Vidar Kleppe da

Jeg tror ikke Vidar Kleppe vet så mye om historie når han i bloggen sin skriver dette i et innlegg: Da Charlie Chaplin laget filmen ?The great dictator? som harselerte med den tyske diktatoren Adolf Hitler, ble han møtt med kritikk og motstand fra mange hold. Filmen ble forbudt i flere land ettersom den kunne såre følelsene til nazistene.

Litt historie lekse. Filmen kom ut i oktober 1940. Da var faktisk store deler av Europa under okkupasjon av Tyskland. Så gjett hvem som forbød filmen i flere land? Kan det være nazistene selv?
At filmen var svært kritisk til Fascistiske regimer som på den tiden eksisterte både i Italia, Russland, Portugal osv har vel også noe å si hvorfor filmen ble forbudt.
Jeg har aldri likt denne politikeren særlig godt av flere grunner, men jeg har alltid syntes han var dyktig. Å ta ham ham nå er nesten ingen utfordring en gang.
Er dette det beste demokratene har å by på?

9 kommentarer

Konrad

05.06.2008 kl.23:59

Jeg er forbløffet og sjokkert! Hvordan er det mulig at universalgeniet og renessansemennesket Vidar kan begå en slik bommert. At Franco forbød filmen helt til 1975 kunne jo ikke Vidar vite. Hvordan kunne Vidar gjette at Franco var kompis med Hitler? Hvordan kunne Vidar at pr oktober 1940 var Europa okkupert av eller alliert med Hitler? Til og med Sverige var stilltiende allierte med Hitler. Jeg synes du stiller altfor store kunnskapskrav til våre politikere. Hvorfor skal de ha gode allmennkunnskaper? Bush klarer seg godt uten å bry seg med fakta. Journalistene klarer seg godt uten den mest elementære allmennkunnskap.

Trond

06.06.2008 kl.02:23

Det morsomste er at han jo bruker wikipedia som kilde og til og med der står det når filme kom ut. han ahr altså ikke lest sine egne kilder. vel kanskje jeg stiller for stroe rkav til våre politikkere, men litt mener jeg man bør kunne forlange.

Sexy Sadie

08.06.2008 kl.20:12

Det er pinlig for fyren, rett og slett.

John Johannessen

08.06.2008 kl.23:19

Jeg har vel strengt tatt sett langt flere blundere fra andre politikere.. Denne feilen var ganske liten. Verre er det når ap polikere ikke husket at norge bombet serbia for få år siden.

Trond

10.06.2008 kl.14:11

Vel de husket det nok, de hadde bare problemer med å kalle det for en krig. Nå var jo bombingen av Serbia helt riktig spør du meg, men det blir en annen debatt.

alfonso@online.no

11.06.2008 kl.21:39

Snakker vi blogg om Åslaug Haga ell? :-)

Konrad

13.06.2008 kl.17:34

Kanskje en blunder, men poenget klapper sammen når man ser på detaljene.Kleppe er lett å stikke hull på, da klapper han sammen som en ballong.

Bjørn Skagen

06.12.2008 kl.09:00

Jeg synes det er merkelig av Trond å henge seg opp i en ubetydelig bagatell som Kleppes nevner i innledningen i bloggen sin, og helt unnlater å kommentere det som er det virkelige innhold. Demokratene er jo et parti som også er fundert hovedsaklig på liberale verdier. i den sammenhengen å angripe en politisk "slektning" for noe så irrelevant som når Diktatoren egentlig ble sluppet, sier meg at her er det Kleppe selv som skal taes. Noe Du også sier selv i bloggen din - det blir patetisk for meg. Har du ikke politiske argumenter mot politikerne så slutt å ta dem for å være helt menneskelige, og gjøre små feil. Men har man ingenting annet - ja da er jo Kleppe en utmerket politiker - ikke sant? Demokratenes politikk har kanskje noen punkter som kan virke kontroversielle for noen, men det har da virkelig unge Venstre også. Gå på sak og la folk være folk!

Trond

06.12.2008 kl.13:55

Jasså er dte en ubetyrelig kommentar når Vidar Kleppe tar å+ gjør en så gigantisk historisk bombert? Han bygger sitt innlegg på noe som ikke stemmer og du finner det ubetydelig?JeDet eksisterer ikke liberale verdier i Demokratene bare utaderet latterlig primetiv nasjonalisme av verste sort. Slik politikk som Vidar Kleppe har bedrevet meste av sin politiske karriere. Hvis man kan få lov til å kalle det for en karriere. Kleppe er på langt nær noe politisk slektning av noen sort. Noen enhver som leser ideologi burde fortså. Små Feil? personangrep uten argumenter? Når personer som kleppe raser ut mot alt som lukter fremedkulturelt? Når man ser mannens politiske virke gjennom flere år er det helt naturlig å reagere som man gjør og jeg angrer ikke så overhodet. Jeg har tatt personer på sak og opptreden. Hvis du ikke tåler det så la være og les denne bloggen.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits