Farlige norske veier eller idioter bak rattet

fyllekjring

Debatten har rast den senre tid om den norske veistandaren. bVeiene er som i Albania sies og det er mangelen på å kaste bort milliarder på milliarder som er skylden for at nordmann dør i trafikken. For selvfølgelig er det en menneskerett å få lov til å kjøre 100 km i 60 sonen på fjellveier. Å selvfølgelig skal man ha så solide veier at man ikke risikerer en eneste ulyke uannsett hvor jævlig været er ute.
For å bringe noen perspektiver inn i denne debatten vil jeg anbefalle dere å lese disse nyhetene.

- Over 4000 promilekjører i året

- Førekortene flagret

- Rekord mange mister lappen

- Tar en fylllekjører i uka

- Senker ikke farten på glatt føre

- 1 bot hvert sjette minnut

Jeg kunne ha kommet med enda flere, men jeg tror dere tar poenget

5 kommentarer

Konrad

07.09.2008 kl.15:21

Norge og Sverige er faktisk i verdenstoppen når det gjelder trygge veier. Per kjørte kilometer er ulykkesfrekvensen 3-5 ganger så høy i Polen og Tsjekkia. Nei, dette har ikke noe med veistandarden å gjøre. Ja, dette har noe med kjøreatferd å gjøre. Norge og Sverige har nokså ulik veistandard, men sikkerheten er omtrent den samme sånn jevnt over.

Konrad

07.09.2008 kl.15:41

La meg tilføye: Når veistandarden blir bedre kompenserer førerne med økt fart etc, dvs at nettoeffekten blir null (bortsett fra at man kommer raskere frem). I noen tilfeller overkompenserer førerne slik at nettoeffekten blir negativ, dette burde Sandberg og frepperne lære mer om. Eks fra Tronds distrikt: E16 Dale-Bulken er svært ulykkesbelastet, mens den gamle og håpløse veien over Bergsdalen hadde lite ulykker.

Trond

07.09.2008 kl.16:09

Telemark har også en en del ikke så gode veier. Men har man sett hvordan folk kjører på dem så blir ikke mer penger til vei et godt argument.

Fienden:)

08.09.2008 kl.23:03

Jeg er helt enig med deg, folk kjører som idioter, kan ikke skylde på veiene da.Du har også en fin blogg, takk takk for støtten!:)

Trond

08.09.2008 kl.23:11

Jo bare hyggelig. Du er hjertelig velkommen tilbake hit.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits