Definisjonen av ekteskapet har endret seg hele tiden

marriagecake

Motstanderne av den nye ekteskapsloven hevder at den nye loven vil endre definisjonen av ekteskapet. På dette punktet har de på en måte rett, men samtidig også feil. for de sier i tillegg at de endrer definisjonen av en eldgammel definisjon noe som ikke stemmer. Så la meg ta noen eksempler her.

1: Leser man i game testamente i Bibelen som de elsker å bruke så kan man lese at om personer som tok flere koner.  Denne definisjonen støttes i dag kun mormonerene pluss ymse andre grupper.

2: Ekteskap av ren kjærlighet er også en ny oppfinnelse. I tidligere tider var det om å gjøre å gifte bort barna slik at de kunne få det bedre økonomisk.
Ekteskapet ble også brukt bland europeiske kongehus for å skape allianser. Klarer ikke å se at dette som særlig romantisk.

3: Ekteskap av fri vilje: det at mennesker fritt kan gifte seg med hvem man vil er også en ny definisjon av ekteskapet. Tidligere var det foreldre og famile som bestemte hvem man skulle gifte seg med. Denne definisjonen eksisterer i flere samfunn i dag.

Så definisjonen av ekteskapet har forandret seg veldig gjennom århundrene. Det at de har kun vært mellom mann og kvinne tidligere endrer ikke det faktum

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits