Så skjedde det


Håer dere ute som skriker om terror, slenger med kjeften angående alle mennesker med Islams bakgrunn og kaller oss andre en politisk korrekte eller naive har lært noe nytt i helgen.
Media kan meddele opptøyer i Australia der en gruppehvite mennesker går til angrep på alle dem som så ut kom fra Midtøsten. To badevakter hadde tidligere blitt slått ned, så det var jo selvfølgelig grunnen til at de kunne ta seg slike friheter.
Slikt kan fort skje i Norge også hvis kollektiv hetsing av folkegrupper og etniske minoriteter fortsetter. Jeg håper at enkelt bloggere ( skal ikke nevne navn, men de vet hvem ) begynner å ta sitt ansvar bevist og begynner å tenke etter hvilke krefter de kan sette i gang.


6 kommentarer

Martin

12.12.2005 kl.18:05

Takk for tipset. Det visste jeg faktisk ikke. Har skrevet om det på siden min.

Alf Ivar

12.12.2005 kl.20:40

Her er det viktig å ta med seg historien. Vel har Australia i lang tid slitt med en del rasisme, men ikke i Sidney der dette skjedde. Sidney har alltid vært holdt for å være et rolig, flerkulturelt sted. Australiere generelt har imidlertid hatt en tendens til å føle seg truet av asiatere som skal "ta" deres europeiske kulturarv.Det sett i tillegg til terrorangrepet på New York, London, Madrid og Bali har satt sinnene i kok hos en del høyreekstreme grupperinger i Australia. Når så en gjeng mørkhudede "tvang seg inn på" en badestrand som en gjeng alltid hadde sett på som sin, så var det det som skulle til for å starte bråket.Det blir derfor veldig søkt å dra sammenligningen inn til det norske samfunnet, og høyreorienterte politikeres syn som går på helt andre ting enn fremmedfrykt, hvite områder osv. Ta Høyres partiprogram og les det, i stedet for å gå i fellen det er å bringe videre det du tror at noen kanskje har fortalt om programmet. Ta videre for deg FrP sitt program, og du skal lete lenge for å finne noe som kan brukes i denne sammenhengen. (tror jeg - jeg kjenner ikke FrP sitt program veldig godt)

Martin

12.12.2005 kl.20:48

"(tror jeg- jeg kjenner ikke FrP sitt program veldig godt )" - haha ubetalelig! =P

Trond

12.12.2005 kl.21:10

Jeg stempelr ikke australiere Alf Ivar, her er det du som missforstår. Ja jeg tror faktisk det samme kan skje her og det viser seg at dete r folk i dette sammfunnet som vil gjøre sitt for å fremprovesere slike hendelser.

Alf Ivar

12.12.2005 kl.21:18

Les innlegget mitt en gang til. Det gjelder både Martin og Trond. Dere leser det på samme måte som Fanden leser Bibelen.Martin: Mitt poeng var at ettersom jeg ikke kjenner FrP`s partiprogram til punkt og prikke kan jeg heller ikke uttale meg bombastisk om det. Høyre sitt, derimot, har jeg mer kjennskap til og kan derfor si noe om det.Trond: Hvor i all verden har du det fra at jeg tror du angriper australiere???

Trond

12.12.2005 kl.21:33

Jeg kjenner til de politiske programmene og man må vite en ting. Hvordan man opptrer og driver politikken er ikke alltid slik den står beskrevet i programmet. Jeg leser ikke på samme måte som fanden leser bibelen: jeg tar bare opp hendelser som jeg finner skremmende. især når jeg ser at den poltiske utviklingen går ditt hen at jeg tror at det samme kan skje her i landet.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits