SITUASJONEN PÅ SRI LANKA blir mer og mer uholdbar kritisk for hver dag

Denne psoten kom opprinnelig kom som en kommentar i min blogg. Men jeg syntes den var så bar at jeg mener at flere burde lese den. Derfor legger jeg den her ut som egen post. Nå vet jeg ikke hvem Muttukumar er, men jeg takker ham allikevel for en viktig og god kommentar.


Muttukumar

25.apr.2009 kl.19:49

SITUASJONEN PÅ SRI LANKA blir mer og mer uholdbar kritisk for hver dag som går (6500 drept og 12000 skadet). Sivile barn som voksne utsettes for umenneskelig lidelse. Hvorfor vil ikke UD og norsk regjering fordømme de krigshandlinger som regjeringshæren på Sri Lanka står for? Tamiler har demonstrert i Oslo i senere tid, slik eksiltamiler har gjort i mange store byer rundt om i verden, for å vise sin støtte til de over 100000 tamilene på Sri Lanka som er presset inn i et lite område omringet av den srilankiske regjeringshæren. De mangler mat, medisiner, førstehjelp, vann. De som ikke blir drept av granater, skudd og bomber drepes av sykdom og feilernæring, og vi er vitne til en humanitær katastrofe av store dimen-sjoner. Rettere sagt, verden er ikke vitne til dette.
REGJERINGEN HAR FORBUDT alle journalister og observatører innpass i konfliktområdet, noe som i seg selv bør settes spørsmålstegn ved. Det er åpenbart at regjeringen vil holde skjult for verden hva som skjer. Norske medier gir demonstrantene i Norge spalteplass, men det er alt.
REGJERINGSHÆREN HAR ALDRI vist noe nåde overfor sivilbefolkningen, uavhengig hvilke demonstrasjoner tamiler utøver rundt i verden, uavhengig av megling og norsk snikksnakk. Det er ikke første gang buddhister og singalesere demonstrerer mot Norge på Sri Lanka, det har skjedd med jevne mellomrom hele veien i «fredsprosessen». Og Norge prøver å få tilbake sin heltestatus ved å vise sin støtte til majoriteten.
DET ER EN KJENNSGJERNING at stormakter har hatt geopolitiske interesser i konflikten på Sri Lanka, og at det er en grunn til SLAs frie tøyler. Kina har åpenlyst gitt våpen, fly og annet utstyr til SLA mot å få bygge en milliardhavn sør på øyen. India har støttet regjeringen med styrker og våpen, selv om India frykter at uroen kan spre seg til Tamil Nadu. USA støtter ?krigen mot terror?. Maktbalansen er skjev. Vi i Norge fordømmer hærværk utøvd i desperasjon og avmakt (den sri lankiske ambassade), men vi klarer ikke å fordømme noe som tilnærmer seg folkemord på Sri Lanka. Hvorfor slik feighet? Nærmere 100.000 menneskeliv har allerede gått tapt i kampene.
Sri Lankas regjering er kjent for sin sensur av nyhetsbildet. Man kan dra på ferie til Colombo uten å ane om de overgrep som skjer nord i landet. Regjeringen skaper en stat fylt av frykt. Den som uttaler seg kritisk, risikerer å bli drept, slik mange journalister har blitt, senest Wickrematunga, som forutså sin egen død, i januar. Regjeringens propaganda er at de vil ha verdenssamfunnets støtte til «kampen mot terror».
Tamilene ble fratatt verdighet, fratatt mulighet til utdanning, fratatt retten til et fritt og likeverdig liv med singalesere i sitt eget land. Verden ser stilltiende på «den nødvendige kamp mot terror», en statlig livsløgn av dimensjoner. Og hvor skal de sivile flykte? De regjeringsstyrte flyktningeleirene er blitt beskrevet som konsentrasjonsleirer.
DEN SINGALESISKE regjering prøvde først å utrydde tamilsk spåk og kultur ved å innføre singalesisk som eneste offentlige språk og nekte tamiler adgang til statsstillinger hvis de ikke lærte singalesisk; ved å nekte dem utdanning på lik linje med singalesere; ved å nekte tamiler adgang til alle maktposisjoner i samfunnet; og ved å internt kolonisere tamilsk flertallsbefolkede områder. Nå prøver muligens regjeringen å utrydde tamilsk kultur på en langt mer effektiv måte. En slik håpløshet og desperasjon som tamilene har levd under i mange år nå, og en slik umenneskelig lidelse som nå utspiller seg nord på Sri Lanka.
DETTE ER GROVE OVERGREP mot et helt folk, og FN og Sikkerhetsrådet må gripe inn snarest. Norge kunne gitt sitt lille bidrag ved å offentlig fordømme regjeringshærens metoder nå, dens brudd på menneskerettigheter, sensur og utestengning av medier. Hjelpeorganisasjoner må få slippe til. Hva har det med krig mot terror å gjøre å nekte medisiner og mat å bli sendt til de sivile i den såkalte frisonen? Intet menneske har rett til å si at «LTTE har seg selv å takke» for de grusomheter som nå skjer med hundretusener av sivile. Fred kan aldri skapes på Sri Lanka ved å drepe eller utrydde et folkeslag.

Én kommentar

Becca

03.05.2009 kl.16:39

jævli sant og bra skrevet! Dette burde alle lese!

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits