Noen artikler om Islam

Siden en del kristne nå har funnet Islam som landet nye femtekolonister ( i tillegg til de homofile ) er det kanskje ikke så dumt å lese disse artikklene

Hvis Islam ikke fantes


Muslimer i Europa og Usa

7 kommentarer

Buster

17.01.2008 kl.13:30

Nemlig!

Mathias

17.01.2008 kl.21:27

Jeg har tidligere lest artikkelen om muslimer i USA og Europa, hvor den tegner det litt rosenrødt om muslimers situasjon i USA og er ikke helt rettferdig. Problemet er at de fleste muslimske innvandrere i Europa befinner seg i Nord-Europa; Storbritannia, Frankrike (delvis Nord), Tyskland og Skandinavia, hvor de skiller seg radikalt ut i forhold til majoritetsbefolkningen. Dette gjør de i mindre grad i Syd-Europa, hvor midt inntrykk er at de er mer fornøyde enn i Norge. Da jeg studerte i Spania var jeg og min kone i kontakt med mange iranere som bodde i Madrid. De var veldig fornøyd med Spania og følte seg veldig integrert i det spanske samfunnet og hadde høye stillinger mange av de. Det var en der, som etter at han hadde flyktet fra Iran, ble sendt til Sverige, men der ble han bare to måneder, for så slå seg ned i Spania. Noe han aldri har angret på. Poenget er at mange muslimske folkeslag skiller seg lite ut i forhold til spanjoler flest; de ser like, de oppfører seg likt. De har bare en annen religion, som spanjoler ikke er ukjent med. Når det gjelder USA, så er alle amerikanere innvandrere bortsett fra indianere. Dette gjør en vesentlig forskjell.

Konrad

18.01.2008 kl.17:53

Interessante observasjoner fra Mathias. Selv hadde jeg i utgangspunktet motsatt inntrykk, nemlig at det var betydelig skepsis til særlig nordafrikanske muslimer i Italia, Spania og Sør-Frankrike, muligens på bakgrunn av disse landenes langvarige og nære kontakt med nordafrika. USA er et land av innvandrere eller okkupanter (bortsett fra indianerne), men USA ble jo tross alt grunnlagt av nord-europeiske protestanter og disse utgjør fortsatt den dominerende etniske gruppen ("statsbærende").

z

18.01.2008 kl.21:59

jeg vet ikke om du husker det, men i 2007 en gang spurte jeg om du hadde en mulig interesse av The Amaz!ng Meeting og du sa ja.jeg har laget en tråd for de nordmenn som skal dra her http://www.herregud.com/forum2/forum_posts.asp?TID=1045jeg satser på at listen over de som skal dra blir større når jeg får bedre oversikt

Mathias

18.01.2008 kl.23:39

Nordafrikanske muslimer er jo noe annet. Jeg tenker på iranere, irakere og folk fra gulfen, ikke berbere. Det er en vesentlig forskjell mellom Vest og Midten. Afrikanere selv om de er hvite har lavest status i den muslimske verden. Unntaket er egyptere. Til tross for dette er de fleste lovlydige borgere og gjør sin plikt i Spania. De blir verdsatt utfra hvem de er som person, ikke som gruppe. Dette er en vesentlig forskjell fra Norge, hvor mange som vi vet generalisere stort som Maalmannen. Dette er også trenden i USA har jeg inntrykk av, og iranere blir verdsatt høyt i statene. Til og med Bush sendt ut et gratulasjonstelegram til alle iransk amerikanere i forbindelse med Nouruz i 2005 eller 2006. Dette har Jens Stoltenberg glemt.

Konrad

19.01.2008 kl.14:37

Ikke bare Målmannen, Frp er f.eks opptatt av at alle skal behandles som individer og at vi skal ha stor individuell frihet, unntaket fra dette er fremmedkulturelle innvandrere (et annet ord for svartinger) og særlig muslimer som blir behandlet og bør (i følge Frps program) behandles som gruppe. Frp vil dessuten skifte navn på Norge til Bakvendtland. :)Men hva er Nouruz?

Mathias

19.01.2008 kl.21:43

Nouruz er det Iranske nyttår som feires den 21. mars hvert år. I skrivende stund er vi vel i 1387 eller deromkring, og i denne forbindelse sendte Bush ut en gratulasjon til alle iranere i USA

for et eller to år siden som ble publisert på en eller annen måte. Dette er jo noe Stoltenberg burde tenke på. Men grunnen til at Bush gjorde det var vel at mange iransk-amerikanere stemmer på Bush, og de utgjør så mye som 2 millioner bare i USA.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits