Skjøt nyttårsraketter mot politiet ved Israels ambassade

PARKVEIEN(VG Nett) Demonstranter og politi barket sammen utenfor den israelske ambassaden i Parkveien mandag. Politiet benyttet tåregass mot demonstrantene.

Det finnes faktisk noen av oss som har en innterese av fred, men de ser ikke alltid ut til å tilhøre venstersiden. De samme personene som kritiserer Usa for alt som er vondt i verden ser ut til å storkose seg når de kan lage slike festelige opptøyer som dette her.

De morsome er at de er meget selektive i hvilke demonstarsjoner de deltar i. Gjeder det Hvit-Russland ser man dem ikke ut til å bry seg med. Jeg tviler på at noen av dem ville ha gjort noe slikt mot favoritt demokratiene deres i Wenzuela eller på Cuba.
Selv om jeg er kritisk til Israelske myndigheter på enkelte felt vil jeg aldri være støtte venstresiden eller Palestina komiteen. Like lite som jeg vil støtte KRf og Israels venner.

Det trengs nye koster, men det kommer jeg tilbake til i neste innlegg.

14 kommentarer

Konrad

29.12.2008 kl.21:30

Mange ser ut til å glemme at Israel har rett til å forsvare seg mot rakettangrep. Ca. 1/3 av de drepte er sivile palestinere i følge de reportasjene jeg har lest, altså ingen massakre. Mange sivile drept også i Afghanistan der Norge er med.En journalist i NRK spurte Raymond Johansen om hva Norge ville gjøre overfor Israel, det falt ikke journalisten inn at Hamas/palestinerne er medskydlige i det som skjer (statssekretæren måtte gi journalisten dette poenget inn med teskje). Dette er bare et av utallige eksempler på hvor ensporet norsk media er.

Steffan

30.12.2008 kl.01:11

Det var jo de vanlige yrkesdemonstrantene som protesterte. Rødt, Oslo SV, RU, SU og Blitz. Det kanskje mest overraskende er at Norsk Folkehjelp også var med på disse demonstrasjonene, og jeg har mistet helt tiltroen til denne såkalte "hjelpeorganisasjonen". Forstår ikke Norsk Folkehjelp at Israel er nødt til å forsvare seg mot Hamas? Etter det som jeg har lest, så var det faktisk Hamas som startet disse krigshandlingene.Man kan ikke regne med fredelige demonstrasjoner av folk som er medlemmer i Rødt, SV og Blitz, så det var ikke overraskende at disse var innblandet i demonstrasjoner som endte voldelig. MEN NORSK FOLKEHJELP BØR GÅ UT MED EN OFFENTLIG BEKLAGELSE FOR Å HA VÆRT MED PÅ DENNE DEMONSTRASJONEN!!Men hvis man hører hva som blir ropet på videoen til VG Nett, så hører man en del ganger folk som roper "Allah! Allah!", og vedder 100 kroner på at disse var muslimer. Dere muslimer som var med og lagde dritt, hvorfor gjorde dere det? Dere bør gå i dere selv, og demonstrere fredelig når dere DEMONSTRERER FOR FRED! Dere mister all troverdighet når dere bruker vold, og jeg forstår at fremmedhatet øker pga slike hendelser. Hamas startet det, Israel forsvarer seg. Begge sider bedriver vold, men Israel for alltid skylden og kjefta!Blir så provosert når jeg ser patetiske demonstranter som bare er ute etter kvalme...

Henriette

30.12.2008 kl.03:45

Steffan: Nå må vi ikke glemme at det faktisk kun var rundt 100 personer, altså 10%

av demonstrantene som "var ute etter kvalme". I følge politiet var det ingen av de som ble arrestert som var med i noen organisasjoner, med mindre man regner Blitz som en egen organisasjon. Det har ikke blitt meldt noen arresterte fra Rødt, Rød Ungdom, SU, SV eller Norsk Folkehjelp. Var selv med på demonstrasjonen, og alle jeg snakket med da vi endelig kom oss ut av tåregasskyen var kjempe forbanna på de få som ødela. Det er selvfølgelig utrolig dumt for alle parter når sånt skjer, men vær så snill, ikke skjær alle over en kam her. 90% av de oppmøtte ville bare vise at de støtter Palestina i denne forferdelig konflikten. Dette var en demonstrasjon som var blitt godkjent av politiet, dermed kan man strengt tatt ikke legge skylden på arrangørene for at noen bedriver voldelige aktiviteter. Det var så absolutt ingen organisasjon eller leder som oppfordret til vold av noe slag. At Norsk Folkehjelp er pro-palestinske er vel ikke noen hemmelighet, og hvorfor skal ikke de, som alle andre organisasjoner, få ytre hva de står for?

Knøs

30.12.2008 kl.04:20

Jeg for min del er interessert i fred. Nettopp derfor deltok jeg i denne demonstrasjonen. Jeg hadde undersøkt nøye på forhånd hvem som sto bak og hvem som støttet den, for jeg ønsket ikke å delta i et opplegg som var starta for å lage bråk eller kvalme. Arrangementet foran stortinget gikk rolig for seg, og vi bestemte oss for å bli med på toget til ambassaden.Joda, jeg er nok en sosialist. Det overrasker dere nok å høre at jeg ikke storkoste meg over bråket allikevel. Forøvrig var det ikke tegn til bråk på noe tidspunkt på veien til ambassaden. Folk i alle aldre og fra ulike samfunnslag gikk sammen og demonstrerte for et fritt Palestina. Vi som gikk et stykke bak i toget merka faktisk ikke tegn til bråk før vi så litt røyk rett før gassen kom rett i fjeset på oss. Jeg tror på at man skal stå opp for det man tror på, og vise omverdnen hva man står for. jeg står for fred, og et fritt palestina. Blant annet. Denne formen for stigmatisering det her gir uttrykk for tjener ikke til noe særlig godt. Argumenter gjerne mot folks meninger og handlinger. I mine øyne blir det bånnmål å snakke om sosialister, venstresida mm som yrkesdemonstranter mm.Det må være lov å mene at et folk som lever under okupasjon over så lang tid må få bedre levekår, og slippe bomberegn fra sin okupant. Å mene det er ikke ensbetydende med at man støtter Hamas sine angrep, eller vold mot tjenestemenn og ambassader. ganske mange av de som deltok i demonstrasjonen i går gjorde det med et ønske om fred og frihet for Palestinerne.

Greta

30.12.2008 kl.10:32

VGnett skriver: "Etter at demonstrantene pepret politiet med stein i over en time, tåkela politiet til slutt store områder ved Slottsparken og krysset mellom Parkveien og Wergelandsveien med tåregassgranater for å spre demonstrantene, fortalte VG Netts journalist på stedet Endre Alsaker-Nøstdahl."Tåregass etter en time?? Jeg befant meg i andre halvdel av demonstrasjontoget. Toget forlot Stortinget etter en rekke apeller som starta kl 17.00. Merka meg ikke nøyaktig klokkeslett, men jeg må ha vært framme ved hjørnet Wergelandsveien/Parkveien ca. kl 18.00. Jeg la merke til et par ynkelige nyttårsraketter som blei avfyrt men hørte ikke annet bråk enn demonstrasjonsrop da jeg så den første skyen av tåregass litt borti Parkveien, godt før ambassaden. Gassen gjorde det raskt umulig å bli stående. Påstanden om at politiet TIL SLUTT, og etter en times pepring med stein, slapp tåregass, er direkte feil. Jeg er spent på å få vite sannheten om rekkefølgen av hendelsene, for mitt inntrykk var at tåregassen blei sluppet før det var gjort noe særlig forsøk fra politiet på å rydde opp i de voldelige tilløpene forrest i demonstrasjonstoget. Kan den timelange steinkastinga og brennende søplekasser ha fulgt etter at politiet "avblåste" demonstrasjonen med tåregass?? Jeg spør, og håper at det fins observatører som kan klarlegge dette bedre enn VG Netts journalist.

Trond

30.12.2008 kl.18:35

Grunnen til at jeg tar opp dette er at det ikke er noe som helst nytt problem. Mange har klaget på dette tidligere uten at det har blitt gjort noe som helst.Hver gang blitz og enkelte grupper ut på vesntersiden deltar i slike demoanstrasjoner så skjer dette. Dere har stort sett disiplin og orden på alt annet uten om disse bråkemakerene. Jeg kan virkelig ikke forstå at dere snart ikke stiller ltitt krav til blitz og de andre tullinegnde istedenfor å å sutre at andre fredelige mennesker reagerer i etterkant. For noen år siden skulle amn ha en fellesmarkering her i bergen angåedne krystallnatten. Hva skjedde? Joda sosailister måtte ødelegge det hele enten med å ha slagrod mot de andre politske partiene, plakater emd intefada mots irsael osv osv

Knøs

31.12.2008 kl.07:33

Jeg blir nesten stum. Sosialister har vel ikke mer ansvar enn andre for å stille krav til Blitz? Om det blir bråk i en demonstrasjon hvor det deltar sosialister er det vel ikke slik at sosialistene skal generaliseres om og ilegges skyld for alle andre deltakeres handlinger? Er det sånn at hvis høyre har en stand og holder taler om skattelette så har de ansvaret om en nynazist lager pøkk? Selvsagt ikke. Selv ikke høyre kan holde kontroll med alle på høyresiden. Det må da være mulig å diskutere sak fremfor å rakke ned på en gruppe mennesker med annet politisk syn enn seg selv? jeg kan ikke fatte hva godt det kan komme ut av hakking på en gruppe politiske motstandere med basis i noe enkeltstående kriminelle har foretatt seg? hadde det ikke vært like greit å snakke om de voldelige demonstrantene uten denne type generalisering av sosialister? jaja. sosialister har sikkert mangelfulle sjelsevner så det er vel heller ikke å vente at jeg skal skjønne dette regner jeg med.

Trond

31.12.2008 kl.14:46

Kutt ut pissepreiket her snøs. Jeg har drevet med politikk en del år og kjenner dette fantastiske miljøet. Det har seg slik at det et erd e samme personene og gruppene som er gjengangere hele tiden. Dette er ikke første gang dette blir klaget på og dere er fullstendig klar over problemet. TRakket være den avisende holdningen dere har er det en rekke grupper som ikke gidder å være emd i demoiomnstarsjoner med dere selv om dere har en god sak. dere har hatt al verdens tid til å fosøke å gjøre noe emd dette problemet, men dere har gitt faen for å si det mildt. Til andre avsnitt. Hva slags idiotisk sammenling er dette? Står ny-nazister nærmere høyre? Dette er så dumt at det fortjener ingen nærmere kommentar. igjen pissepreik. Jeg rakker ikke ned på personer, men metoder. Jeg er faktisk kritisk til Israel behnadling av Paestinerene, men jeg hiver meg ikke på enhver kampanje funnet på av en liten klikk på vensteresiden. Jeg mener at Israel hare rett til å beskytte seg mot terror uten at jeg ville vært enig med verken krf eller den kristne høyresiden. Jeg syntes det faktisk viktig å påpeke hvordan slike demoanstrasjoner ender fordi det ser ut til å være et mønster. Hver emeste gang man har sagt ifra har man blitt møtt med døve ører. Så da blir det rimlig patetisk å bli hårsår i ettertid.

Knøs

31.12.2008 kl.15:19

jeg heter ikke snøsDu vet ingen ting om meg, eller mange av de som var med i demonstrasjonen. Du bommer stygt. Det er første gang en demonstrasjon jeg har vært med på har endt på denne måten. Faktisk. Noen konkurranse om hvem som har bedrevet politisk arbeid lengst eller kjenner ulike miljøer best ser jeg liten nytteverdi i. Å kalle det jeg sier pisspreik i denne sammenheng opplever jeg som bruk av hersketeknikker.Ja det er en idiotisk sammenligning. Jeg opplever din måte å omtale venstresiden på som like lite fruktbar. Jeg ser jeg ikke klarer å formidle det til deg. Det er ytterst beklagelig for jeg regner med det betyr at du kommer til å fortsette å omtale deltakere i demonstrasjonen på denne unyanserte, fordomsfulle og nedrakkende måten. Jeg opplever at du rakker ned på meg. Du evner tydeligvis ikke å få med deg budskapet mitt. For å bruke dine egne ord føler jeg meg møtt med døve ører.Jeg har sagt hva jeg har å si - det er opp til deg hvordan du velger å ta det imot og hvordan du velger å tolke det. At noen ødelegger en demonstrasjon med ulovlig adferd betyr ikke at jeg kommer til å slutte å si fra om hva jeg står for. Jeg mener, uansett hva du måtte mene, at makeringer som den som fant sted foran stortinget og det aller meste av demonstrasjonen ellers, er en god måte å vise min holdning når noen utsettes for groteske overgrep. Det er det selvsat fullt mulig å være uenig med meg i. Kom gjerne med gode alternativ. Å sette alle som velger min måte i bås (og gi de ansvar for lovbrytere) på den måten du gjør kan jeg ikke se er noe godt bidrag i situasjonen. Du skriver du vil forandre verden til det bedre. Mitt ærlige og velmente råd er at du tar en kikk på egen retorikk og vurderer om igjen hvordan det kan virke på meningsmotstanderne dine. For å forandre verden tror jeg at dialog er av det gode. Å få andre til å føle at de blir rakket ned på fører sjelden til at de endrer adferd i den retningen du ønsker. Ha en fin nyttårsfeiring.

Trond

31.12.2008 kl.15:38

Sorry srkivefeilKall det faen hva du vil. Når jeg referer til erfaring er det fordi jeg har vært borte i dette før. En rekke demoanstrasjoner som på ulikt hvis blir ødelagt av en gruppe mennesker. Når man er klar over dette problemet kan man forlange atdet blir gjort noe med. Jeg syntes det rart at du kaller dette for en hersketeknikk. Jeg komemr til å foirsette å si akkurat det jeg vil si og det jeg mener bør bli sagt, uannsett om det gjleder venstresiden, høyresiden eller andre. Jeg rakket heller ikke ned på alle som deltok i demoanstrasjonen, men hadde dere vært litt smartere hadde dere gjort noe grundigere arbeid på forhånd med det problemet dere var fullstendig klar over kom til å skje. Jeg har aldri sagt at du ikke kan si din mening verken i demonstrasjoner eller andre steder. Dette har aldrio heller gjeldt saken du støtter, men metodene som blir brukt og den mangeldne evnen til å gjøre noe emd problemet. Har dere noen gang tenkt over det faktum at dere skremmer mer folk bort fra saken enn dere faktisk rekruterer? Hvis du tror at Palestina saken vil vinne frem på denne måten må du tro om om igjen. Dialog? så gjenne, men det krever at en del av dere på venstesiden snart starter med en ting, nemlig å lytte. dere er jævlig store i kjeften med å kritisere og demonisere andre, men litt kritikk tilbake ser dere ut til å ikke tåle så overhodet. Hvis der ønsker dialog, hva m0ed å faktisk lytte til andre grupper nåpr dere ønsker fellesmarkeringer. Tro meg mange av oss har sett oss lei av de uendelige løftebruddene og deres uendelige forsøk på å gjøre enhver markering til et sosialistisk prosjekt at vi til slutt bare lar være å komme. Det er vomndt å si det, men oppførselen til mange av dere ødelegger for gode saker som kunne ha vært vunnet.

Knøs

31.12.2008 kl.18:11

Men kjære deg. Vi er ikke en ensartet gruppe. Du behandler oss som det kun fordi vi tilhører venstresiden og har deltatt i en demonstrasjon. Akkurat dette var årsaken til at jeg skrev her. de fleste andre blogger om temaet gikk jeg fordi. her trodde jeg det kunne være mulig å komme i en dialog. Å snakke om venstresiden som en gruppe fører ikke til annet enn å skape avstand. generaliseringer av denne typen gjør som oftest det.Du må gjerne omtale alle som deltok som "dere". Som deltaker vet jeg at gruppa "dere" var nokså mangfoldig. Denne gang kom det nok mange flere enn gruppa du tenker på som "dere". kanskje nettopp fordi det var en bredt sammensatt arrangør-gruppe, fordi det var en lovelig demonstrasjon, og fordi det var politi langs ruta til demonstrasjonstoget. Hva slags forarbeide arrangørene hadde gjort for å unngå at enkeltpersoner ødela vet jeg ikke. jeg syns jeg gjorde et nokså grundig forarbeide før jeg valgte å delta ved Stortinget, og før jeg bestemte meg for å delta i toget videre. Nå representerer jeg ingen gruppe, kun meg selv. Og slike var det mange av i dette toget. En liten gruppe lovbrytere ødela for saken. Ikke de 90% som oppførte seg på skikkelig vis og som kun var møtt frem for å støtte en svært utsatt gruppe som trenger støtte mot en av verdens største militærmakter.

Trond

31.12.2008 kl.18:49

Jeg gjør på ingen måte det, men saken er at dere uannsett ikke er villige til å gjøre noe for å rette opp noe som er et problem. Disse demonstarsjoenen er ikke nye, de har åregått i en del år. Det er ofte de samme gruppene som lager faenskap hver eneste gang. Men ingenting blir gjort for å rette opp i det. Når andre enten i sentrum eller til høyre påpekker dette blir dere grinete å skjeller oss ut. de blir for meg latterlig å høre personer fra venstersiden føler seg stigimatisert og beskylder oss andre for å ikke vil ha dialog. Hver eneste feellesaksjon jeg kan huse vi har deltatt i har blitt møtt med slagord mot halvparten av toget. venstre siden vil heller gjøre disse arangamentene til en ideologisk fakkeltog for seg selv. hvis dialog hadde vært ønskelig hadde det ikke vært slik. Se 8 mars? Hvor bredt favner det politisk? og Hvorfor?So venstermann er det eneste jeg får høre fra ditt miljø ikke akkurat tegn på dialog. det er jo ingen grenser for hvor fæle vi som liker markedsøkonomi er. en liten gruppe ja, men dere vet stort sett hvem disse er. i veldig mange tilfelelr komemr disse fra blitz miljøet. Hvorfor i helvete forsøker dere ikke å gjøre noe med det?

Knøs

31.12.2008 kl.19:00

Du vet jo ikke hvem jeg er annet enn at jeg deltok i demonstrasjonen og at jeg selv anser meg for å være sosialist. Allikevel insisterer du på å putte meg inn i en gruppe og snakke med meg om "dere". jeg kjenner meg ikke igjen i "dere"-gruppa di. Hva jeg forsøker å gjøre ift Blitz, eller mindreårige asylsøkere som vel noen av de anholdne her var, vet du ingen ting om.Jeg kan ikke uttale meg på vegne av "dere"-gruppen. Siden det er det som tydelig er det ønskede tema føler jeg at jeg ikke har mer å bidra med. Håper vi kan snakkes som enkeltpersoner om vi skulle møtes igjen.

Trond

31.12.2008 kl.19:28

Nå var vel strengt tatt dette innleggeyt ikke rettet mot deg personlig. At du var en grei person emd flere tullinger kan så være, men jege r i min flle rett til å kristisere både grupper som står bak og arragører. Hvis du tar dette seriøst så burde du gjøre det samme. Stillehetn i enkelte miljeør er overdøvende når det gjelder feil hos en gruppe, mens andre ikke. Er du i Bergen er du hejrtelig velkommen på en øl eller flere.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits