Sondre Olsen lever ikke etter bibelens ord

 unge venstre 2At blogger Sondre Olsen ikke liker Unge Venstre tro jeg de fleste allerede har fått med seg, men jeg hadde håpet at han ihvertfall kunne bidra til en seriøs debatt. I sitt siste innlegg gjør han noe som ikke er helt i tråd med det bibelske  om å ikke lyve. Ikke foor å skryte, men jeg tror faktisk jeg har litt mer kunnskap om det indre livet i unge Venstre og Venstre enn det Sondre Olsen har, siden jeg har vært medlem og aktiv siden 1993.

 

Han skriver blant annet: Unge Venstre er en artig organisasjon. Den minner ikke om andre ungdomspartier. Unge Venstre og Venstre er fryktelig uenig om veldig mye. Jeg kan ikke helt skjønne at dagens Unge Venstre skal bli de ledende i Venstre senere. Da blir det i tilfelle et parti som knapt vil være mulig å kjenne igjen.

Svar: Nå er det ikke alle ungdomspartier som blindt følger sitt moderparti i ett og alt, som ser ut til å være tilfelle i KRF. Sjekker både SU og Auf er de også til tider uenige med sine ungdomspartier på flere felt. Hadde Sondre Olsen sjekket litt informasjon før du skrev hadde han fått med deg at AUF er uenige med sitt moderparti både når det gjelder gasskraft og Eu. Det at ungdoms partiene går foran i nye politiske felt er helt vanlig. At dette ikke er typisk i Krfu kommer som ingen stor overraskelse.

 

Videre skriver han: Unge Venstre mener at så mange som vil bør kunne gifte seg med hverandre så lenge alle samtykker. De vil også tillate hasj, kath og bordeller. Du kan trygt si at Sponheim ikke digget de forslagene... Unge Venstre er naturligvis også positiv til gratis heroin. Faktisk har jeg hørt at Unge Venstre ikke anser seg selv som en datterorganisasjon til Venstre. De samarbeider bare med dem. Vurderer de kanskje å stille med egen liste til Stortinget?

 

Svar: Når de gjelder de første setningene så har du helt rett, men du fremstiller det som at Lars Sponheim ikke lenger ønsker å ha noe med sitt ungdomsparti å gjøre. Det kan jeg trygt si at har ikke noe hold i virkeligheten. For et parti som vil bruke staten til å tvangskristne nordmenn og nekte homofile rettigheter. Jeg kan forstå at dette kan virke rart for Sondre Olsen, men det er faktisk høyt under taket i Venstre i motsetning til KRF. Man blir faktisk ikke mobbet ut av partiet hvis man er homofil eller nektet verv på grunn av religion, noe som er tilfelle i Krf.

 

Unge venstre er i likhet med Venstre og helseministeren tilhenger av at heroin kan brukes som en del av behandlingstilbudet. Så hvor har du det fra at Unge Venstre og Venstre er på kant med hverandre her? I motsetning til Krf så ser vi faktisk narkomani som en sykdom som, bør behandles med ulike tiltak og metoder. Bibel og bønner er nemlig ikke et seriøst behandlingstilbud man bruke i helsevesenet, noe KRF har vanskelig med å forstå.


Setninger som begynner med "jeg har hørt" og lignende er på nivå med Frp-retorikk. Frp-retorikk består av at de har hørt at noen svarte svindler på sosialen. Hadde vært en fordel når man kommer med påstander at man har fakta som kan bygge opp under dem, men dette er ikke typisk for KRF i Bergen ser det ut til.

 

Videre skriver han: Idag har Venstre sagt nei til EU igjen. Det gjør det kanskje enda lettere for KrF og Venstre å finne sammen, samtidig som de kan presse Høyre hvis EU-saken plutselig skulle dukke opp i neste regjeringsperiode. (For dere som ikke har fått det med dere: Det blir ny regjering fra høsten med KrF, Venstre og Høyre.

 

Svar: Nei i dag har Landstyret kommet med en innstilling til landsmøte angående eu spørsmålet. Sondre Olsen bør sjekke fakta og lese kildene sine litt nøyere før han skriver. Når man velger tillitsvalgte i Venstre har deres Eu standpunkt ikke vært en sak, derfor er fortsatt hva som kommer til å skje på landsmøte i april helt åpent.

 

Er det en ting som er sikkert så er det at KRF vil komme til Venstre uansett hvilke eu standpunkt partiet vil falle på. Krf er nemlig så glade i makt at de selger seg stort sett rimlig billig for å få fine verv,. Her i Bergen gikk de bak ryggen på Venstre og gikk i tog sammen med FRP for noen fine verv og en halvtime mindere med skjenking av alkohol på byen.. Det at Krf nå begynner å gifte seg med FRP viser at Venstre er det eneste opposisjonspartiet som i dag tar avstand fra Frp.

 

Jeg gleder med til å drive valgkamp i Bergen til høsten, men det er synd at Sondre Olsen og Krf i Bergen ønsker å legge seg på dette nivået her. For med en slik retorikk man bare jobben utrolig enkel for de debattantene som kommer til å møte Krf under valgkampen.

 

 

2 kommentarer

Grenseløs

09.03.2009 kl.04:32

Han antar som vanlig veldig mye, det er sikkert.

Tom

09.03.2009 kl.08:34

er ikek så mange som lever eter bibelens ord.MINST to steder i bibelen står det at du ikke skal spise Svin.3 Mosebok kapittel 14og Jessaia 44 ?

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits