Politimenn går fri etter justismord

Spesialenheten for politisaker har henlagt saken mot politibetjent Arve Hansen, som i fjor ble anmeldt av Tore Sandberg i forbindelse med justismordet på Fritz Moen.

Jeg begynner å lure på hva som skal til for å ta en politi mann for å bryte loven? Etter en viss kveling av en svart norsk borger har jeg mistet mer og mer respekt for politiet. Jeg kunne sikkert ha kommet med mange harde utfall mot lovens lange arm, men det skal jeg ikke gjøre. For jeg syntes faktisk at dette er skremmende og ikke minst utrolig kortenkt  av både politi og myndigheter. Grunnen til at politikere vegrer seg kan være mange, men hovedgrunen tror jeg faktisk er at de er redde for at politiet skal miste troverdighet og repsekt hvsi de blir dømt. Tilfellet er at de slik som det foregår nå mister enorm respekt som på sikt kan føre enda mer kriminalitet. Politiet er avhengige av at borgere anmelder, vitner og gir dem opplysninger, men det kan fort snu. Så politiet og politikkerene her er faktisk med på å skape grobunn for kriminalitet.
Det hjelper ikke å løpe etter vekterene hver gang gang politiet havner i dårlig søkelys. Nå er det fortsatt mulighet til å rette opp feil og politiet burde her ta tak selv. Hva med å  ersatte spesialenheten for politisaker så vi får et tilsyn med politiet som ikke blir gjort av politiet selv??

2 kommentarer

Erik

24.02.2008 kl.22:45

Bra du tar opp dette. Moen-saken er direkte bisarr, og spørsmålet ditt er helt på sin plass. Det er mange stygge saker som finner sted i kongeriket. Spesialenheten for politisaker har fått nok en å se på -

det gjelder løgnutplanting fra en førstestatsadvokat (http://home.no.net/fampo/riksadvokaten.html ) i Bergens Tidende.Så får tiden vise hva Spesialenheten vil gjøre i denne saken.

Konrad

25.02.2008 kl.02:12

Vet noen grunnlaget for henleggelsene (Solberg og Hansen)?

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits