Nyttårstale 2008

nytt t

Siden vår artige konge og vår statsminister får holde nyttårstale, skal heller ikke jeg bryte denne tradisjonen. Jeg har flere ganger tidligere gjort dette, og vil dere lese tidligere års taler så sjekk linkene nederst på siden.


Kjære bloggere: vi har gått igjennom er år med store gleder og sorger. Gleden er ført fremst den at den religiøse mafiaen her i landet har tapt slaget om ekteskapet. Ekteskapet vant, mens de religiøse klovnene tapte som det sant. Dette førte jo til ramaskrik, som omkamp og sutring om at nå er ekteskapet ødelagt. Jeg finner det meget interessant er at en persons ekteskap med en kvinne kan gå i stykker fordi to menn eller to kvinner gifter seg. Rettere sagt en meget dårlig unnskyldning fordi du er en dårlig ektemann eller ektefelle.

Det er alltid barna som må lide har vi fått høre, og de har faktisk et poeng. Saken er at det er ikke kun barna som lider, men resten av oss også. Det at en liten religiøs klikk ønsker å bestemme over resten av oss når det gjelder alt fra undervisning til hvem vi skal få gifte oss med, er fortsatt et trist faktum her i 2008.

En av de skikkelig gode minnene jeg har fra dette året var innlegget som stilte spørsmål angående tjenesten sonitus. Den brakte mange treff på bloggen, men også fem viktige spørsmål som ikke har blitt stilt som ofte i bloggverden før. Dette skapte selvfølgelig litt reaksjoner av en art som overrasket meg en smule. Jeg fant fort ut at det å stille spørsmål mot vedtatte sannheter ikke alltid er like lett, selv i den åpne og innstuderende bloggverden. Uansett kommer jeg til å forsette med dette i året som kommer. Tro meg, det er mange steiner som må bli snudd og jeg kommer til å gjøre akkurat det.

Av de hendelsene som som bidro til mest engasjement i år var presidentvalget i USA. Ikke bare fordi man fikk muligheten til å få den første svarte presidenten i historien, men fordi personer som påstår de har et liberalt livssyn totalt sviktet. Enkelte er villige til å velge gale, hjernedøde hockeymammaer med den begrunnelsen at de er folkelige. Ordet folkelig har blitt så populært at det å faktisk ha kunnskap om et tema, kan være en vond og fæl ting. Det er viktigere med tullinger bare de er for litt mer frihandel, mens onde sosialister som vil regulere Hun kom inn som en frisk vind, men endte som en gigantisk taper. Men i likhet med den sittende presidenten, ga hun oss mange geniale høydepunkter. Det er ikke mange som kan si at de har briefet en vise-presidentkandidat som bare har et håndkle rundt livet. Uansett de mange høydepunktene hun ga oss var favoritten min når hun ga Bush alene skylden for tapet. Nå er det ingen som vet hva som skjer med denne kvinnen, men hun stiller opp igjen om fire år - hvis gud vil. Siden mange andre her i verden har gjort tarvelige ting når de hører stemmer inne i hodet sitt, får vi håpe at det finnes en gud - og han sier inn i øret hennes «ta et hint». Kanskje gud kan gjøre det en av de største avisene i Alaska ikke klarte å få henne til å forstå. Uansett har hun nå god tid til å rydde i klesskapet sitt, mens de kvasiliberale her i landet fortsetter å hylle MC Cain.

Det at Obama ble valgt gledet meg stort, mens andre sørget. En ting som burde glede de fleste er at så lenge man klarer å stille Obama et spørsmål, så er man kvalifisert til en platekontrakt. Uansett er det gode gamle Larry Flynt som klarte å skape noe godt ut av Palin fadesen.

Det faktum at Obama faktisk er litt til høyre i forhold til høyre i Norge ser ikke ut til å ha gått helt hjem hos Unge Høyre folk og Frpuere. At de for lengst ikke har laget et felles politisk parti med høyresiden i krf med Jan Åge Torp som fører har de foreløpig ikke kunne svare på.

Obama vant til slutt og da endret stemningen seg. Nå fremstilles hans som USA's store håp. Mannen som skal redde det vonde og fæle ryktet USA har fått de siste 8 årene. Dette kommer pussig nok fra de samme personene som støttet MC Cain.

Uansett syntes jeg det er litt rart at de siste 8 årenes helvete nå går mot en slutt. Bush ønsker selv å bli husket som en frigjører, men jeg tviler på at enkeltes forsøk på å rehabilitere ham vil funke. Litt selvkritikk er det å spore, men ikke på langt nær så mye som trengs. Liten trøst er jo at boksepromotoren Don King mener president George Bush har reflekser som er en bokser verdig. Men uannsett det ser lyst ut nå så pass dere folkens, for det finnes enda mer faenskap bak i kulissene.

Jeg har lært meg noe nytt det siste året, nemlig det at politisk ideer kan ofte være en religion og ikke et verktøy. Jeg trodde dette var vanlig kun blant sosialister, men det viser seg å være det blant enkelte kapitalister også. Tenk dere en sveitserkniv, og alle de fantastiske bruksområdene den har. På fest, når man er ute og fisker, når man skal reparere, når man er ute i skogen pluss tusenvis av andre ting. Bruker du dette fantastiske verktøyet til å ta livet av et annet menneske, kan man ikke å begrunne det med at redskapen er fantastisk. Du kan ikke unnskylde deg med at hvis du blir dømt, så vil denne redskapen forsvinne. Så hva er egentlig poenget mitt? Jo, i i motsetning til mange andre som tror på kapitalismens fortreffelighet, er det kun for meg et redskap. Et redskap som kan være med å skape muligheter, og trekke mengder av mennesker ut av fattigdom. For meg er det ikke et religiøst livssyn som en hver ulogiskhet og feil må forsvares i frykt for at systemet skal rases sammen. Millton Friedman gjengen klarer ikke å se dette, og snakker hardcore religiøse uten skylapper. Bare å påvise at mennesker lever i nød fordi de blir misbrukt på fabrikker er sosialisme, å si at arbeidere bør får bedre beskyttelse er sosialisme - ja rettere sagt er alt sosialisme bare man påpeker en feil. Men sist men ikke minst, det å påpeke at den bør tilpasses forutsetningene er sosialisme. Tro meg folkens, det eneste en slik tankegang fører til er enda mer sosialisme. Det er faktisk et faktum at milliardærer på Wall street ifjor tok ut mer i utbytte og bonuser enn all u-hjelp til den tredje verden samlet fra 1945 og frem til i dag.

Kapitalisme er et redskap, og ikke en religion. Er det feil med redskapen, så forbedrer man på den, det er derfor dette fantastiske redskapet har fungert så bra og har klart å nyskape seg selv gang på gang.


Så hva har jeg lært dette siste året? Mye skal jeg si dere.

    *      Det å møte mennesker igjen og ta opp gamle forbindelser man trodde var borte for alltid.
    *      Det å kunne få tilgivelse og starte på nytt.
    *      Hvordan det er å være på nippet til konkurs. Det å atter engang ødelegge noe på grunn av rus bruk.
    *      Hvordan det er å mislykkes i en jobb
    *      Hvordan det er å få et fullstendig sammenbrudd og reise seg igjen.

Men sist men ikke minst har jeg funnet ut at uansett hvor til helvete det går, så er det alltid noen som er glad i deg og det er mulighet til å få en ny sjanse hvis du tar deg sammen.

      Så var blir satsingen i det nye året?

    * Utvikle det liberale samfunnet jeg har laget på siden Liberals United
    * Skrive mer anmeldelser
    *  Skaffe flere skribenter til Anti-Konservativt forum
    *  Ta flere bilder.
    + Pluss stå på barrikadene som aldri før


Ha et lykkelig nytt år

Vennlig Hilsen Trond

Tidligere taler:

Nyttårstale 2007

Nyttårstale 2006

Nyttårstale 2005

4 kommentarer

Konrad

01.01.2009 kl.17:07

Fin tale! Jeg melder meg gjerne inn i Liberals United og AKF dersom du introduserer meg for disse pene og smarte damene du omgir deg med :)

Trond

01.01.2009 kl.17:16

Det er avtale. Jeg kommer til Oslo i slutten av måneden så kan du bli med å møte noen av dem. Joiner du Liberals United skal jeg gi deg adm status slik at du kan legge ut saker og ting som du mener hører hjemme der.

Konrad

01.01.2009 kl.20:01

Nei Trond, du vet da at denslags byttehandel er straffbart.:)

Trond

01.01.2009 kl.20:59

Auda jeg glemte at kvinnegruppen ottar var i regjering. Treffe dem for øl kan du jo?Ellers så tar AKF og Liberals United imot deg emd åpne armer.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits