Er det kun biodiesel som har skylden?

biofuel

Den store debatten har i den senere tid dreid som om hvorvidt biodiesel er så bra som det sies. En av påstandene som kommer frem både fra enkelte i verdensbanken og fra Carl I Hagen er et dette er med å skape sult og høye matpriser. At verdensbanken og FRP sin tideligere fører nå har blitt så inntresert i sult i den tredje verden har flere grunner. For det første elsker man å kunne gi miljøbevegeslen et slag på trynet. For det andre ønsker helst skal passe oljeindustriens sine innteresser.
Nå er det morsomme her at miljøbevegelsen aldri  har hylt etter biodiesel som den eneste løsningen slik Hagen fremstiller det, men det er andre faktorer her som man ikke ser noe særlig på.

1: Biodiesel treng nødvendigvis ikke bare lages av mat. man kan lage det andre former for bioavfall også.

2: Nordmenn kaster over 100 kilo med mat per person ifjor. I andre land i vesten gjør man det samme. Når jeg var liten sa alltid mamma at hvis jeg ikke spiste maten min så skulle hun sende den til de sultende barna i Afrika. Kanskje hun hadde et poeng. Vårt hemningsløse sløseri er faktisk også en del av skylden selv om vi liker det eller ikke.

3: Den vestelige storforbruket av kjøtt er heller ikke med å gjøre situasjonen bedre. Tror man alt den fetningen av dyrene ikke har noen konsekvenser? .

Jeg er ikke noe stortilhenger av biodiesel, men å fremstille som alene skylden for økende sult er direkte komisk.
Vi har mulighet til å forske på alternative energikilder, men viljen er ikke der. Oljealderen går mot slutten og viljebn til å gjøre noe er ikke der fordi oljeprisene er så høye og innteressene bak altfor sterke.


Én kommentar

Konrad

21.07.2008 kl.22:52

Helt korrekt. Biodiesel laget av matavfall (f.eks. frityrfett, slakteavfall) er god ressursøkonomi. Veien fra brukt frityrolje til diesel er relativt kort, noen Petter Smarter fikser dette hjemme i garasjen.Etanol (et alternativ til bensin) legger også beslag på matjord. Men også etanol kan lages av matavfall. Det forskes også på metoder for å lage etanol av skogsavfall og annen cellouloseholdig avfall (f.eks. halm). Dette fortrenger heller ikke matproduksjon.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits