Er i flertall på 48 av 138 skoler. Hva så?

På Rommen skole har bare én av ti elever norske foreldre. Dette skoleåret er de etnisk norske elevene i mindretall på 48 grunnskoler i Oslo. For syv år siden var tallet 21.

Med en slik nyhet begynner enkelte å bekymre seg, mens frp skriker etter tiltak som stopp all innvandring osv. Men trenger dette faktisk å være et problem hvis vi ikke gjør det til et problem?
Er det slik at når man har et flertall minoriterer på en skole så trenger denne å være dårlig. Jeg forstår kritikken, men jeg mener også at kritikkerene er faktisk med å gjøre disse skolene dårligere. Men et ensidig fokus på hvor dårlig skoler med flertall av minoritetselever er jo ikke akkurat med å gjøre disse skolene bedre.

3 kommentarer

Martin

24.02.2008 kl.20:49

Jeg er enig, men det er jo interresant å se at det hadde blitt ropt varsku fra venstresiden om situasjonen forholdt seg omvendt. Kort sagt: Rase spiller en stor rolle når det gjelder innvandring og integrerings-syn for begge politiske "akser". Det så man også når det gjaldt Ramin-Osmundsen. Rights.no har en fin artikkel om dette: http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=56&tekstid=1533Det virker som om etnisitet blir mer retorisk brukt av folk på begge sider, enn det at man faktisk tar hensyn til de det snakkes om...?..

Martin

24.02.2008 kl.20:51

Problemet er jo selvsagt de kulturelle (og religiøse?) problemene....og det kan være verdt å ta tak i om det viser seg å være et reelt problem..men ikke rasefordelingen som sådan.

Trond

24.02.2008 kl.20:58

Fra den kanen å være så var faktisk ikke artikkeln så verst. Mne det jeg reagerer litt på er at man kun skal konkludere emd at slik er dte og ikke ghå videre. En ting som skjer i Usa nå som jeg liker er at for mange så spiller ikke rasen til Obama noen som helst rolle når det gjelder å bli president. Det at Norge skal være så bakstreversk her syntes jeg er pinelig. En annen ting er at man hele tiden sankekr om alt som et problem. Det er det samme som om at man hele tiden skulle si til sitt egent barn at det var dumt. Hvordan tror man barnet ville ha blitt??

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits