Er JEG en fare for revolusjonen?

I flere år har jeg hatt et egent radioprogram i Bergen sammen med venner og kamerater. Programmet har hatt flere utskrifter enn Brann trenere på 90 tallet, men har allikevel overlevd. Programmet har stort sett bestått av humor og politisk satire.
Kort historie. i 2003 ble jeg med en venn av meg opp på noe som kaltes radio arbeidet. Jeg hadde da aldri jobbet med radio før, men fant fort formen i det hele. Kim Runar som fyren het drev en form for radio der han satt og leste opp ting han hadde funnet på internnett. Flink var han, men det hele var ikke akkurat radiovennlig. Derfor fikk jeg hans tillatelse til å endre litt på det hele. Det ble mye politikk og humor som var til tider litt over kanten. I det ene sekundet diskuterte vi et politisk tema og i neste kunne en ung jente simulere en orgasme på direkten. Musikken var stort sett de vi selv likte og ny musikk laget av ulike norske artister.
Breden var alltid stor både i tema og politisk ståsted bland de involverte. Dette fungerte stort sett fordi den personen som var ansvarlig redaktør var opptatt med andre ting og innad i NKP drev de med sine tradisjonelle partioppgjør.
Jeg viste jo innerst inne at en dag skulle moroa ta slutt. Hvor lenge ville man godta at en NKP radio hadde en liberaler som proklamerte ut sine liberale synspunkter mot alt og alle.
Plutselig en dag fikk jeg en telefon som sa at NKU ville tilbake. Vi hadde ikke sett noe til dem på 4 år og knapt nok det. Så under en sending dukket NKU sin lokale hærfører Alexander Zalewski opp. Etter en samtale skulle vi få fortsette med det vi hadde holdt på med en time per uke. Jeg trodde derfor at det hele var greit.
Men før jul endret det hele seg . Alexander Zalewski nektet å svare oss på utallige oppringninger og nøkkelkortet vårt fungerte ikke lenger. Jeg fikk unnskyldninger fra en av hans soldater at hans mobil ikke fungerte lenger, men jeg tvilte. Så dukket en gjeng unge revolusjonære opp på jobben min og sa de trengte å låne nøkkelkortet, men når jeg forsøkte å få det tilbake svarte de ikke.
Så en dag ringte den nye redaktøren meg, en ung fyr som var meget stolt at han hadde blitt ny ansvarlig redaktør.
Joda vi var sparket og her er grunnen: Vi hadde jobbet i mot revolusjonen. Folk fra vårt miljø hadde skrevet dritt om revolusjonen på nettet. Men noe fornuftig svar på hva og hvem kunne han ikke svare på.
Selvfølgelig var jeg litt lei meg fordi jeg hadde jobbet med radioen i over fire år.

Jeg sitter også igjen med et stort spørsmål og det er, hvilke revolusjon er det jeg jobber imot? Er man ikke litt vel eple kjekk når man man tilhører en politisk sekt som både samfunnet og historien har vendt ryggen?? De har ikke en eneste kommunestyrerepresentant i i hele Norge så det ser ut til at hele samfunnet og ikke bare meg har vendt deres revolusjon ryggen.

Uansett hvorvidt dette er grunnen vil jeg nok aldri vite, men jeg har mine misstanker. Jeg ønsker den nye gjengen  lykke til videre med med det de holder på med. jeg kan trøste dem med en ting og det er at jeg kommer tilbake på lufta i løpet av våren, med en langt hardere tone enn tidligere.


Her er en del minner fra tiden


Bildekavalkade 03-06


Filmsnutter


Enda flere filmsnutter


Reklamefilm for Gutta på Golvet


Minnefilm over en tapt æra


Herlig presseutklipp

5 kommentarer

Konrad

22.01.2008 kl.16:43

Dette er åpenbart en tapt æra. Hvilke fjøsnisser er det som fortsatt henger fast i denne virkelighetsfjerne 70-talls retorikken (logikken?)? Milosevic var ikke bare en go'gutt nei, det var vel ikke spesielt drastisk å være skeptisk til den fyren.

Trond

22.01.2008 kl.16:55

Jeg skal nok starte opp igjen på ny frekvens. Hva sier du til å bli med Konrad?? Forene våre krefter og plage eteren her i Bergen??

Konrad

22.01.2008 kl.18:52

Sorry, jeg er ingen radiomann, men jeg kjente igjen mange ansikt fra min Bergenstid på linkene ovenfor.

Mathias

22.01.2008 kl.21:45

Trond! NB! Jeg tror du bør ta deg en prat med medieavdelingen i kulturdepartementet. Mye tyder på at de egentlig har mistet konsesjonen og driver videre ulovlig når de overlot konsesjonen til deg og dine venner. Se denne linken: http://www.lovdata.no/for/sf/kk/xk-19970228-0153.html#1-3

Abraham Micolovic

23.01.2008 kl.12:25

Jeg lytta på analen din.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits