Jan Åge Torp om skillsmisse

Det viktigste i menighetene er at vi styrker livet i familiene. At mor og far skiller seg så lett som vi ser i dagens samfunn, er en katastrofe. Skilsmisse er en uting.

Torp til menighetsbladet Dagen


Ganske festelig med tanke på at fyren selv er i ferd med å skille seg. Kunne ha sagt mye festelig om denne mannen, men jeg tror dere tar poenget allerede.

21 kommentarer

Grenseløs

27.04.2009 kl.01:36

Det er veldig festlig, veldig tragikomisk.

Ranveig Sørensen

01.08.2009 kl.22:09

Dette er et gammelt utsagn av deg som jeg likevel ikke klarer å la være å kommentere.Din påstand er at Torp er i ferd med å skille seg, og at han derfor synes å være rar som sier at skilsmisse er en uting.Til din ifmormasjon vil jeg si.Torp er ikke i ferd med å skille seg , han ble forlatt mot sin vilje og er i ferd med å bli skilt fordi hans X-fru skiller seg fra ham. Det er også derfor naturlig at Torp mener å ha erfart at skilsmisse er en skrekkelig uting.Vi lager et nytt bilde. Vi gir deg en rolle i den situasjonen så du lettere kan forstå.Du syns sikkert det er en uting at folk stjeler, raner eller setter fyr på menneskers hus.Vi er enige i at folk som gjør det er enten syke i hodet, onde og banditter. Syndere.En dag kommer du hjem og din kone har ødelagt hele huset ditt . Hun satte fyr på det med vilje.Alt du eier har blir borte.Så sier du at slike ting er en katastrofe,...en uting.Men da kommer noen og sier på en blogg, at det er rart du sier dette....tatt i betraktning at du selv er en pyroman...? Ja, for kona satte jo fyr på huset ditt så det brant ned til grunnen, så du er vel også en pyroman da...siden dere var gift? Likeledes som du mener at Torp må være en ekteskapsbryter for at hans kone har brutt ekteskapet?Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv.Got it?

Trond

01.08.2009 kl.22:14

Ai ai ai den svei gitt. Nei faktisk så gjorde den ikke det på noen som helst måte. Han er og bløir stor i kjeften . Han moraliserer men klarer ikke helt å få orden i sine egne sy skaer. Snart blir han vel tatt med buksen på knærene på et toalett emd en annen mannelig prest.

ANONYM !

14.10.2009 kl.20:29

herlighet !

ingen av dere vet hva dere snakker om ! INGEN!

JEG VET!

så bare hold kjeft dere og la torp familien ta hånd om sine egne problemer, familien trenger ikke alle andre sine meninger. torp har gått for langt allerede!

dere er noen idioter alle sammen!

Trond Wathne Tveiten

18.10.2009 kl.14:05

ANONYM !: har du tatt for mye møller tran?

Petter Torp

04.04.2010 kl.01:03

Beklager å ta opp en gammel tråd, men den ble litt interesant.

Jan-Aage Torp (52) har forlovet seg med en 28 år gammel jente.

Til opplysning for Ranveig Sørensen;

Send meg gjerne en mail, eller noe lignende (pettertorp@gmail.com) så kan jeg gjerne gi deg det noen vil kalle den "andre siden av saken" om hva som egentlig skjedde i forhold til ekteskapsbruddet.

Kan også informere om at det var Jan-Aage Torp som offisielt tok ut skillsmisse på dagen det ble lov for han å gjøre det, ikke hans ex-kone.

Trond Wathne Tveiten

04.04.2010 kl.01:07

Petter Torp:Du er hjertelig velkommen til å presentere hele din versjon her hvis du ønsker.

tidligere medlem av oslokirken

02.01.2011 kl.19:10

Jan-Aage Torp har giftet seg med 28 år gamle Aina Lanton. Aina har vært under pastor Torp sitt lederskap siden hun var 3 år gammel, og de har vært nære medarbeidere som nå giftet seg for bare noen uker siden.

Pastor Torp fortalte ingen i familien om bryllupet.

Det er veldig rart at en Pastor i Norge kan gjøre noe slikt uten at det blir stilt spørmålstegn ved det?

En annen anonym

17.02.2011 kl.20:26

Hei. Jeg kom "tilfeldigvis" over denne da jeg søkte etter "Jan Aage Torp om skilsmisse" på google. Syns det er veldig interessant. Selv er jeg litt forvirret og ganske sjokkert over hvordan tingene har blitt gjort. Jeg var tidligere medlem i Oslokirken som Jan Aage leder, og kjente Aina Lanton ganske godt. Ble ekstremt sjokkert da jeg hørte om Aina og Jan Aages forlovelse, så sjokkert at jeg ikke hadde ord og fortsatt ikke har ord.

Men jeg ønsker egentlig å få klarhet i alt dette, for jeg har hørt rykter men er ikke sikker på hva som er sant. Kan noen fortelle meg litt om hva som egentlig foregikk i familien rett før og under skillsmissen(jeg var medlem i Oslokirken frem til desember 2009 sånn ca.)...??

Og jeg vil sende en liten medfølende hilsen til alle offrene i den saken.

Hjertelig hilsen en som bryr seg.

kaktus

14.04.2011 kl.00:30

Vel, vi kristne er jo redd for å dømme, og å dømme andre utifra "heng ut" mentaliteten, er ikke av det gode. Men Paulus sa at vi ikke skulle dømme verden, men dømme "surdeigen" i menigheten. Dvs kristne som vekker ved sin ferd avsky hos Himmelens Herre, så Han tar bort sin velsignelse. Akkurat som Akan som gravde ned sin Babylon kappe (josva 7:21), og vekte opp Herrens sinne. Og han måtte ikke bare betale for sine egne synder, men også menigheten led av det.

Jeg har aldri vært med i Oslokirken, men vært med i trosbevegelsen i mange år og vært på noen møter (bla ett møte i Seierskirken med Lester Sumrall). Jeg vil ikke dømme og kritisere Jan Aages som person, men valgene hans er av ytterst dårlig kvalitet. Og jeg mistenker at Hans livsstil, ikke bare påvirker "hans privatliv, men også mange andre. Og en som er i en autoritetsstilling, og bryter med så enkelt bud, ikke kan anses som troverdig å vokte Herrens får.

Kan man ikke vokte sin egen familie (sine viktigste gudegitte talenter), så burde man heller ikke vokte andre. Har selv vært gift i 15 år, og jeg kan underskrive at det har vært mange kamper. Men jeg vet at om jeg hadde forlatt min kone, så kunne jeg aldri noen gang ha hatt noe godt vitnesbyrd å fremlegge hverken for verden eller i menigheten.

Jeg dømmer ikke personen, men jeg lurer på om dette er endel av tidsstrømmen og angrep mot autoritetsstilinger. Jeg dømmer ikke folk som faller, men jeg blir litt oppgitt om man ikke ydmyker seg og innser sine feil og forsøker å samle bitene som Gud har gitt en. Gud vil opprette uansett hvilket fall, og tilgir Han, så er det ute av verden. Men hva hvis man holder på synden sin?

Trond Wathne Tveiten

14.04.2011 kl.09:13

kaktus:Men Jan Åge Torp er en mester til å dømme andre. Hans dobbelmoral er vidt kjent, så er hans virke. Anbefaller deg å lese dette innlegget http://trond.weblogg.no/antikonservativ/1294110872_fri_vilje_eller_indok.html og dette innlegget http://trond.weblogg.no/antikonservativ/1294109708_en_sann_historie_om_e.html Meget tankevekkende innlegg.

Journalist

23.04.2011 kl.21:59

Reaksjon til Jan Aage Torp.
Jeg har lest litt av dette oppstyret rundt deg fra min desk i avis redaksjonen.
Jeg er mildt sagt oppgitt over dine utspill i etterkant av denne saken du selv refererer til. Ditt innlegg i Verdidebatten fortjener ikke annet enn hoderystende sympati for din egen mentale helse. Du har tydeligvis ikke forstått bibelen og hva gudfryktighet er.
Som kristen?? vet du i det hele tatt hva bibelen sier om hor ? Gjengifte er hor og det vet alle kristne da bibelen sier det rett ut. Du er det bibelen omtaler som horkar og det finnes kun en straff for det. Og den kjenner du. Allikevel trosser du gud.
Litt underlig det da du selv har lovet helvete til enhver annen horkar. Men tydeligvis rammer ikke dette deg selv. Du har avsatt gud, du har erklert bibelen for ugyldig og du har erstattet sannhet med et liv i løgn. Og det som pastor der du drar enda flere med deg til helvete.
Og nå mener du at du er et offer kan vi lese. Det finnes endel om dette i psykiatrien. Narsissisme kalles det. Det er en personlighets forstyrrelse som du og andre ?ofre? lider av. I ditt tilfelle er denne personlighetsforstyrrelsen ganske stor. Stor nok til at du har helt glemt hva pastor Jan Aage Torp har forkynt i de siste 30 år.
Det du i din horkar verden og i din narsissisme ikke forstår er at av deg og Anders, er det du som forakter gud mest. Selv en ateist som Anders kan ikke ha gjort mer skade enn det du har gjort. At du som den eneste i dette kongeriket som ikke ser dette, gir deg diagnosen jeg har gitt deg.
At du i det hele tatt fortsetter og nå som et offer sier alt om hvorfor du har helt forlatt gud og din respekt for sannheten. Et godt tips til deg fra en kristen mann: Dra på Lopphavet der det finnes mange hus uten internett der du kan få fred og ro i din retur til gudfryktighet og respekt for bibelen. Bli der riktig lenge og det helt alene. La oss håpe at din menighet også finner tilbake til gud mens du er oppe i Loppa kommune. For hvis du sovner inn i natt, våkner du opp i helvete. Det sier bibelen om deg og ditt liv, forkynt av Pastor Jan Aage Torp. Ikke dra med deg enda flere til helvete.
God påske til en horkar og god bedring. Når selv Paulus ble omvendt er det også håp for deg.

Trond Wathne Tveiten

23.04.2011 kl.22:11

Journalist: Ok, dette forsto jeg virkelig ingenting av. Hvem mener du er horkar og ikke her? Hvem er det du henvender deg til?

Journalist

23.04.2011 kl.22:57

Jeg vet at Torp leser denne bloggen med interresse. De fleste som han gjør det.
Du lurer og lurer.
Horkar er et ord fra de gamle bibeloversettelsene Torp selv bekjenner seg til. Derfor brukte jeg et ord han forsto.
Bibelen sier at gjengifte er horing og en dødssynd. Bibelen sier at ekteskapet er hellig og innsatt av gud. Torp brøt ut av denne hellige pakten og var derfor ulydig mot gud. Torp forkynner mot andre det han selv gjør i sin egen seng da det er nettopp ekteskapets ukrenkelighet han bruker mot oss andre i sin forkynnelse. Noe som ikke gir mening for oss med selv de mest grunnleggende moralske verdier.
Det er snakk om dobbeltmoral og en type dobbeltmoral der mange har tatt sitt eget liv i skam og fortvilelse over sitt eget liv mens Torp har brutt ekteskapet, giftet seg igjen og horer (sier bibelen) helt uten skam og omtanke for de han har fordømt for samme synd. Dermed har han forkastet gud og bibelen. At han er fortapt sier bibelen helt klart i fra om. Kun en omvendelse vil redde hans sjel.
Journalist

Trond Wathne Tveiten

24.04.2011 kl.00:18

Journalist:Vel hvorvidt Jan Åge Torp leser denne bloggen eller ikke vet jeg jammen ikke. Uansett så tviler jeg på at han er særlig glad i den eller den mer humorstiske religiøse bloggen min Anti-Konservativt Forum http://trond.weblogg.no/antikonservativ/

Nå er det vel strengt tatt de færreste som Tar Torp elelr Oslo Kirken spesielt seriøst. I likhet med meg som ser Oslo Symposium som en desperat krampetrekkning fra Norges kristen konservative. Eller rettere sagt, den siste desperate krampetrekkning.

Trond

04.05.2011 kl.13:40

Ser at både "journalist" og Torp har stort behov for å dømme og true med helvete. Journalist bør betenke seg sine harde utfall for med sine egne ord vil han selv bli dømt. Om Torp har troverdighet som pastor og apostolisk profet og annet han selv titulerer seg med, er også uvisst...

Takk til Trond Wathne Tveiten som i god liberal ånd slipper tankene løs i blogg og kommentar.

Noen ord om skilsmissen. Er det noen tvil om at Torp har vært midt i en familiekrise? Rask gjengifte forlenger denne krisen. Barna fra første ekteskap har alle sammen rimelig rett til å tenke høyt om det som skjer. Behov for å ta avstand fra pappas tro er ganske naturlig.

Kjell Olesson

21.05.2012 kl.17:04

Ekteskapet er 99% vilje og 1% kjærlighet, husk det! :-)

Kjell Olesson

23.05.2012 kl.14:57

Glad jeg ikke er i domskomiteen

06.08.2012 kl.11:45

Jeg hadde så stor respekt for Jan Åge Torp men nå er den totalt forsvunnet. For en skam Jeg er så skuffet og sjokkert nå. Jeg har bare ikke ord

Charlotte Johansen

23.05.2013 kl.13:01

Dette var for meg tragisk lesning. Min personlige mening er rett og slett at slik de "kristene" driver å krangler, eller slik som de diskuterer tolkningen av Guds ord, fører bare til at mennesker tar avstand til alt som heter tro og kristendom. Det kristene burde tenke på er at INGEN vet like godt som de "ufrelste" hvordan de frelste skal leve. De ser på "oss"...og de tenker sitt. Å krangle offentlig, henge ut enkeltpersoner, henge ut deres "lære" osv..... det fører i allefall ikke til at mennesker vil tro. De tar heller avstand. Det finnes like mange oppfattninger av "læren" og av Guds ord, som det finnes mennesker. Istede for å dømme hverandre for feil og mangler, for å være uheldig med våre uttalelser, bomme med vårt synspunkt osv, så la oss heller stå sammen om hva vi er enige om. Vi som tror på Gud, som tror på Herren Jesus....vi har fått ETT ENESTE BUD Å FØLGE...og det er av HERREN SELV: Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte, og du skal elske din neste som deg selv. På disse to budene hviler hele loven og profetene. Vi er alle mennesker, og vi tar feil. Det er derfor vi trenger Guds nåde. Så istede for å henge ut mennesker for deres feil og mangler, diskutere familieproblemene til andre mennesker på nett, så la oss heller passe på oss selv, og dra bjelken ut av vårt eget øye, før vi ser flisen i vår brors. Det er mange predikanter jeg har formeninger om, det er mange av Guds menn og kvinner jeg kan finne "feil" hos, da vurdert ut i fra eget synspunkt og tolkninger av Guds ord. Men hvem er jeg til å dømme? Jeg tør påstå etter 13 år som meget pen og pyntelig "praktiserende kristen" og noen år på heltidsbibelskole, samt ekstremt bibel entusiast, så har jeg endel kjennskap til hva bibelen sier om det meste, men jeg ønsker ikke å bruke bibelvers i en slik diskusjon. Guds ord skal ikke tas ut av sin sammenheng, og vi vet alle at skrift forklarer skrift.

Hva er det som gjør oss til "søsken" i troen, og hvem er det som "bestemmer" om man kan regnes som søsken i troen eller ei? Det er i allefall ikke deg, og det er heller ikke meg. Gud har selv sagt at alle dem som tar i mot Ham.... gav han retten til å bli Guds barn. Enkelt og greit. Er man en pøbelunge, eller et såkalt englebarn som ikke gjør stort ut av seg, så er man hverken mer eller mindre verdt hverken for Gud, eller i Hans tjeneste. Til informasjon til de som snakker om at en "horekar" burde komme seg vekk i fra talerstolen, fordi han ikke kan stå der å snakke "imot hor" kan jeg bare si følgende:

Jeg var for mange år siden en "frafallen" og jobbet som prostituert. Og takk Gud for at Han ikke slo hånda av meg av den grunn. Gud i sin store nåde viste meg at selv horekvinner kunne Han bruke i sin tjeneste. En av mine "kunder" som kom på besøk, viste seg også å være en "frafallen" etter 25 år i aktiv tjeneste i en av menighetene som på det tidspunkte var Norgens største og mest omtalte menigheter. Han kom til meg for å kjøpe sex. Jeg sa det som det var, at jeg var en frafallen kristen, og delte litt av mine opplevelser med Herren med han. Det endte med at han (horekunden) falt ned på kne, ba til Herren om tilgivelse, og kom tilbake til Jesus. Det var så sterkt for meg, at jeg også måtte omvende meg til Gud, og våre veier skiltes i fred. Gud i sin nåde kom med et lite mirakel, og han kunne like gjerne bruke ei hore, som han kunne bruke et esel. Noen år senere traff jeg ham tilfeldig på en stor konferanse i Oslo, og ham var en av bønnetjenerne der. Da forso jeg for alvor hvor stor nåde Gud egentlig viser oss svake mennesker. Han er ikke avhengig av at jeg eller du er perfekt. Han er ikke avhengie av at mennesker ikke gjør feil og tabber. Men det Gud ser etter i menneskene når Han velger seg ut sine "tjenere", er om de er villige til å tale Hans sak. Javel....så bommer vi. Vi kan si feil ting. Vi kan misforstå Ordet....Men Han ser til hjertet, og viljen som er der til å kunne tjene Ham.

Så jeg vil be dere å tenke over dette før dere dømmer. Gud bruker det som ikke er noe i andres øyne, så takk og lov for at jeg ikke er noe mennesker ser opp til. Da kan man fort falle i fellen som heter hovmod. Jeg er ikke noen bedreviter. Jeg har mitt syn på hvordan jeg tolker bibelens ord. Men jeg har full respekt for de som "får noe" ut av andre tolkninger. Det viktigste er at Ordet får forvandle oss til bedre mennesker, uansett hvordan man velger å tolke Ordet. Gå i fred alle sammen, og tjen ikke bare Herren i fred.....men vær en som også skaper fred i andre menneskehjerter. <3 La oss heller stå sammen om at Gud er kjærlighet, og Hans nåde er nok for oss alle, istede for å strides om ulikheter og synspunkt.

Djevelen

14.03.2015 kl.14:04

Djevelen er en flittig møtegjenger =;0D

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

39, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits