Ja, det er et stort problem

Jeg elsker å skrive og har gjort det helt siden jeg var liten. Enten det er små historier, dikt eller politikk. Dette gir meg mye, men jeg har et stort problem.

På videregående ble jeg bedt om å ta en test for dysleksi. Jeg kom ikke under den definisjonen, noe jeg faktisk fant meget vondt. Jeg sliter med en del skrivefeil, men jeg kan ikke puttes inn i en spesiell kategori. Dette har fulgt meg hele mitt liv, enten jeg har drevet med politikk eller studier.

På universitetet har det vært så hardt at det rett og slett har plaget meg sterkt psykisk. Nå har sikkert det litt destruktive livet jeg levde i flere år også hatt en viss virkning, men den avtar etterhvert.


Så hvorfor sier jeg dette til dere? Fordi en del mennesker som kommenterer på meg, enten i denne bloggen eller referer til meg andre steder, fremstiller det som om jeg er mindre intelligent. At mine skrivefeil og mine rare vendinger gjør at jeg ikke er så smart. De vil ikke kommentere, sier de, fordi jeg umulig kan være særlig smart basert på mine skrivefeil.

Det å slite med det jeg gjør er faktisk utrolig vondt. Jeg må jobbe utrolig mye med meg selv for å finne teknikker jeg kan bruke, og etterhvert har jeg funnet en del som har hjulpet meg betraktelig. Så før du kommenterer, gå litt i deg selv og tenk hvordan dette faktisk er for et annet menneske. Og vit at selv om mennesker sliter med en form for dysleksi eller hva det enn kalles, så er de verken mindre kreative eller mindre intelligente.

3 kommentarer

Konrad

01.05.2008 kl.16:35

Vi har lagt merke til skrivefeilene, ja, men antatt at dette skyldes hastverk.Intelligensen derimot har vi aldri tvilt på!Fortsett å skrive unge mann!

kjellemann

01.05.2008 kl.21:01

Det er de som kommenterer dette som er dumme og lite intelligente. De bør forstå meget godt hva du skriver. Mange kommenterer til meg at jeg ikke skriver intelligent nok eller at jeg burde bruke mer fremmedord og mer akademisk språk. Hvem er uintelligent som ikke forstår vanlig gode norske ord?Sier som Konrad: Fortsett å skriv - du skriver veldig bra og har flotte meninger.

Trond

01.05.2008 kl.22:18

Tusen takk begge to. Slikt varmer.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits