Årets viktigste bok

unge venstre

For en stund tilbake hadde jeg en liten debatt med sosialdemokraten Fredrik Mellem her i bloggen. Fredrik er som kjent en støttespiller for politikken Josef Mc Carthy sin kammerat Håkon Lie innførte i Norge. At Fredrik og mange sosialdemokrater med ham ikke offentlig har støtter Bush er meg en stor gåte. Men hva kan man vente seg av en sosialdemokrat som syntes at partisekretæren ( ikke folkevalgt ) i arbeiderpartiet er blandt de viktigste  politikkerene i Norge.

Så hvorfor ta opp denne saken igjen. Nå har det seg slik at Unge Venstre har gitt ut en bok på grunn av sitt 100 års jubileum. Der kan man annet lese om den behandlingen enkelte Uvere ble utsatt for.

Min parti kollega Øystein Brekke sa det så vakkert i en kommentar:  No var det jo ikkje sånn at NKP var dei einaste som vart utsette for Haakon Lie si svøpe. I Unge Venstre si nye 100-årsjubileumsbok kan ein òg lesa om dette, i ein artikkel av Arne Finborud. I bøkene sine om "Kaderpartiet" anklaga Lie Studentvenstrelaget for å vera ein frontorganisasjon for kommunistane, og venstreavisa Dagbladet for å vera kommunismens fremste talerøyr i Noreg. Overvaking av POT var tilsynelatande rutinemessig for Unge Venstre-toppar over lenger tid.

Viktig og god historie lekse.


6 kommentarer

Konrad

02.02.2009 kl.21:55

Ble unge Venstre overvåket? Absurd. Desto større grunn til å la Håkon Lie forbli en gammel mann, og ikke en gammel mann som har noe å melde.ELlers likte jeg den fine ironien i overskriften: "Årets viktigste bok", hihi.

Trond

03.02.2009 kl.00:01

Faktisk så ble de overvåket. Man har fått tilgang til en del av mappene i ettertid. hehe årets viktigste bok, jaja. Jeg syntes dete r litt stass siden jeg hr vært med på litt av det som står i boken og satt med verv da det skjedde.

Fredrik Mellem

04.02.2009 kl.15:16

"Men hva kan man vente seg av en sosialdemokrat som syntes at partisekretæren ( ikke folkevalgt ) i arbeiderpartiet er blandt de viktigste

politikkerene i Norge."Har det noen gang falt deg inn at selv ikke statsministeren strengt tatt behøver å være folkevalgt - og at flere av statsrådene ikke er det. Hvis det er greit for deg at disse kan tilhøre gruppen "Norges viktigste politikere" - så vil du kanskje også innse at generalsekretæren i det suverent største partiet også tilhører gruppen.Faktisk er det ingen i Norge (unntatt statsministeren) som har et større politisk apparat under og rundt seg.Å si at generalsekretær i DnA er et av Norges viktigste politiske tillitsverv - det er ganske enkelt en objektiv observasjon.

Trond

04.02.2009 kl.16:11

Sammenligner du virkelig valg av regjeringsmedlemmer med valg av partisekretærer i arbeiderpartiet. Hjelp!!!!Ansettelsen av regjeringsmedlemmer komemr på grunn av av oppsluttningen partiet har i valg ( untatt ap der lo skal ha sitt ) ikke av ansettelser av kongen. Neei Fredrik dete r en subjektiv observasjonsom sier litt hvordan ap ser på folkevalgt makt.

Erik Strand

05.02.2009 kl.09:32

Absurd overvåkning og absurde påstander fra Lie, ingen tvil om det. Selv vet jeg at jeg har blitt overvåket. Ikke all overvåkningen har vært like diskret. I 2004 var det sågar et par episoder med demonstrativ og truende bilkjøring langs landeveien i Sigdal. I dag er det forresten 5 år siden en avslørende debatt ble startet på Talerstolen (som var Venstres debattforum på internett).

Henrik Torjussen

05.02.2009 kl.11:23

Trond: Ja den er faen meg ikke dom! Jeg kan filme og redigere jeg. Trenger bare med meg et par andre også som kan hjelp med film osv. Men trenger noen glamourmodeller og noen som kan vær disse bloggerne... ! hehe:)

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits