Ambassadesaken


Nå kan jeg ikke si at jeg ikke helt forstår motstanden mot flyttingen av den amerikanske ambassaden, men jeg skal uansett her ikke komme med et standpunkt over hva som er rett eller galt. Men jeg har tenkt å stille to spørsmål som jeg håper folk tenker igjennom.


-   Er det sikkert å ha den amerikanske ambassaden i Oslo sentrum med tanke på terrorfaren??

-   Er det sinne mot den amerikanske administrasjonen og Bush sin politikk er med å påvirke       standpunktet her??


En terroraksjon i Oslo sentrum vil ha ringvirkninger på langt flere enn bare de amerikanske diplomater. Vi er i tillegg uansett om vi liker det ikke ansvarlig for amerikanske diplomater her i landet sin sikkerhet.
Jeg stiller spørsmål nr 2 fordi jeg har mistanke om at missnøye mot den amerikanske regjerings politikk har vært med å påvirke endelig standpunkt. Jeg er selv kritisk til Bush og hans regjering, men man må velge hvordan man skal ta slike kamper.
Jeg tror faktisk ærlig og oppriktig at når amerikanerne selv ønsker å flytte ambassaden sin er det fordi de tenker på det norske folk sin sikkerhet. Man må ikke sitte å tro at amerikanere gjør alt her i verden ut fra kun sine egne egoistiske syn.
Kan være mange ting her jeg ikke har fått med meg, i såfall opplys meg.

11 kommentarer

Martin

12.12.2005 kl.23:43

Godt poeng Trond. Jeg mener også den burde flyttes

Martin

12.12.2005 kl.23:54

Jeg fikset kommentarene på siden min altså.det går helt greit =)tenkt mer på forslaget mitt eller?

Erlend Sand

12.12.2005 kl.23:56

Godt og endelig lese en Venstre mann med samme observasjon som meg, men nå er jo du en god mann da :-)Liberal hilsenErlend

Trond

13.12.2005 kl.00:09

Sendt deg en mail Martin

i1277

13.12.2005 kl.01:30

At de var mot Huseby betydde vel ikke at de var for Drammensveien. Anti-USA eller ei, det er vel ingen som ønsker den belastningen det er å ha en pest og en plage av en risikobefengt ambassade midt i sentrum.Motstanden har vel mer å gjøre med at dette er et idyllisk og ressursterkt vestkantstrøk der beboerne helst ikke vil ha noen festning i nærmiljøet, lokaldemokrati versus press utenfra altså. Det er som med de narkomane, alle skjønner at de må henge et sted, men naturlig nok er det ingen som vil ha de utenfor sin egen stuedør. Bortsett fra at dette er litt verre, ettersom de narkomane ikke tiltrekker seg forrykte bombemenn. Ganske snodig at man ikke har kommet opp med bedre alternativer, ting tyder vel på at kort avstand til sentrum har veid tyngre enn det å finne en mest mulig diskret beliggennhet.

Anders Brenna

13.12.2005 kl.08:43

Kort vei til sentrum er da helt klart et vesentlig argument for en ambasade. Hvis jeg trenger hjelp av ambasaden når jeg bor eller oppholder meg i et annet land så ville jeg ikke satt pris påp å måtte ta en evig lang reise langt utpå landet.Svært mange nordmenn må innom den amerikanske ambassaden for å ordne visum og andre ting. Da er det en fordel for oss også at det ikke er håløst å komme seg dit. Ofte er dette også studenter uten egen bil. O på grunn av et tunggrodd byråkrati må man gjerne ta turen innom mer enn en gang.Det var tydeligvis flertall i byrådet for å flytte ambassaden. Mindretallets ønske om å bruke partipisken for å tvinge gjennom et mindretallssyn fremstår ikke som bra. Spesiellt når man ser at partiet som helhet trolig er for flyttingen.

Trond

13.12.2005 kl.11:17

Men Brenna jeg lurer litt på sikkerhetsrisikoen. Om det tar en bustur for å komme ditt eller ikke kan vel ikke veie opp for det faktum at området amasaden ligger i dag er en sikkerhetsrisiko. Eller hva??

Martin

13.12.2005 kl.11:56

Til Trond: Nettopp

i1277

13.12.2005 kl.13:10

For de aller fleste nordmenn er det omtrent like langt til Kolsås, Huseby og Drammensveien. For mitt vedkommende er det f.eks rundt 50 mil. Skal nok klare å skaffe med et visum likevel.

Anders Brenna

13.12.2005 kl.13:11

Neida.Jeg er ikke helt sikker på om jeg forstår spørsmålet ditt riktig og/eller om du fikk med deg poenget i mitt innlegg, så for sikkerhets skyld:Jeg synes det var riktig å flytte ambassaden. Det er en for stor risiko der den ligger nå.Huseby er ikke ideelt på noen måter, men det er nært nok til sentrum når man balanserer problemstillingene. Eventuelle andre lokasjoner som ville kunne hostes opp på et senere tidspunkt må nædvendigivs ligge ennå lengre utenfor sentrum, og da blir det for langt.Håper det var klargjørende.

Trond

13.12.2005 kl.14:58

Jo jeg missforsto deg Anders. Beklager så mye. Takk for at du jkargjorde det hele.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits