Hvem snakker du på vegne av Giske?

Giske sitt såkalte forsvar at av de små partiene i reklame debatten får meg virkelig til å lure på hvorfor Giske ikke har tenkt slik før. Dette av to meget klare grunner

1: Når ny støtteordning til de politiske ungdoms partiene ble innført på 90 tallet ble de ungdoms partiene der moderpartiet hadde størst oppslutning belønnet. Det var ikke lenger medlemstall og aktivitet som spiller noen rolle, men oppslutning til moderpartiet fikk ved valg. Hvis Giske hadde brydd seg om om de små partiene hvorfor har han ikke gjort noe som helst får å endre på det systemet?

2: Hvorfor lager ikke da Giske regler for reklame i andre medier også. I dagens valgkamper kan man leie store boards overalt, man kan annonsere i aviser å reklamere på radio. Hva er egentlig forskjellen?

Det er hyggelig at Giske vil gi de mindere partiene mer sendetid i NRK, men hvorfor kommer dette først nå? Når Venstre protestert mot at de ikke fikk delta i tv debattene under 2001 valget hørte ingen støtte fra Giske.

Enkelte hevder at det kun er de store partiene som har råd til TV-reklame, men dette virkelig sant? Det var jo pensjonistpartiet reklame i Rogaland som med å utløse denne debatten.

TV-reklame er et utrolig effektivt middel og saken er at her kan de politiske partiene selv bestemme hva de selv ønsker å fokusere på. At dette kan være vondt for Giske er meget forstålig siden dete r arbeiderpartiet som vil tape på slik platform. Siden det blir mer konkurranse mellom e ulike mediene vil ikke nødvendigvis prisene være avskrekkende slik at det kun favorisere de store partiene. Det finnes nok av eksempler der grupper har samlet inn penger for å kunne heve sine meninger gjennom tv reklame. Den amerikanske organisasjonen Movon.org er godt eksempel på akkurat det.

Det som er meget alvorlig er at Giske vil true TV-stasjonene til å gjøre det han vil. Dette strider klart imot pressefriheten i dette landet og den redaksjonelle friheten.Å til slutt hvorfor vil ikke Giske ikke anke dommen i den europeiske domstolen, når han allikevel ikke har tenkt å følge den?

Jeg håper at Giske eller noen andre i Arbeiderpartiet kan svare på dette.

Sjekk også:

- Må vurdere det juridiske rundt poltisk tv reklame

- Pinelig fra Giske


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits