SvartmalingMusikkvideo til "Svartmaling".
Svartmaling er en rekke utspill og kommentarer rundt statsbudsjettet til den forrige regjeringen, der opposisjonen mente det var usosialt.

av Alexander Sjursæther

6 kommentarer

Mathias

14.02.2007 kl.08:56

Så du mener at budsjettene til den forrige regjeringen var veldig sosiale. For budsjettåret 2006 bevilget den rødgrønne regjeringen rundt 5 milliarder MER enn det Bondevik 2 ville bevllge til kommunesektoren. Vår velferd hovedeksponent er kommunene, og hvis kommuneøkonomien er svak, er også velferdsordningene dårligere, som skoletilbudet, SFO, barnehagetilbudet, eldreomsorgen osv. Men du sier vel bare at det må EFFEKTIVISERES. Effektivisere når det gjelder mennesker er IKKE mulig.

Trond

14.02.2007 kl.12:10

Nå har dereb også pålagt kommunene lagt mner oppgaver og bundet demopp langt mer en tidligere.Grunnen til kommunene nå går så bra er at arbeidlsledigheten er lav, myte takket være forigge regjering og at oljeporisen er opp i været. Du kan jo fortelle meg om et budsjett de siste 10 årene som ikke har bevilget mer til kommunenen?? Det har faktisk vært en helst vanlig trend.

Mathias

14.02.2007 kl.20:00

Selvfølgelig bevilger man mer, man må ta hensyn til inflasjonen. Du kan ikke mene at arbeidsledigheten er den forrige regjeringens fortjeneste, ikke narr meg til å le. Da Bondevik 2 gikk av var den 90 000, og nå ihverfall 60 000. Eller rundt 2 % iflølge Bjarne ¨Håkon Hansen. Å gi Bondevik 2 æren for den lave arbeidledigheten er å skyte langt over mål. Problemet har jo hele tiden vært at kommunene har måtte kutte ned på stillinger, noe det ble en liten forandring etter at de rødgrønne overtok, fordi kommunene fikk bedre råd. Hadde ikke det vært for de rødgrønne hadde ikke Bergen Kommune hatt rundt 70-75 millioner mer å bruke på gode formål, imidlertid ble omtrent det samme beløpet brukt til å nedbetale gammel gjeld. Trond! Din retorikk ligner litt for mye på Høyre. Har du vurdert å melde deg inn i Høyre, eller er dette et arbeidsuhell.

Trond

14.02.2007 kl.20:07

Jo det mener jeg faktisk helt ærlig. Areidsledigheten var godt påvei ned når regjeringen gikk av. Dagens regjering høster nå fruktene av det meget gode arbeide forigge regjeringen gjorde. Det tok tid å rette opp den møkka politikken til Stoltenberg 1, men edet kom seg til slutt. Kommunene sin rikdom i dag komemr ikke abre på grunna v økte overføringer, men mer skatte inntekter. Hvordan har de fått det?? joda flere skattebetalere atkket være en god borelig politikk på skape en god politikk som fikk flere arbeidsplasser. Å gi de rødgrønne æren for den økonoomiske situasjonen i bergen er feil. Det boirelige byrådet var på meget god vei me då ordne opp etter syndene til forigge byråd når den rød grønne regjeringen overtok. jeg ahr ikke tenkt å melde meg inn i Høyre så overhodet og slik retorikk kan du bare gi opp med en gang. Den biter ikke på meg.

VamPus

14.02.2007 kl.21:18

Hmmm. Vittig. Hvem var det Kristin H måtte gi skattelette til igjen? De rike, var det ja. Svartmaling...

Guro

15.02.2007 kl.00:51

Bondevik 2 førte en god politikk for sysselsetting og næringsliv i Norge. Politikken førte til en peride i norsk næringsliv preget av positivitet, optimisme og vilje til å satse. Etterhvert som bedriftene som fikk en sjanse under denne periosen har vokst, har de også ansatt fler. Blant annet satset den forrige regjeringen stort på å forenkle skattesystemet (Venstre fikk blant annet fjernet deligsmodellen) og på gründerskap. Nå er denne trenden i ferd med å snu. I statsbudsjettet prioriterte regjeringen ned utdanning og forskning (som er avgjørende for et nyskapende næringsliv) og kuttet blant annet i SkatteFunn - ordningen. Renta går oppover og ser ikke ut til å ta pause med det første. Bedrifter blir mer pessimistiske og tør ikke satse slik de gjorde før, fler og fler vurderer å flagge ut.Den forrige regjeringens handlinger har hatt en positiv langtideffekt på flere områder, denne effekten er nå i ferd med å bli vannet ut av den nåværende regjeringens manglende vilje til å satse på et nyskapende næringsliv.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits