Kom deg tilbake på skolebenken Målmann

Hvis jeg skulle ha påpekt alle de gangene målmannen var ute å kjøre så hadde jeg vært like mye ute å kjøre som Målmannen.
I Målmannens verden er alle som ikke er på hans fanatiske Israel spor selvfølgelig Antisemitter. Alle i Nrk er selvfølgeliug dette etter hans syn. Jeg skal nå vise solidaritet med målmannen og ta ham i skole. Her skal han få definisjonen på antisemitisme ifølge wikipedia:

Antisemittisme er en vanlig betegnelse for rasemessig begrunnet hat mot jøder. Begrepet oppstod i 1879 da tyskeren Wilhelm Marr definerte jødene som en egen rase. Marr innførte benevnelsen antisemittisme som en eufemisme for det tyske Judenhass, dvs jødehat. I normal språkbruk benyttes derfor begrepet antisemittisme bare om hat mot mennesker med jødisk opprinnelse. I arabiske land som motarbeider staten Israel har man imidlertid argumentert for å utvide begrepet til også å gjelde mennesker av arabisk herkomst. Begrunnelsen deres er at både hebraisk og arabisk tilhører den semittiske språkfamilien. Kritikerne av denne omdefineringen mener at den representerer en sammenblanding av et lingvistisk begrep med et politisk begrep.

Antijudaisme, som er en religiøst motivert fiendtlig holdning til jødedommen, er beslektet med antisemittismen, som er et nyere fenomen og i første rekke rasemessig motivert.

For å krydde sinn galskap ytterligere putter han inn et bibelsitat. Vel spørs om Jesus hadde vært på linje med deg herr Målmann, men jeg forstår at du trenger en bibelitat for å forsvre tuller ditt. Ikke få organsiasjoner har gjort det gjennom årene uten at jeg trenger å nevne navn.

 


 

 

3 kommentarer

Konrad

27.02.2008 kl.21:02

Målmannen har et poeng at kritikken av Israels politikk av og til får et antisemittisk (antijødisk) preg. Jostein Gaarders grusomme kronikk i Aftenposten burde være et eksempel på. I tillegg har dekningen av Israel fått en slagside ca. etter Libanonkrigen i 1982 (før dette var slagsiden motsatt vei).MEN: Kritikk av Israel er ikke antisemittisme per definisjon, langt i fra. Kritikken av Israels politikk er ofte velbegrunnet i sakens fakta (altså uavhengig av at Israel er en jødisk stat.)

Trond

27.02.2008 kl.22:36

Jo selvfølgelig og Gaarders kritikk var direkte hindsides.

Men det Målmanne referte til i sitt innlegg var direkte latterlig.

Konrad

28.02.2008 kl.17:45

Naturligvis! Latterlig som alltid.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits