Norske rappere leker gangstere

Jeg er en av dem som syntes norsk rap i årevis har vært rimelig pattetisk og dårlig. Selvfølgelig finnes det hederlige unntak, men alt i alt er de en gjeng sutrende drittunger med like stor talent som et lokalt danseband.

Ja de skulle nok ha ønsket at de hadde vokst opp i Gettoen i en amerikansk storby for da kunne de endelig fått lekt ekte gangere. Takket være at de har vokst opp i en av verdens rikeste land har de ikke stort å rappe om uten om sine gangster drømmer som hvor stor pikk de har eller nå sist men ikke minst hvor kult nokas ranet var. Så hva er begrunnelsen til disse tøffe karene, jo da hør her: Jeg synes det er litt spennende at noen hadde baller til å gjennomføre et slikt ran Lurer på om de menneskene som jobbet i banken og familien til den avdøde politimannen er av samme oppfattning.

Men det stopper ikke der. Mannen som er kongen av miljøet i Norge sier dette: Hip hop har alltid speilet samfunnet nedenfra og opp. Så menneske som ser samfunnet nedenfra ser dette som kult?? Hvem har gjort deg Tommy Tee til en ekspert og talsmann for folket ned på rangstigen i samfunnet? Nå kan jeg forstå at disse guttene har blitt desperate siden de knapt nok selger plater tetter mye unødvendig overeksponering i media, men desperasjon har også sine grenser.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/nokas/article1314784.ece
http://www.nrk.no/nyheter/kultur/5670340.html

28 kommentarer

elvis bling laden

12.05.2006 kl.16:15

Leker gangstere? Nei. Det norske folk har alltid elska dyktige tjuver. vi elsker selvfølgelig Robin Hood, Ole Høyland, Gjest Baardsen og David Toska. Vi løper på kino og ser på bandittfilmer, og vi sluker bøker om perfekte ran og inbrudd.Hvorfor? fordi vi er fattige, og vi ser at det finnes enorme mengder penger og folk som lever i sus og dus. Så lenge de rike har spenn vil vi drømme om dem. Så lenge det finnes klasseforskjeller vil det finnes tjuver. Jeg beklager selvfølgelig at en mann mista livet. men jeg synes ikke bankran er den værste måten å bli rik på. Det er en masse penger der. Det bare ligger der. Åssen kan det bli mitt?Jeg synes rappera er bra! De sier ting som man ikke egentlig har lov til å si i offentligheten. Det vil si.. Ikke før en 50 års tid. Wergeland lagde dikt om Ole Høyland, Cam'n'Ali lager låter om NOKAS-ranet. Historia gjenntar seg. Denne gangen med bedre beats.

Knut Stian Olsen

12.05.2006 kl.16:36

Er faktisk litt enig med bling laden her jeg. NOKAS-ranet og David Toska fascinerer meg, antakelig fordi jeg en gang i tiden gikk rundt med slike våte drømmer om det perfekte kupp selv ;O)

Trond

12.05.2006 kl.18:16

Å sette disse menneskene i samme bås viser hvor lite historiske kunnskaper du egentlig har. Toslka har aldri vært en person som har kejmpet de afttigste sin sak, emn ville gjløre seg selv og kompisene sine til millionærer. han er en drapsmann og kjeltring og fortjener ingen sympati så overhodet. Jeg kan støtte opp om personer som faktisk kjemper for et bedre samfunn, men disse personene her er bare patetiske, latterlige voldromatiserende, kunnskapsløse drittunger.

Norsk rapper

08.06.2006 kl.19:37

jeg syns denne siden var patetisk.. Du som skirver dette vet ingen ting om Norsk rap og du liker tydligvis ikke rap.. det er mange norske rappere som rapper hissige sanger.. Norge ekke perfekt selvom det er rikt. jeg syns Norge er et dårlig land som har lite å tilby ungdommen.. mange norske rappere rapper om dette.. hissige sanger.. så ikke kom og si at norske rappere ikke har annet å rappe om en pikken sin.

Trond

08.06.2006 kl.20:43

Jaså har du lest alle innleggene allerede. Ikke dårlig, jeg må si at jeg er imponert.For å si det så liker jeg rap, men jeg liker ikke all rap. I likhet med at jeg liker rock, men ikke all rock. Finnes mye morsom og bra norsk rap, men med det trenger jeg svelger jeg ikke alt rått.Norge er ikke et perfekt land å bo i, Kunne ikke være mer enig, men å hylle drapsmenn og leke gangstere fra ghettoen er allikevel så patetisk at det ikke kan forsvares Kom gjerne med hissigge sanger, kritiskee sanger og sanger som proveserer såpass atd et skaper storm. Men å provesere uten å ha noe inntligent å komme med.Syntes det er merkelig hvordan enkelte rappere ser det som sin plikt å automatisk forsvare det andre rappere kommer med.I tilleg syntes jeg at det er utrolig inntresant at når man er så store i kjeften at man ikke tør å kødda litt med. Snakk om selvhøytidelighet.

Ruben

14.04.2007 kl.22:03

Fitte! Den som har skrevet dette tør ikke si navnet sitt en gang? Ikke gangstere? Seff er det kult med David toska..DVD- Politisangen eier..Din fitte, du sliter med de dårlige holdningene dine..du hører sikker på metall "musikk" fuck you bitch

Trond

15.04.2007 kl.13:04

Nei det er faktisk grenseløst tåpelig. Slike låter blir laget av tullinger får kompansere for det de mangler mellom bena.

18.03.2008 kl.20:51

hvis du sier norsk ræpp suger? haha gå inn på http://www11.nrk.no/urort/Artist/kennyAnapple/default.aspxså hører du på *freddy* *clepto* *mista b* *farli d* *herreløse*osv,åså hvis du sier norsk ræpp suger da kan du kyssemeg i ræva ass

Trond

18.03.2008 kl.21:52

oioi så tøff du er, du bevciser jo bare poenget i mitt innlegg. Nå har jeg heller aldrii sagt at all rap suger, men som de fleste såkalte ganstere her i landet så sliter du med å lese tekster som faktisk innholder mer en ett poeng. Det jeg har sagt er at norske gangsterrappere er en gjeng patetiske unger

08.04.2008 kl.17:19

haha rakker ned på noe du ikke kan i det hele tatt! DVD kan rappe. noe du ikke kan.. så hold kjeften din.. faen!!

Trond

08.04.2008 kl.18:30

Hei lille gutt. Lær deg å snakke og kom i puberteten før du åpner kjeften.

Icy-N

18.08.2008 kl.12:59

vi leker ikke gangstar men vi EBergen vest vi holder øye med deg

Trond

18.08.2008 kl.17:20

Ja, nå ble jeg jammen redd.

uvitenhet er en synd!

25.08.2008 kl.20:37

Du skriver at norske rappere leker gangstere og jeg kan forsovet være enig når det kommer til tuntvann og andre rapduoer fra bergen og trondheim osv. Jeg sier ikke at det kan sammenlignes med compton elr slum i rio overhodet. Men om du er oppvokst i Oslo øst som f.eks i furuset, holmlia, grorud elr stovner osv så vet u hva jeg snakker om! røyka noen av dere deres første joint når dere var 13? blitt knivstukket fordi dere spurte om å få mobilen som ble snappa ut av hånda deres? solgt weed på sogn for å kjøpe mat på skolen. Fuck dere om dere sier det ikke finnes ghetto i oslo, bare fordi norge er et rikt land betyr ikke det at dem bruker det på folket. Ingen utenfor oslo vet hva jeg prater om og dere på vestkanten sier noe annet fordi vi har gitt dere så mye juling! Apesoldat!!! Holmlia fo life!!! RIP BALO RIP VICTOR

Trond

25.08.2008 kl.21:20

At denne posten her fortsatt skulle vekke rreaksjoner over to år etterpå finner jeg meget inntresant. Uannsett til saken.Jeg har faktisk boddd i oslo og jeg har i tillegg vært sosialarbedier i oslo. Så kom ikke å fortell meg hvordan verden er i hovedstaden. Jeg er heller ikke dømt hele

hipp hop miljøet og jeg hater helelr ikke hip hop. Men det ser ut til at mange avd ere i miljøet automatisk forsvarer hverandre hver eneste gang noen kommer med litt kritikk eller kommenterer dere. Jeg ser dritten mange av dere leveer.

Men når å hylle kriminelle, mordere og ganngstere blir brukt som en unskylding for syntes synd på seg selv, syntes jeg mane av dere opptrer rimlig patetisk. Og foresten jeg ahr aldri bodd eller vokst opp på vestkanetn.

kristine

11.10.2008 kl.15:18

Det er ikke snakk om å leke gangster. den rappern fra norge som har fått det inn i hode sitt at han kan bli gangster-rapper, må ha falt rett på tryne. Det finnes mye bra norsk hip hop, å det er snakk om å skrive tekster rett fra hjertet, ikke om å få frem at du er kulest, farligest å deeen sex-maskinen. De beste norske rapperne skriver om seg selv, opplevelser, sammfunsdebatt osv osv. selvfølgelig finner du visse tekster med diskriminering osv, men de fleste er skrevet med humor og ironi.

Trond

11.10.2008 kl.15:33

Jeg har velheller aldri hevdet at alle hip hopere i norge er sli, men det finnes nok av tapere Jeg er ikke særlig imponert over nosk hip hop i utgangspunktet. Buhu jeg har hatt en vond bardom så las oss stte litt rymtme til det hele.

Lars

16.01.2009 kl.17:45

så vidt jeg ser har du ikke fått en eneste på denne bloggen som er enig i det du sier. kanskje du burde skjerpe deg litt og heller være litt seriøs.. sier deg litt imot avogtil.. fittetryne

Trond

16.01.2009 kl.21:14

Hey lille gutt. Kanskje på tide å vaske munnen din med grønnsåpe og heller begynne å leke med barn på din egen mentale lave alder. Jeg kommerikke emd komentarer alltid når det er innlegg jeg er enig i, samme som veldig mange andre.Du er direkte komisk når du kaller meg useriøs, mens du ikke komemr emd et eneste argument

Andre Rosenland

31.01.2009 kl.02:01

Var ikke så flink i rettskriving Trond, men det gjelder vel de fleste venstredreide!Nå er vel ikke Tommy Tee talsmann for GEE'S i Norge heller? Eller vet du noe jeg ikke vet?

Trond

01.02.2009 kl.23:05

Det har vel lite med saken å gjøre eller hva? Jeg sliter emd dysleksi siden du ser ut til å lure.Det er forskjell mellom å være venstrevridd og være emdlem av venstre. hvordan du klarer å lage slike konklusjoner hadde det vært morsomt om du kunne begrunne.

nordmen og rap?

18.04.2009 kl.14:06

haha, er ikke norsk sjæl men fy faen all NORSK RAP SUGER. Da mener jeg alle. Gir faen i Dvd som faen rævva navn. Og carpe diem? lol. Acta tha fool noobs. Trådstarter jeg er så faen enig i deg. Greit dere ikke er rike, men hva om å jobbe og tjene peng da? Neeeiii det kan vi ikke fordi vi er noen late fitter som skal leke tøffe og grine *.*

Anders

15.05.2009 kl.11:02

Herregud, får en useriøs diskusjon.

alek latino

24.06.2009 kl.02:32

Trond du kan gå å suge pikk du og venstre partie ditt, jævla hore som tror du blir ranka høyere i diskusjonen pga du bruker fremmed ord som du selv ikke forstår, fitte, skulle faen brent deg levende. Og ja bare prøv og finn et dårlig venstre parti hore comeback ord du suger pikk enda...

alek latino

24.06.2009 kl.02:34

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre. HVEM FAEN BRYR SEG FORPULTE VENSTRE HORE SUG OIKK DIN SKEIVE JÆVEL

Trond

24.06.2009 kl.02:38

Det er er så vakkert når personer deg kommenterer. Det bekrefter bare at innlegget mitt var helt riktig. hohoho så tøff du er lille gutt, hørt litt for mye på 50 cent nå?Vet du hva, jeg syntes heller synd på deg. Skaff deg en kjæreste, en hobby eller en hjerne.

Ottfather

06.04.2011 kl.02:44

Jeg er en lyriker, rapper som ikke ser logikken i mattematikk, men forstår verdien av det hele når jeg ser på det større bildet. Poenget mitt er at du aldri ville kunne diskutert/debatert eller kranglet om dette hvis det ikke hadde vært for dårlig rap (i dine øyne) eller dårlige innlegg (i dine øyne) selvom du ikke ser logikken i dårlig rap eller dårlige innlegg. Jeg vil også pointe ut at man ikke må komme fra Oslo, ta sin første joint i en alder av 13 år eller bli knivstukket for å skjønne/kjenne verden. Jeg har daglig, i en 4 års, lang periode inntatt lette/tunge narkotiske stoffer og medikamenter som har resultert i varige mèn, om ikke permanente. Så lenge det finnes kronestykker vil det alltid være to sider. Du, Trond, får en tommel opp for ærlighet og en tommel ned for å forhaste konklusjonene dine. En mynt har to sider, men de to sidene ser ulike ut i et hvert enkeltindivids øyne.. Bare tenk på det ;D Gjelder alle sammen forresten.

Trond Wathne Tveiten

06.04.2011 kl.17:51

Ottfather: Jeg tror du faktisk missforstår mitt innlegg i likhet med flere har gjort. Jeg har ikke noe imot Hip Hop på noe som helst måte. Norks hip hop har virkelig tatt seg opp og det mye jeg kunne tenke meg å høre på.

Når jeg skrev dette innlegget for ca fem år siden oppfattet jeg mange norske hip hopere på en litt annen måte.

Istendfor å finne sin egenart så kopierte de rått mange av sine amerikanske kollegaer. Ikke noe galt i det, men når de kopierer på en måte som fremstår at bakgrunn, livsituasjon og samfunn er nøyaktig likt blir det bare patetisk.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits