Troen på diktaturet en ungdomsfeiltagelse

I debatten som gikk om AKP pluss andre venstrevridde sin flørt med dikaturer har jeg funnet ut at lover gjelder for dem som ikke gjelder for andre. I sine unskyldninger om at de støttet det ene grusomme diktaturet etter det andre sier de at det hele bare var en ungdomsflørt. De liker også å bruke argumentet at Unge høyre også støttet diverse regimer på 70 tallet. Selv om sistnevnte stemmer er det heller en meget dårlig unskyldning spør du meg.
Men hva hvis Høyre folk hadde brukt den samme unskyldningen, hva da? Eller at en tidligere nazist hadde nektet¨å unskylde seg, men bare sag at dete hele var en ungdsomsynd. Jeg tipper de hadde fått høre det?

7 kommentarer

Mathias

03.02.2008 kl.17:13

Diktaturet har sine fordeler. Følgende fordeler finnes:- Man slipper de evige diskusjonene som tar altfor lang tid- Det er vanligvis mindre kriminialitet i diktaturiske stater- Det er mye politi ute, så en kan føle seg veldig trygg- Det er et stabilt styre- Ungdommen forstår tidlig hva disiplin er og nytten ved å lære- Som en følge av diktaturet betyr familien mer- En slipper mange av de negative vestlige fenomener som rotløshet, kriminalitet, ensomhet, familier i oppløsning osv. I Spania som var diktatur frem til 1975 er det veldig mange eldre som savner tilbake til Franco-tiden, nettopp av mange disse ovennevnte grunnene. Ja, alt har en bakside. I Madrid under Franco kunne man la gatedøren stå på vidt gap midt på dagen, og komme igjen 2 timer senere uten at så mye som en pesetas var stålet. I dag, hvis man gjør det samme, er leiligheten tømt etter en halv time.

Trond

03.02.2008 kl.17:22

-Noe vi har hatt i alle de årene NRK var i AP egen eie og ingen andre kanaler var lovelige- Det kommer anpå. Alle statestikker må jo være godkjent ogsensurert av myndighetene før de kommer ut.- Man trenger ikke å ha diktatur for å ha mer politi i gatene. - Eller ettere sagt. Hvordan oppføre seg uten å bli toruret og kastet i fengsel. - Jaså?? Er det demokratiet sin skyld at familien går i oppløsning?? Kan virkelig tvang og trussler gjøre noe med det faktumet?- Hvordan vet du at disse tingende ikke skejr i diktaturer?? i demokratier her i vesten er det ihvertfall åppenhet om disse tingene. I diktaturer benekter jo man at disse tingende skjer, og er man uenig blir man arrestert. Mange som svaner tilbake?? Det er mange som svaner Hitlker også fordi han avskaffet arbeidskledigheten og bygde autobahnen., men det gjør ikke saken bedre av den grunn.

Konrad

03.02.2008 kl.18:08

Av alle styreformer, er demokrati den minst dårlige (fritt etter Churchill).Jeg har sett to hovedargumenter for diktatur:1)

demokrati er generelt tungvint, korrupt etc (jf Mathias)2)

man er så sikker på at man har rett at det kan forsvares å bruke udemokratiske metoder (utopia blir ikke skapt i demokratiske prosesser)70talls raddisene baserte seg særlig på nr 2, såvidt jeg kan skjønne (unntaksdiktatur). Også mellomkrigstidens antidemokratiske bevegelser var innom nr 2, men appellerte vel mest til nr 1.

Konrad

03.02.2008 kl.18:10

Land med lite kriminalitet:: Norge, Japan, Cuba, Iran, Libya.Hva har disse til felles? Lite. :)

Konrad

03.02.2008 kl.19:55

Debatten om hvem som skal unnskylde sine ungdomssynder synes jeg var litt tøvete. Bernt Hagtvet mente at raddisene hadde mye å be om unnskyldning for, mens høyresiden visstnok ikke hadde gjort noe galt. Suharto har endelig parkert tøflene for godt. Suharto var en drittsekk, men han var vår drittsekk. Her er mange unnlatelsessynder.

Trond

03.02.2008 kl.20:11

Jeg mener at begge sider har mye å be om unnskyldning for. Men det jeg mener er meget latterlig er når venstresiden sitt svar stort sett består av; Ja, men unge høyre gjorde det samme.

Konrad

03.02.2008 kl.20:51

Det er ingen unnskyldning av høyresiden ikke var stort bedre. Problemet er at noen på høyresiden setter seg på sin høye hest og sier at venstresiden har mye å svare for (underforstått at Høyre aldri har gjort noe dumt, en Willochsk arroganse).Forøvrig tror jeg det er tøvete å be om unnskyldning for slikt. Hvem skal man be om unnskyldning til? Pol Pots ofre? Den norske offentligheten? Kanskje det holder med å innrømme at man gjorde noe dumt. Prøv å få Willoch eller Gro til å innrømme noe slikt :)

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits