Konsensus helvete

Hva er det som mangler i Norge som man finner i mange andre land, jo nemlig en debatt om utenrikspolitikk. Under presidentvalget i Usa som holder på nå så diskuterer man hva slag utenrikspolitikk linje man ønsker å kjøre i fremtiden, men dette er helt fraværende.

I Norge derimot er debatten rundt skillelinjen SV vs alle som ønsker konsensus, Ordet konsensus har blitt et ord man skremmer befolkningen med hver gang SV kommer med et utspill om utenrikspolitikk.

  • Ikke kritiser Usa for da bryter man konsensus

  • Diskutere Nato er et brudd på konsensus

  • Diskuterer man noe som helst av det sittende regjeringen gjør på det utenrikspolitiske feltet så er det et brudd på konsensus.


Til de personen som argumenterer slik har jeg noen punkter jeg gjerne vil klargjøre.


  • Det er ikke SV vs resten her i landet. Fordi man har kritiske bemerkninger rundt utenrikspolitikken er man ikke automatisk sympatisør med venstresiden

  • Den kalde krigen er over. Dette sier jeg fordi argumentet som ofte blir brukt er at dette har man gjort med suksess i 60 år. Greit nok det, men man nærmer seg snart 20 års jubileumet for murens fall er det ikke på tide å se litt lenger?

  • Å kritisere Usa er ikke det samme som å hate Usa. Et argument Frpere og Høyre gutter ofte bruker er hvor mye de elsker Usa og hvor mye alle som kritiserer Usa er Usa hatere. Er dette et argument?? Blir man automatisk Usa hater eller sosialist når ,man kommer med konstruktiv kritikk?? Hva med å heller svare på spørsmål og tørre å ta en debatt enn å leke at man er sa stor Usa venn. Hvis denne retorikken skulle ha holdt vann hadde en hver nordmann som kritiserer den norske stat vært landsvikere.


Jeg trodde ikke jeg skulle si dette, men se til Usa. Der tar de ihvertfall de debattene en del norske politikere verger seg for å ta i frykt for å ikke bli innvitert til det hvite hus.

2 kommentarer

Konrad

09.04.2008 kl.10:10

USA-tilbederne i Høyre og Frp er jo like hjernedøde som deres motparter på venstresiden.Egen erfaring: Jeg sier noe kritisk om USAs politikk f.eks. i Irak eller i forholdet til Israel. Respons: Men hva skulle vi gjort uten USA under krigen?Erasmus Montanus-logikk.

Trond

09.04.2008 kl.15:52

Amen

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits