A nation bleeds: Tamil Genocide (5 min)Jeg har fokusert mye på dette i påsken og i likhet med de som demonsterer i gatene av Oslo kommer jeg til å fortsette med det helt til det skjer noe konkret.

Her er en liten film som jeg håper dere lærer noe av. Les mer om den her.

Litt presse:

- Omringet Stoltenbergs bolig
- Tamiler omringet huset til Jens
- 1.000 demonstranter utenfor statsministerboligen
- Liten støtte til Tamilene
- Solheim: - Vi gjør alt vi kan for å få en løsning
- Florømann deltek i tamil-demonstrasjon
- 100.000 marsjerte for fred
- Thousands attend Tamil march
- Truce call as 100,000 rally in London Tamil protest

7 kommentarer

Konrad

12.04.2009 kl.21:50

Er det grunnlag for å snakke om folkemord? Såvidt jeg kan forstå fra reportasjene er det ikke.

Trond

12.04.2009 kl.22:41

Sjekk de andre repotasjene jeg har lagdt ut her, dete r snakk om en meget stort antall mennesker som er sperret inne i områdene. Å myndighetene bruker kjemiske våpen.

Konrad

12.04.2009 kl.23:26

Jeg tror man bør være forsiktig med å rope ulv-ulv. Folkemord har blitt et misbrukt begrep. Brutalitet, unødige sivile tap og endog omfattende massakrer kvalifiserer ikke til folkemord. Saddams håndtlangere drepte 5000 i Halabja i Nord-Irak, ca 10 % av befolkningen i byen, dette er muligens såvidt innenfor grensen av vi kan kalle folkemord, iallefall dersom vi tar hensyn til intensjonen.Rapporten fra HRW tyder ikke på folkemord på Sri Lanka.

Trond

12.04.2009 kl.23:29

Ok kanskje jeg skulle ha presisert nærmer, men det jeg emner er at det e ri ferd med å skje et folkemord. Dete r et foilkemord som man prøver å forhindre me då nå be om internasjonal reaksjon mot myndighetene på Sri-Lanka.

Konrad

12.04.2009 kl.23:43

Helt klart, dette må ta slutt. Regjeringen og Tigrene bruker sivilbefolkningene kynisk. Bare ordet jeg ikke likte.

Abi

27.10.2012 kl.19:21

Hei, Trond. Nå er dette kanskje litt lenge siden, men jeg har lest bloggen din. Jeg er veldig takknemlig for at du engasjerer deg i det som skjer med tamilere på Sri Lanka. Det var et folkemord, men ingen brydde seg. Verden valgte å snu ryggen. Jeg er en tamiler selv, men ble født i Norge. Jeg har derfor startet med et prosjekt. Om det kommer til å lykkes - det er det Gud som vet. Men selv etter den blodige krigen i Sri Lanka, har selv ikke undertrykkelsen mot tamilere endt. Regjeringen behandler tamilere som et dyr der, verre faktisk! Tigrene brukte de sivile sier du. For å starte et opprør, eller et politisk parti, trengs det tilhengere - vi, tamilere. Tigrene orket ikke å bli trukket på av regjeringen. De ville også være selvstendige i landet deres. Derfor startet krigen. Er det galt at et folk ber om sin selvstendighet og samme rettigheter i sitt eget land?

Trond Wathne Tveiten

28.10.2012 kl.20:40

Abi: hei Abi og takk for fine ord. Jeg skulle ønske at jeg kunne ha gjort så mye mer. Det ser mørkt ut nå, men jeg har tro at med økt fokus og økt engasjament kan vi skape endring. jeg er nå aktiv med i Amnesty for å kunne gjøre enda mer for menneskerettigheter. Har du ideer om hva saken som du mener jeg bør poste her så bare gi beskjed.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits