BLI MED I FAKKELTOG MOT FOLKEMORD 21 ÅRS MINNEMARKERING AV ANFAL OG HALABJA

Videresender denne til alle intereserte.

Mandag 16.mars.2009 i Oslo- Youngstorget Kl. 17:00 og videre til Stortinget
 Vi håper deres organisasjon vil mobilisere til fakkeltoget, ved å spre informasjon til medlemmene!Over tretti organisasjoner og politiske partier står bak Kampanjen for internasjonal anerkjennelse av folkemordet mot kurdere.Møt opp i Youngstorget og videre til Stortinget. Det blir appeller og musikk beggesteder.Tilslutning: E-post oss på <komela_ksn@yahoo.no eller idris.sabir.aziz@gmail.com > eller ring Idris Sabir Aziz på telefon 450 90 404.  
Bli med dere også!
 
Det styrtede Saddam (Ba?th)-regimet som styrte Irak i 35 år fortsatte sin invasjon av Kurdistan ved å undertrykke og frata alle nasjonale og menneskelige rettigheter fra det kurdiske folket.  
I Anfal- offensivene fra (23.2.1988 til 6.9.1988) ble ca 182 000 sivile, der i blant kvinner og barn, bortført. Mer enn 4500 kurdiske landsbyer jevnet med jorda. Anfal offensivene var en rekke militær operasjoner som hadde til hensikt å drive etnisk rensning av kurdere og legger Kurdistan i ruiner.  
Under det frigjørende folkets opprør i Kurdistan mot det undertrykkende Ba?th regimet i 1991 og regimets fall i 9.4.2003 ble enorme dokumentasjoner beslaglagd som avslørte skjebnen til en del av de forsvunne og viser at de fleste er blitt levende begravd i ørkenen i sør Irak. Et utvalg av kvinner ble solgt til noen arabiske land.  
 
Kjemisk bombardementet av byen Halabja i 16.3.1988 av Irak regimets jagerflyer forårsaket tap av 5000 uskyldige sivile og såret tusenvis. Men dette var ikke alle den første gangen kjemisk våpen ble brukt i Kurdistan, men både før og etter denne hendelsen har kjemisk våpen blitt brukt i andre steder i Kurdistan av Iraks regimet.
 
Som følge av disse overgrepene ble tusenvis drevet på flukt, i tillegg førte dette til miljø forgiftning og forurensning, og ødeleggelse av økonomi grunnlaget i Kurdistan.
 
Det er klart for det internasjonale samfunnet at følgene av nazismen og de fascistiske ideologiene var 2. verdenskrig, massedrap, armenernes massemord, jødenes Holocaust, Hiroshima og Nagasaki og masse ødeleggelser. Det bør også være like klart at Ba?th regimets politikk i Irak var like brutalt og grusomt som fascistene.  
 
Vårt hovedformål med å opprette denne kampanjen i Norge er i utgangspunktet å internasjonalisere offisiell anerkjennelse av disse hendelsene som massemord. I første omgang ønsker vi å samle støtter fra mest mulig partier, organisasjoner og Stortinget. Etter å ha samlet all støtten vil vi bringe den videre til Det Forente Nasjoner for en bredere støtte der som er selve internasjonaliseringsprosessen.   
 
Det er passende å nevne at Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne, Rødt, European Green Party (føderasjonen av grønne partier i Europa ? 33 partier i alt), SOS Rasisme i Norge, Selvhjelp for flyktninger og innvandrere, oppfordret til anerkjennelse avHalabja og Anfal som statsrasisme og massemord mot det kurdiske folket.
 
Støtten til en offisiell anerkjennelse av Halabja og Anfal som folkemord mot det kurdiske folk er et humanitært bidrag. I kampanjen for å samle underskrifter for denne sak vil deres tilslutning være er historisk betydning. Vi takker og setter pris på støtten.
 
For mer informasjon om Fakkeltoget ring:
450 90 404                            900 53 022                          462 247 65                        959 00 916                              456 03 941
 
 På vegne av arrangørene,Kampanjen for internasjonal anerkjennelse av folkemordet mot kurdere
I Norge kampanjen består av:
Kurdisk gruppe av SOS Rasisme i Norge  
Forening for syriske kurdere i Norge.  
Salam Kulturhus i Norge.  
Kurdistan Freds Forening i Norge.
 
Bli med dere også!

Foreningen for syriske kurdere i Norge
Komela Kurdên Sûriyê li Nerwîc - KKSN
The Association of Syrian Kurdish in Norway

2 kommentarer

13.03.2009 kl.00:20

Hei Trond! Syns du gjør en flott innsats. Fortsett å spre ryktet :)

Trond

13.03.2009 kl.00:25

Takk for det. Jeg skal ghjøre så godt jeg kan i fremtiden og.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits