Skal jeg reise tilbake til Skien?

skien

Dette er byen jeg ble født og vokste opp i Skien. En liten industriby med ikke akkurat de alt for store valgmulighetene.
Jeg bodde i denne byen litt for lenge inntil jeg en dag pakket kofferten min og flyttet til Oslo. Etter jeg mistet min mor i 2000 flytett jeg tilbake for en liten stund. Kun for å forstå det faktum at denne byen skal jeg aldri bo i.
Jeg har bodd i Bergen en del år nå og kan trygt si at jeg trives. For noen år tilbake fikk jeg et brev i posten fra Skien næringsråd der de ville friste meg til å flytte tilbake. Jeg lo godt og siden postkassen var like ved siden av grønne dunken for papir så er det ikke vanskelig å gjette hvor det ble av det brevet.

Men det ser ikke ut til at min gamle hjemby har gitt seg helt så i forrigge uke dukket det opp enda en slags invitasjon i posten som skulle friste meg til å pakke kofferten og reise tilbake. Siden jeg fant denne så hysterisk morsom tenkte jeg at jeg måtte dele med dere hva den fristet med. Og hør på denne reklame tekstene.

Teksten sier: Vi innrømmer at Grenland, litt modigere og liker bedre å stikke frem nesa. Det betyr at trøndere, bergensere og nordlendinger har fått konkurranse om oppmerksomhet i middagsselskaper. Grenland har aldri hatt så mye å by på som nå

Jeg må innrømme at jeg fikk nesten pusteproblemer når jeg leste dette. Ta det med ro Bergen jeg tviler på at dere har noe som helst å frykte så overhodet. Hva har Grenland å by på? Enda større utvalg i dop og talentløse politikere? Det hjelper ikke å si at du har stor pikk når du ikke har noe å vise frem.

Men denne tekstbiten her fikk meg til å gå direkte til barskapet, bare hør: Grenland har blitt tildelt delfinale i Melodi Grand Prix som arrangeres i Skien fritidspark. Grand Prix kongen Per Sundnes vil losse oss igjennom kveldens spekkede sceneshow og byr på spennende gjester

 

Grand Prix!! Er det noe å friste med? I Bergen hadde vi dette året hatt Patti Smith, Metallica, Foo Fighters, Kiss, Eric Clapton, REM, Neil Young pluss mye mer. Neste år er det kjent at Depeche Mode og Jackson Browne kommer. Og det er bare den foreløpige listen som jeg kommer på. Så hva slag idioter tror at Grand Prix i Grenland er begynnelsen på noe stort. Et utaderts søppelshow skal friste meg vekk fra Norges kulturhovedstad? Jeg tror ikke det

I tillegg har de lagt show til Oslo med den tro at jeg skal gidde å betale billetter pluss overnatting for å gidde å komme dit.

La meg si det meget klart og dette er at Grenland ikke har en dritt å by på. Det er derfor veldig mange ikke gidder å ta turen tilbake etter endt utdannelse.

Jeg skal allikevel gi noen råd til min tidlige hjemby skien og området kalt Grenland.

- Slå sammen Grenlandskommunene til en by.

- Nedlegg Geiteryggen flyplass. Det r billigere å lage flybuss til Torp i Sandefjord i tillegg er det et gigantisk pengesluk som ikke er verdt å kaste bort offentlige midler på.

- Slutt å bruke å tro at dere er en Ibsen by. Fyren flyttet vekk derfra så fort han kunne og kom aldri tilbake igjen. Gjett hvorfor.

Til slutt vil jeg bare si. Byen er Bergen.

4 kommentarer

Kjellemann

19.10.2008 kl.18:24

hm,, Det var da voldsomt da;-) Jeg trives iallefall kjempebra her - og det hadde vært særdeles hyggelig om du flyttet tilbake, synes jeg.Men jeg skal fortelle en hemmelighet.. Hadde jeg hatt valget om igjen hadde jeg flyttet mye heller til Porsgrunn. Porsgrunn har virkelig utviklet seg til å bli en mektig kulturby. Og med "folkelig kultur" - takket være Grenland Friteater. En sommerdag på Bratsberg Brygge eller kafe K ville jeg ikke vært foruten.

Trond

19.10.2008 kl.18:45

Flyytte tilbake til hva da?? Skien er like fristende som å stemme frp.Når det gjelder porsgrunn er jeg enig med deg. Den har faktisk utviklet seg ipositiv retning, selv om det er en meget lang vei gjen.

Mr Y

19.10.2008 kl.23:11

Da slipper du kanskje unna X, Y og resten av alfabetet?

Trond

19.10.2008 kl.23:18

Vet du at jeg kan se ip-adressene til alle som legger igjen kommentarer her inne?

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits