Blogging er ingen kunst

Helt siden jeg begynte å skrive i min første blogg for ca tre år siden har jeg sett stadig vekk innlegg som skriver om blogging. Alt fra hva som er korekt språk i en blogg eller til hva som er bloggerens rolle. Det ser ut til at enkelte syntes det er fryktelig morsomt å skrive om slikt og de får utrolig nok en masse kommentarer.

La meg presetre mitt syn og det  er meget enkelt. En blogg er ikke annet en et verktøy. Det er ikke en kunst, det er ikke noe som heter bloggspråk og ei heller er det et samfunn. Det er et verktøy som gjør det enkelt å presentere det man har på hjertet eller få ut info man føler er relevant. Det er et verktøy og kun det. Kutt ut å skape kvasifilosofi om verktøyet og bruk det heller for det det er verdt.

14 kommentarer

emelie

09.01.2008 kl.01:52

Så du mener ikke at det er verdt det å bli kjent med andre som kanskje deler mange av dine meninger? Der har du nemlig hva jeg legger i det såkalte bloggsamfunnet.

En blogg er ikke en kunst, nei, men det å skrive bra er det. Det er ikke noe som heter bloggspråk - for det er kun folkeskikk som gjelder. Og et samfunn? Det blir hva du gjør det til.

Trond

09.01.2008 kl.02:27

Jo selvfølgelig jeg gjør det. men jeg er lei av folk som kun snakker om blogging, hvor herlig verktøyet er osv osv uten å fylle det med noe.

Det er ikke verktøyet som er kunsten, men det personer gjør som er det. Bloggen er bare redksapen

Konrad

09.01.2008 kl.17:27

En blogg er jo bare en oppslagstavle, med den forskjell at den er tilgjengelig over hele verden.

Lasarus@milde-moses.no

10.01.2008 kl.17:48

Hjennom min gode venn Konrad har jg blitt kjent med tankesnijen cevita og har faktisk allerede sendt over mib cv og regner med å bli ansatt med det første som rådgiver innenfor kommunikasjon.

XmasB

11.01.2008 kl.09:00

Må si meg ganske så uenig med deg her, Trond. Det finnes helt klart et samfunn i det såkalte bloggopolis. Hvorfor har du ellers lagt opp linker til andre?Et fotoapparat er også bare et verktøy, likevel finnes det faktisk vannvittig mange nettsider og blader om temaet foto. Svært mange handler lite om selve fotoet, men mer om hvordan man benytter kameraet. På samme måte er såkalt metablogging nyttig for de som ønsker å utnytte bloggen videre. Ikke nødvendigvis til å skrive bedre, men til å hanskes med spam, endre design eller endre funksjonalitet.Og de fleste av disse er nok rettet mot de som har en litt mer konfigurerbar blogg en hos weblogg.no, så det er kanskje ikke så rart at du ikke føler du får maks utbytte av dem. Men som med flertallet poster på nettet kan man alltids bare overse dem om det ikke er interessant.

Konrad

11.01.2008 kl.14:25

Civita stiller ikke strenge krav til hvem de ansetter som vaskehjelp, men med IQ under 80 tror jeg til og med zombien Lasarus sliter med å få jobb.

Trond

11.01.2008 kl.21:14

XmasB: Xmas. Jeg tror du mise forstår meg en smule. Jeg har lagt opp linker til alle fordi jg finenr de relevant i forhold til det eg står for. Å fordi jeg mener de inneholder relevant stoff. Men dete r det de inneholder som er inntresant og ikke det faktum at de er en blogg. Et fotoapperat er et verktøy det også, men her mener jeg saken stiller seg litt anderledes. Man snakker her om verktøyet fordi det finnes ulike grader av hvordan man kan få det amn ønsker å formidle frem.

Derfor fokuseres det mye på lisner osv osv. 'I i den såkalte bloggevrden fokuseres det utrolig mye på at de har funnet et verktøy og at verktøyet er så fantastisk. i tillegg tiol at de som bruker verktøyet utfører en slags form for revlusjon. Men jeg har enderet meg siden jeg begynte å bloggge, men det er ikke på grunn av blogging som et verktøy. Ei heller ble jeg engasjert fordi det eksisterte et bloggverktøy. Verktøyet var sekundært, men det som jeg skapte og var bakgrrunnen var primært. Konrad:Jeg tror nok tror til og emd at akpere ikke synker så lavt.

Lasarus@milde-moses.no

14.01.2008 kl.22:30

Konrad, du går rett i fella, og da snakker jeg ikke om muse fella, for det blir ikke noe mus på deg. Det at du mener ikke det er rom for mennesker med iq under 80 å delta i samfunnsdebatten og at civita og andre tamkesmidjer ikke skal være representert med folk med iq under 80 er et overgrep mot en stor andel av jordens befolkning.

Lasarus@milde-moses.no

14.01.2008 kl.22:42

konrad, jeg har lest gjennom bloggen din, ikke mye imponerende. Du er bare en orginal som klipper og limer andres synspunkter og lager en slags blogg full av snørr og tårer mot de som har fått til det du alltid har drømt om som ikke får det til. Nei, takker meg til bloggen til Tveiten Trond, han har i hvertfall egne og ekte meninger i motsetning til en surpomp som deg konrad.

Konrad

14.01.2008 kl.22:47

Surpompene har en viktig rolle i samfunnsdebatten. Ja, Trond bruker sine egne ord, det kan du se på alle skrivefeilene.Dersom du føler deg forulempet på vegne av folk med IQ under 80 har du antakelig IQ over 80, kanskje nærmere 90, noe som betyr at jeg har undervurdert zombien.Nok tullprat.

Lasarus@milde-moses.no

14.01.2008 kl.23:06

Konrad, du er en vabbakaddl, skaff deg et liv..

15.01.2008 kl.09:35

konrad driv å ruggla med kukjen.

15.01.2008 kl.10:26

Eg heve ei meldung til han vetle Konrad. Eg huga ymta frampå om at i vettur har du vorti vrangå. Du driv å ruggla for mykje med kukje. Eg sa åt han Gunnar nabo i gaor kveld. Gao inn pau sio åt han Konrad og sjao kor badnale han har vorti han Konrad. Han Konrad kaffikokar, han som sniffar stolen der Clemet hat site med stumpen.

Trond

15.01.2008 kl.12:18

Til opplysning Birger: jeg kan faktisk se ip-adressen din når du poster her, så kommme emd anonymt drittpreik er helt unødvendig. jeg vet også hvem du er og holder du ikke opp snart skal jeg sørge for at både ditt navn og telefonnr blir lgt ut på denne siden.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits