Sett de prostituerte i Sentrum, ikke rødstrømpene

Jeg har ventet en stund før jeg igjen meldte meg på denne debatten om kriminalisering av horekunder og det har vært for en meget god grunn. Jeg ville nemlig se hvordan bloggere taklet denne debatten, og især hvordan en del mannlige bloggere deltok i den. Som vanlig endte den opp som den stereotypiske debatten jeg hadde ventet.

En gjeng rødstrømper fyrte opp med argumenter som at nå blir alt så mye bedre, mens enkelte mannlige bloggere snakket om individets rett til å kjøpe og selge sex.

Grunnen til at rødstrømpene vinner denne debatten er ikke fordi de har rett, men fordi motstanderne deres ofte spiller nøyaktig det spillet de ønsker at de skal spille.

Når jeg sier at feministene på venstresiden opptrer som en gjeng idioter i denne sammenhengen, kan det lyde useriøst, men jeg sier dette kun fordi jeg har noe de ikke har, nemlig erfaring med å arbeide med prostituerte kvinner som sosialarbeider, noe de fleste røde synsere ikke har.

Denne debatten dreier seg ikke om, eller bør ikke dreie seg om, hvorvidt man syntes sex kjøp er moralsk riktig eller ikke. Det dreier seg heller ikke om enkelte menns syn på sex eller andre latterlige marxistiske fantasier om virkeligheten. Dette dreier seg om de kvinnene som jobber på gata og må leve i dette miljøet. Dette er et miljø tilhengerne av den nye loven verken har særlig kjennskap til eller ønsker å kommunisere med.

Det er mer interessant å skjelle ut Prosenterets leder, Liv Jessen, pluss de prostituerte sin interesseorganisasjon Pion. Rødstrømpene vet best, selv bedre, enn de personene de påstår at de representerer.

Å få stoppet ulovlige bordeller og trafficking blir brukt som et argument. Til det vil jeg bare si, har dere fulgt med i timen? Vet dere hva slags lover som eksisterer på dette feltet allerede?

Det finnes allerede en hallikparagraf som gjør det mulig å straffe halliker. Det eksisterer allerede en utvidet hallikparagraf som gjør det mulig å straffe personer som leier ut lokaler til bordeller. Det eksisterer også en lovgivning mot menneskehandel og slaveri, som absolutt gjør det mulig å straffe personer som står bak trafficking.

Men for å håndheve disse lovene trenger politiet ressurser, noe jeg ser at rødstrømpene ikke gidder å bry seg noe særlig med. Å sette opp moralske paragrafer syntes de er kjempemorsomt og gir dem en herlig moralsk selvfølelse, men å faktisk bidra til å gjøre noe konkret gidder de ikke.


Jeg hadde gleden av å jobbe to år på Pro-Senteret i Oslo og se miljøet fra innsiden. I de to årene så jeg aldri noen fra venstresiden som verken snakket om sprøyterom, mer effektivt politi, hjelpetiltak for prostituerte osv. Men det var så mye enklere å skjelle ut pro senteret og gnåle om hvordan en paragraf skulle gjøre samfunnet så mye bedre.

Prostitusjon kommer ikke til å forsvinne, men det kommer sikkert ikke til å være så synlig i gatebildet. Dermed har venstresiden vunnet en seier tror de selv fordi har jo alle sine resultater som viser til Sverige. Dette er like trolig som at alkoholforbruket går ned hvis vinmonopolet selger mindre vin og brennevin.

Jeg skulle ønske debatten kunne spores inn på det dette egentlig dreier seg om, nemlig de prostituerte. Slutt å snakke over hodet på dem og de menneskene som jobber med dem til daglig. Kommuniser med dem istedet.

For Mio, virvar ,og Indregard, dette dreier seg ikke om Mads Larsen. Det dreier seg faktisk om kvinner. Det dreier seg om å ha ulike oppfatninger om hvordan man skal hjelpe en gruppe mennesker.

Andre om Temaet

Kondrads tankesmie - Den totalitære statsfeminismen
Indregard - Et graverende inngrep
Mihoe - Menn som er kåte som bukker
Minneapolise - Mads Larsen, for real?
Revolusjonært Roteloft - Du har ikke rett på sex med andre senn deg selv
Tommy Lund - Det globale kyskhetsbeltet

5 kommentarer

Tor

02.12.2008 kl.06:45

Det mest overbevisende innlegget jeg har lest om temaet på den norske bloggosfæren hittill.

Maria Mytterist

02.12.2008 kl.07:37

Endelig noe fornuftig i denne debatten.

Trond

02.12.2008 kl.13:17

Maria og Tor: Tusen hjertelig takk for det.

Konrad

02.12.2008 kl.17:04

Mads Larsen er kontrarevolusjonær, han tenker ikke korrekt, i følge rødegardistene.

Konrad

02.12.2008 kl.18:42

Selvsagt handler dette først og frems om de prostituerte som loven er "til for". Spørsmålet er om loven vil hjelpe dem i deres hverdag. Det vet jeg svært lite om, vi får se.Men fra et liberalt synspunkt blir dette også et spørsmål om hvordan noen voksne kan bestemme for andre voksne hva som er best for dem, altså at noen voksne ikke vet sitt eget beste etc. Fra dette perspektivet er loven (gitt at vi allerede har en hallikparagraf etc) moralistisk og paternalistisk. Konrad går på jobb hver dag og gjør ting han egentlig ikke liker. Hvorfor? Fordi han får betalt. Så enkelt er det. Hvorfor skal det være lov å selge hode og hender 7,5 timer per dag, men ikke kjønnsorganer? La meg tilføye: Jeg er ikke tilhenger av prostitusjon. Jeg har kun prinsippiellt syn på dette.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits