Eliten og Eu spørsmålet

En ting nei-siden ofte har en tendens til å bruke som et argument er at det er folket mot eliten. Folket forsvarer grunnloven i mottesettning til den fæle eliten som vil noe så fælt som som forpliktende internasjonalt sammerbeid. Den fæle eliten vil bryte den den fantastiske grunnloven og nasjonalstaten som folket har skapt.
Jeg må nok desverre skuffe nei-folket fordi det er den samme eliten som dere vil distansere dere ifra som har skapt begge deler.
Nasjonalstaten som den nå fremstår har sldri blitt skapt av denne liten. Nasjonalstaten som i sin til venstresiden var skeptisk til har de nå gjort til sin egen.
Den norske grunnlov er heller ikke noe folkelig dokument. Tror dere virkelig at det var folk flest som satt på Eidsvoll i 1814.
Produktene fra eliten har nå blitt folkelige og nåde hvis noen forsøker å endre på dem, for da er de en del av eliten. Er det bare jeg som ser humoren i dette??

12 kommentarer

slaffsebukken@online.no

19.06.2008 kl.14:19

Hva nå Trond? Partilederen din Ålslaug Haga har gått av pga. skattesnusk og at hun gjennom flere år har gitt blaffen i plan og bygningsloven. Hva nå Trond? Rakner det for partiet ditt nå eller?

Trond

19.06.2008 kl.14:37

Hun er leder for senterpartiet, jeg er medlem av Venstre.

Konrad

19.06.2008 kl.23:40

Hmm, ja du har rett i at Eidsvoll var et eliteprosjekt. Men senere var det Høire som var skeptisk til Norge som nasjonalstat, Venstre derimot var selve nasjonalstatspartier. Eller?Men EU er et eliteprosjekt.

Trond

19.06.2008 kl.23:59

venstre var for at unionen med sverige skulle oppløses siden dette var mer enn en okkupasjon enn en union. Men både Michelsen og Mowinkel var tilhengere av all europeisk sammerbeid alla EU.

Konrad

20.06.2008 kl.23:09

Men EU er vel likevel et eliteprosjekt?Jeg kan iallefall ikke se noen spor av at dette er drevet frem nedenfra. Elller hva?

Trond

20.06.2008 kl.23:46

Hvordan beskriver du egentlig drevet frem nedenfra? Isåfall er eall politikk egentlig eliteprosjekter.

Konrad

23.06.2008 kl.00:06

Jaså, du prøver å vri deg unna, Trond?

Trond

23.06.2008 kl.00:48

Egentlig ikke. Jeg bare er ikke av den oppfattningen at EU er et elite prosjekt. Det var startet oopp av politklkere og tenkerere som hadde den idee at de skulle man skulle ungå alle de kriger som hadde eksistert på det europeiske kontinenetet. Å kalle detekun et eliteprosjekt blir også er hver form for politikk der man har store visjoner redusert til et eliteprsojekt.

Konrad

23.06.2008 kl.17:47

Vel det er vanskelig å komme utenom at dette er et eliteprosjekt i den forstand at initiative kommer fra eliten (ikke fra noen form for grasrotengasjement). Det betyr naturligvis ikke at det nødvendigvis er noe som kun tjener eliten.

Trond

23.06.2008 kl.17:57

Men hvemm som er eliten og hva slags elite man her snakker om er flytende. Nei fiolket på venstersiden fokuserer endsidig på at de er industriu eliten som hars akpt Eu, noe som garantert ikke stemmer. Motstanderene på høyresiden vil vel ha det til at dete r den fæle sosialistiske ugudelige liten som gjør det. Ikke stememr vel det helelr. Uannsett hvilke elite som gjør hva ( merk deg at jeg syntes ordet elite er et positivt ord ) er folket i euorpa tjent med dette. Ikke bare en litek eksklusiv klubb slik det blir fremstilt,

Konrad

07.07.2008 kl.12:50

EU er skapt av en politisk elite.

Trond

07.07.2008 kl.12:54

Nei til EU klanen er den samme eliten.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits