Latterlig om frimurerne

frimurer

 

Fra tid til annen dukker det opp en eller annen avslørende dokumentar om disse såkalte farlige frimurerne. Hva gjør disse menneskene bak lukkede dører og med sine merkelige ritualer som består av likister og greier.

Tv 2 hadde for en stund siden en dokumentar om denne organisasjonen eller broderskapet om man vil som skulle avsløre disse farlige menneskene. Som alle andre som er glad i konspirasjonsteorier satt jeg meg ned i sofaen, men ble meget skuffet.  Kan man kalle dette en avsløring? Ingenting av det som dukket opp i programmet var på noen som helst måte hemmelig og hvis folk vil vite mer om disse såkalte fæle ritualene så kan de faktisk gå på nærmeste bibliotek. Der finnes det faktisk en rekke bøker som forteller om frimureriet. Jeg fant faktisk en fra en frimurer selv.

Programmet var til de grader spekulativt bygget opp i likhet med flere liggende reportasjer om ordenen. For det først fikk man jo nærmest ingen historisk tilbakeblikk om ordenen og vi fikk ikke vite noe av grunnlaget for den. Det vi fikk var et eks medlem som fortalte noen festelige historier. Fyren var ikke sen om og presentere sine vonde erfaringer med ordenen, men kunne ikke oppå noen som helst måtte fortelle oss hva som gjorde at han ble uønsket i ordenen. Hvis han er redd for konsekvensene av å foretelle dette, hvorfor er han da ikke redd for å fortelle om ritualene?

Hvis folk er redd for nettverkene man danner i frimureriet, bør man jammen ta en grundig titt på det norske samfunnet. Man burde se på hvordan de siamesiske tvillingene og Lo og Ap har drevet Norge i årevis. Man burde ta en titt på hvordan multinasjonale selskaper driver med privat fiansierte  kriger i Uland eller hvordan maktmennesker bak lukkede styrerom i Norge oppter . Men disse menneskene bruker ikke sverd eller lik kister så da er det vel heller ikke noe interesant.

Det er også verdt å ta en titt på hvilke mennesker som er hardt ute i sin kritikk her. De ytterliggående religiøse tilfellene i avisen Norge i Dag er et eksempel. Lite demokratiske grupperinger ute på høyre og venstre fløyen er noen andre. Men den hardeste motstanden kommer fra kirken som har forfulgt, drept og terrorisert enhver som stiller spørsmål ved deres autoritet, nemlig den katolske kirke. Kirken som selv sitter på store arkiver med ulike tekster som de skjuler for allmennheten. Kirken om faktisk i meget stor grad bruker både hemmelige nettverk og enorme summer med penger for at blandtb annet skjule pedofile prester.

Jeg skal ikke si at frimurerne er uten skyld. Men jeg bør forvente meg at en serøs media aktør klarer å hoste opp noe bedre enn dette. For maken til latterlig og spekulativ dokumentar som dette er kun fox news verdig.

3 kommentarer

Konrad

02.12.2008 kl.23:41

Korrekt. Frimurerne er latterlige.

Sir Lancelot

02.12.2008 kl.23:47

Du forstår vel at frimureriet er Hierarkisk?

Trond

03.12.2008 kl.03:22

Sir Lancelot: Å hva hadde det med saken å gjøre?

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits