Halvparten av folket er ikke idioter, jo det er de

Nasjonalistene har landets største parti, men nesten ingen støtte fra den serbiske eliten. Brana Crncevic er et hederlig unntak.

På spørsmål Nr 1 jo halvparten av den serbiske befoilkningen er en gjeng idioter. Fordi nasjonalister har et flertall med sien reaksjonære meninger så for de ikke min støtte.
Når halvparten av befolkningen overser Radovan Karadzic terror i de Bosniske områdene så er de en gjeng idioter. Når halvparten av befolkningen også overser det faktum at Slobodan Milosevic drev med etnisk rensing både i Bosnia og Kosovo så er de en gjeng idioter.
Enkelte på venstresiden mener at disse to hyggelige kartene her er uskyldige og at alt som vanlig er Usa sin skyld. Humoritisk nok er det de samme  personen som blir sinna og anmelder hvis en hjernedød nazist ( som de alle er ) benekter utryddelsen av jøder.
Støtte fra halvparten av befolkningene rikke et kvalitetstegn så overhodet.
Jeg syntes også at bruken av ordet elite er latterlig. Hva er så galt med en elite?? Vi ønsker ikke flinke folk som har studert og satt seg inn i ting, nei da er det bedre en person som snakker rett fra levra på et julebord.
Ordet kultur elite blir i likhet med PK brukt mot enhver person som er så frekk at vedkommende stiller spørsmål eller ikke ønsker å være med på en kollektiv lynsjemobb.
Min store helt Bill Maher sier det så meget bra her.

5 kommentarer

Konrad

03.02.2008 kl.19:50

Nå forstår jeg ikke helt hvor du vil, Trond.Karadzic er et svin og Milosevic var en korrupt faen, det er vel ikke noen tvil om, men det er usikkert hvor stort ansvar Milosevic har for det som skjedde i Bosnia.

Trond

03.02.2008 kl.20:11

Hele ansvareet hadde han ikke, men at han hadde mer en en finger med i spillet er utvilsomt.

Konrad

03.02.2008 kl.20:47

Korrekt. Milosevic ville nok lage et Stor-Serbia og drev i praksis en erobringskrig via sine allierte, og det var disse allierte som begikk overgrepene i Bosnia.

Trond

03.02.2008 kl.21:36

Milosevic sinallierte gjorde drittjobben fratar ikke han ansvaret. Han tente ild under faenskapen og bidro inndirekte.

Konrad

03.02.2008 kl.22:07

Medansvarlig ja, men i hvilken grad? Derom strides de lærde. Det er mye som tyder på at Milosevic var forbannet på Mladic for overgrep særlig i Srebrenica. Serberne ble kollektivt demonisert under Bosnia-krigen og vårt bilde av hva som skjedde preges fortsatt av dette. Serbia var i liten grad teknisk involvert i krigen i Bosnia. Mladic's milits besto dels av

serbere fra selve Serbia, men de hadde liten glede av Serbias tungt utrustede arme - Mladic's milits var nokså lett utrustet og ga fort opp da NATO innledet bombing. Da Mladic innledet massakren i Srebrenic flyktet de som kunne til Serbia (noen kilometer unna), der ble tatt godt i mot. Bildet er mildt sagt ikke entydig.Uansett: Milosevic er ikke på valg, så får vi se om NRK for en gangs skyld vinner et valg.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits