Blogger som støtter etnisk rensing

srebrenica

I 2001 fikk jeg gleden av å være med Unge Venstre til Sarajevo i Bosnia. Minnene fra den turen og hva jeg fikk lære der nede sitter fortsatt meget godt i mitt hode.
Et spørsmål som ofte dukker opp er hvordan kunne det skje når man viste hva som hadde skjedd før. Uheldigvis så gjentok historien seg selv om man hadde trodd at verden hadde kommet videre.
Men tankegodset som fører til denne jævelskapen lever i beste velgående og en blogger ved navn Autonom er med å videreføre disse ideene.
Ved å først hylle mannen og deretter presentere han ham som en poet er han med å spytte på ofrene for denne jævlige krigen. En krig som førte til den verste etniske rensingen og tortur man hadde sett i europa siden den 2 verdenskrig. En krig der barn ble drept, en krig der egne voltekspatruljer ble sendt ut for å ødelegge bosniske kvinner osv osv. Listen over jævelskapen er så lang at jeg har ikke plass her.
Det er ikke ofte jeg skammer meg over andre  mennesker, men det gjør jeg nå.
At Lars-Toralf Storstrad støtter opp om dette burde ikke komme som noen overaskelse. 
Foresten sensurete Autonom den siste kommentaren min. Tålte ikke sannehten gitt.

Les tidligere innlegg:
- Glem aldri Srebrenica
- Srebrenica
- Hvorfor er ikke denne mannen tatt før
 Halvparten av folket er ikke idioter, jo det er de

Les nyheter:
- Derfor ble Karaddzic arrestert
- Poenten som vart krigsforbrytar
- Han var Europas bin Laden

11 kommentarer

Grenseløs

22.07.2008 kl.20:37

Helt enig. Autonom sensurerte mine to siste poster også, også sikkert på grunn av at jeg har en helt annen definisjon av autonom enn han. Det avslører han også nokså nådeløst. Det var ikke som om vi spammet han eller ikke uttalte oss på grunnlag av tema hans innledende post. Forøvrig å kalle Karadzic for europas bin laden er nok en håpløs, tendensiøs overskrift.

Trond

22.07.2008 kl.20:53

Ja han liker å ta oss, men liker ikke å få svar på tiltale. Det burde vel si det meste. Selv om vi har vært uenige om en del har vi faktisk aldri sensurert hverandres kommentarer. Europas bin laden var kanskje ikke en helt dekkene overskrift, men det som sto der var viktig. Derfor linket jeg til den allikevel.

Virrvarr

22.07.2008 kl.20:59

Jeg så dokumentaren om Milosovich' rettsak på NRK2 og fikk dermed en hel del fryktelig informasjon om Srebrenica midt i fleisen. Å lukke øynene for de overgrepene er for drøyt.

AUTONOM

22.07.2008 kl.21:11

Må dere lyve og fordreie konstant. Dere kom ikke med noe fakta, leste ikke lenken med fakta og gjentok ders nazibeskyldninger. det er ikke debatt, men spam. Kan godt gjengi dem her:"Nå er det en stor forskjell på liberale og marxsiter. det burde alle men elemtær videregående skole vite.Jeg syntes du har nasiztiske tendenser fordi for det første du henvender deg til primetiv nasjonalisme. For det andre støtter du aktivt opp om etnisk rensing og folkemord."Dere argumenterer ikke med fakta, men skriver folkemord og etnisk rensning som et mantra, selv om man ikke har forsvart det ene eller det andre. Skjellsord er alt dere har. 8000 av en befolkning blir ikke folkemord, uansett hvor beklagelig det er med deres död. Og selv dette tallet finnes det ikke noe faktisk belegg for. Det finnes videoklipp av serbere som blir henrettet av muslimer, hva vil det bidra med i debatten?Jeg var også på Balkan under 90'tallet, men jeg så det hele med egne öyne, ikke gjennom propagandabriller.Råtne oppgravede lik, ser forjävlige ut, uansett hvem som er drept. Speiselt om man har blitt sprengt i filler. Sånt jävelskap har jeg sett direkte, og vakkert er det ikke uansett hvem som er offer.Grenselös ( tankelös?) skrev fölgende:Hvem sa noe om språk? Det er et ordtak som er brukt av både seberere og krotaene, et veldig passende ordtak i denne sammenheng. Karadzic avslørte seg grenseløst. "Du kaller deg "autonom" og hevder at vi ikke har noe uten grenser? Sanne autonome sier at det er da vi er mennesker. Vi definerer oss selv, uavhengig av det landet, det "folket" vi er født inn i.Karadzic, for å bruke dine ord underkastet seg sin bakgrunn, og se hvor det brakte han. En gigant? En amøbe kaller jeg han og det er egentlig en fornærmelse mot amøben... Ja, jeg er enig med trond her. Det er lett å forstå hvorfor det fortsatt finnes nazister, ikke bare i norge, men alle steder."Dette sammensuriumet fra en person som ikke fortsår hva autonom betyr ( har du hört om autonome republikker? autonome enklaver? etc. )? Autonom betyr uavhengig ( se det autonome manifest på min side om du/dere orker ), og har ingenting med grenslös å gjöre. Lär deg etymologi och språkforståelse + idehistorie, så kan det hende at du kan före en edruelig debatt.Argumenter som nazi-nazi, har ikke noe med debatt å gjöre, men med dumhet og virkelig ignoranse.

Trond

22.07.2008 kl.21:52

Jeg begrunnet hvofor jeg jeg kom med med mine påstander. jeg svarte på kritikk. Hvis du kaller det for spam sliter du virkelig med din virkelighet oppfattining.Skulle jeg ha gjort som deg nå så hadde jeg slettet din kommentar, men siden jeg stror på ytringsfrihet og fri debatt så skal jeg ikjke gjøre det. I mottsettning til deg sletter jeg ikke de svarene jeg ikke liker. Nå det ikke kun nedslakningen i Srebrenica jeg referer til, men hvordan hele virksomheten til den morderen du støtter. Synts du virkelig et folkemord på 8000 sivile ikke er noe å bry seg om?Det at d har sett deler av jævelskapen og foirstatt støtter opp omd en sier jo alt om deg som person. Når du i tillegg påstår at alle andre enn deg og de som tenker som deg har blitt styrt av propaganda viser jo at du faktisk er både redd for å ta en skikkelig debatt og at du ikke har noen argumenter så overhodet. Hvem er det som kommer med påstander her?Du sammenligner marxzisme og liberalisme uten å ha kunnskap om noen av idelogiene.

Grenseløs

22.07.2008 kl.22:25

Det er ganske morsomt at han kommer med våre innlegg her, etter å ha slettet dem på sin egen blogg. Enda en ting som sier alt om fyren. Autonom betyr uavhengig. Det kan være uavhengige grupper eller enkeltmennesker. Et enkeltmenenske som sverger til en enkelt (etnisk) gruppe er ikke særlig autonom overhodet. Det skulle være enkelt å skjønne. En som støtter Karadzic er ikke autonom overhodet. Jeg kalte forøvrig ikke Karadzic nazist, men han er minst like ille, så sammenligningen er helt på sin plass, etter min mening. Nå kan du, vår kjære falske autonom i hvert fall ikke drive sensur og må diskutere med oss på like vilkår.

Fredrik Mellem

22.07.2008 kl.23:32

Når jeg får besøk av jehovas vitner på døra, så iviterer jeg ikke til diskusjon. Det er trist - men du vet det er nytteløst.Det finnes bloggere i samme kategori, selv om deres ulike budskap kan variere fra fikse - helt absurde - forestillinger om liberalisme, fascisme, religion, språk, historie, naturvitenskap m.v. De kommer i høyst ulike kategorier. Jeg avstår fra å liste dem opp, for det gir dem akkurat den oppmerksomheten som driver dem, og så har jeg dem hengende hos meg med sine feberskriverier.Bloggsfæren er også et tilbud til alle som ingen vil høre på, eller har overskudd til å høre på. Noen burde antakelig gjøre det. Høre på dem altså. Jeg for min del forsøker å ignorere dem fullstendig. Det hender jeg trår feil. Nylig skjedde det igjen. Det fører lite konskruktivitet med seg.De er hjelpeløse. De trenger annen "medisin" enn diskusjon med meg, og jeg hverken kan eller vil påta meg å være virituell samtaleterapaut, sparringspartner, hoggestabbe, lærer, kompis, uvenn, eller hva det nå er de søker etter.

Trond

23.07.2008 kl.00:21

Jev valgte å tro på det samme som deg en gang i tiden. Jeg husker godt valget 95 etter det berømte møtet Øystein Hedstrøm hadde med nasjonalistene og innvandringsmotstanderene på Godila kino. E n sekretær i arbedierpartiet sa da, nå kan vi bare lene oss tilbake for frp går ned. Hva skjedde? FRP gjorde sitt beste valg noensinne. Man demonstrete mot Fedrelandspartiets sin politikk for å være innvandrinsgfieltlig. Nåe r deres tanker nærmest blitt politsk og folkelige akseptable. Det som var sannheter for 2001 endret seg også med 11 september. Ting vi trodde skulle vært umulig å få igejjom slik som total overvåkning, fengsling uten dom, krig osv osv kom på banen. Det ble plustelig korrekttankene vinner frem og gjett blandt hvilke folk? Ditt parti sine kjernevelgere. I en slik situasjon ser det ut til at dere gjør to ting. '1: Skylder på borgelig kaos.2: Forsøker desperat å linke Venstre opp mot FRP.3: Holder kjeft og tror at det forsvinner av seg selvIngen av strategiene eller profetiene ser ut til å lykkes. Sakene r at Autonom sine ideer og tanker blir i dag akkseptert av alt for mange. Du kan gjerne håpe på at det går over og la være å ta et oppgjør med det. Jeg velger en annen strategi.

Fredrik Mellem

23.07.2008 kl.00:24

Du har misforståt meg. Selvsagt skal holdningene bekjempes, men å (ut)danne gærningene en og en blir et stort prosjekt...

Konrad

24.07.2008 kl.21:43

Det er vel ikke noe tvil om at Autonom og Målmannen er snurrige greier.Men jeg vil likevel påpeke at Trond er noe upresis. "Etnisk rensing" er ikke det samme som "folkemord". Etnisk rensing har skjeddrelativt ofte i historien og har i mange situasjoner blitt oppfattet som legitimt. F.eks. rensingen av Øst-Preussen for tyskere i 1945, rensing av arabere (palestinere) i 1948 for å gi plass til staten Israel, rensing av grekere fra Tyrkia (rensingen ble organisert av Nansen), Stalins "omplassering" av ulike folkeslag, rensingen av armenere fra Tyrkia, forsøk på rensing av Kosovo for albanere i ly av NATOs bombing. Eichmann organiserte f.eks. etnisk rensing av jøder fra Østerrike til Palestina (før han organiserte folkemordet). Folkemord er utryddelse (eller forsøk på) av en hel folkegruppe. I ex-Jugoslavia er bare Srebrenica ansett å ha dimensjoner av folkemord.Massakrerer forekommer i nesten alle kriger, men få av disse er å regne som folkemord.Ingen av konsetrasjonsleirene i Bosnia (altså med unntak av Srebrenica som ikke var en konsentrasjonsleir) var satt opp som ledd i folkemord, men mest som et ledd i den etniske rensingen.. Forøvrig er Målmannens og Autonoms forsøk å benekte Srebrenica latterlig. Deres eneste kilde er en serbisk nasjonalist.

Konrad

24.07.2008 kl.22:18

Altså: Det er et par hakk verre å støtte folkemord/massakrer (slik Målmannen og Autonom gjør) enn å støtte etnisk rensing.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits