Begynner høyrefolk å bli desperate

Det er trist at personer fra et gammelt tradisjonelt part som Høyre nå begynner å opptre som pinlig desperate, men det er akkurat det blåboggeren Lasse Gulbrandsen beviser i sitt siste innlegg med den fengende tittelen: Spark krf og Venstre ut av rikspolitikken.


Hva er det egentlig Høyre selv ønsker? Samarbeid med med arbeiderpartiet, sier Bergens store sønn Herman Friele. En stor regnbueregjering bestående av FRP, Høyre, KRF og Venstre sier Lasse Gulbrandsen. Flere Høyrefolk er enige i sistnevnte, men de har tydeligvis ikke forstått at dette alternativet kun eksisterer i deres egent hode. Til og med blant flere av velgerene deres ser ut å være klar over dette, men det ser ikke Lasse ut til å forstå. At det heller ikke er flertall for denne løsningen blant de fire partiene sin velgere klarer han ikke helt å se.


Lasse skriver: Hvilken risiko løper de hvis de forsøker å få til noe sammen med Frp? Svaret er ingen risiko.


Hvis Lasse hadde kunne lese partiprogram før han ble så desperat etter makt på vegne av sitt egent parti hadde han forstått at det politiske forskjeller mellom Venstre og Frp som vanskelig lar seg forene. Både innvandringspolitikken, lokaldemokrati, miljø og naturvern pluss, kriminalitet og utenriks. På disse feltene er Venstre og Frp til de grader uenige i og de er dessverre veldig vanskelig å la seg kombinere. Mener Lasse at Venstre skal gå til valg på å ødelegge den politikken de selv har vedtatt for at Høyre skal slippe å ta et klart valg på hva de egentlig vil?


Hvis Lasse tror at disse forskjellen ikke er interessante for velgerene lurer på hvilken planet han er født på. At Høyrefolk ikke er kjent for å holde prinsipper vet vi jo allerede. Før presidentvalget i Usa klarte en del høyrefolk og hylle radarparet MC Cain/Palin. Det at verdipolitikken deres var verre en Jan Åge Torp og Finn Jarle Sæle så ikke ut til å være noe problem så lenge de var for kutt i skatter. Alt kan begrunnes i ensidig kutt i skatter for en del Høyrefolk uansett hva deres partnere ønsker av menneskefiendtlig politik.. Dette ser oss ekte liberale og derfor vil verdipolitikken pluss en rekke andre felt hos Frp være direkte uspiselige. Dette har Høyre vist hele tiden og det er derfor latterlig å gi Venstre og krf skylden for at Høyre ikke ønsker å ta et standpunkt til hva slag regjerings alternativ de ønsker. Det er ikke Venstre og krf sine holdninger som får velgerene til å forlate Høyre, men Høyres uklare holdninger på flere poliske felt.


Det virker på meg at Lasse ønsker å rette fokusert over fra sitt parti manglende evne til å bestemme seg for regjeringspartnere og det faktum at de ligger på et historisk lavt nivå over på krf og Venstre. Er det så vanskelig å be Høyres om å bestemme seg for hvilken kurs de ønsker i fremtiden?


Forrige regjeringperiode viste hvor lite Frp var til å stole på. I Bergen siste uken har vi også fått se hvordan Frp sirkuset er på sitt verste.


Jeg ler videre når Lasse skriver dette: Hvis Venstres og KrFs velgere går over til Høyre vil det bli en ny regjering i Norge, bestående av Høyre og Frp. Et slikt klart og tydelig alternativ vil med stor sannsynlighet også bringe mange velgere over fra Ap til de to partiene.


Hvilken latterliggjøring av norke velgere er dette? Tror lasse at regjeringsalternativ for enhver pris er interessant for velgere? Hva med politikken dette alternativet skal bestå av? Husk at blant en del velgere så regner man verdier litt annerledes enn Høyre. Man kjøper ikke hvilken som helst pakke bare fordi den er annerledes enn den forrige.


Lasse burde heller jobbe i sitt egent parti for at Høyre skal bestemme seg. Jeg kan forstå at det er vondt og vanskelig å ta ansvar i sitt egent parti, men tro meg i høyre trengs dette virkelig. Det er lenge siden høyre hadde heders menn mom Kåre Willoch og Jan P Syse. Nå er det alt for mange maktkåte mennesker der fullstendig uten prinsipper.

Kunne sikkert ha skrevet en del om Høyrepolitikere i Bergen, men jeg tror de trenger litt ro mens de nyter champagnen sin.

2 kommentarer

Konrad

03.05.2009 kl.23:54

Utspillene fra Hoyre den siste tiden viser jo et desperat parti. Aker-Brustad-Roekke er den eneste saken der Hoyre kan ha loeftet hode, det er ikke mye aa basere regjeringsmakt paa.

Trond

03.05.2009 kl.23:55

Den eneste personen de har igjen av det gode gamle Høyre er Per Kristian Foss.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits