FRP vil innføre et totalitært regime

sa

Hordaland Frp med Arne Sortevik i spissen, vil sette inn militære styrker mot kriminelle bander i Norge.

Jeg snakkat med en venn av meg på msn fra Mexico og han lurte på hva lsags regime man var i ferd med å innføre i Norge. Har Sortevik latt seg innspirere av alle de Sør-Amerikanske diktatorene gjennom årene. Eller han latt seg innspirere av SA sin fremferd mot folk i Tyskland på 30 tallet.

Dette er et sterkt virkemiddel, men jeg denne gangen mener jeg det er helt nødvendig. FRP viser atter en gang at de er et parti som er skadelig for dette landet.

Tror Arnulf Øverland sier det på en perfekt måte i diktet, du skal ikke sove.

Jeg våknet en natt av en underlig drøm,
det var som en stemme talte til meg,
fjern som en underjordisk strøm -
og jeg reiste meg opp: Hva er det du vil meg?
- Du må ikke sove! Du må ikke sove!
Du må ikke tro, at du bare har drømt!

Igår ble jeg dømt
I natt har de reist skafottet i gården.
De henter meg klokken fem imorgen!

Hele kjelleren her er full.
og alle kaserner har kjeller ved kjeller.
Vi ligger og venter i stenkolde celler,
vi ligger og råtner i mørke hull!

Vi vet ikke, hva vi ligger og venter,
og hvem der kan bli den neste, de henter.
Vi stønner, vi skriker - men kan dere høre?
Kan dere absolutt ingenting gjøre?

Ingen får se oss.
Ingen får vite, hva der skal skje oss.
Ennu mer:
Ingen kan tro, hva her daglig skjer!

Du mener, det kan ikke være sant,
så onde kan ikke mennesker være.
Der finnes da vel skikkelig folk iblant?
Bror, du har ennu meget å lære!

Man sa: Du skal gi ditt liv, om det kreves.
Og nu har vi gitt det - forgjeves, forgjeves!
Verden har glemt oss! Vi er bedratt!
Du må ikke sove mer i natt!


Du må ikke gå til ditt kjøpmannsskap
og tenke på hva der gir vinning og tap!
Du må ikke skylde på aker og fe
og at du har mer enn nok med det!


Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer deg selv!
Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der å glemme!

Tilgi dem ikke; de vet hva de gjør!
De puster på hatets og ondskapens glør!
De liker å drepe, de frydes ved jammer,
de ønsker å se vår verden i flammer!
De ønsker å drukne oss alle i blod!
Tror du det ikke? Du vet det jo!

Du vet jo, at skolebarn er soldater,
som stimer med sang over torv og gater,
og oppglødd av mødrenes fromme svik,
vil verge sitt land og vil gå i krig!

Du kjenner det nedrige folkebedrag
med heltemot og med tro og ære -
du vet, at en helt, det vil barnet være.
du vet, han vil vifte med sabel og flagg!

Og så skal han ut i en skur av stål
og henge igjen i en piggtrådvase
og råtne for Hitlers ariske rase!
Du vet, det er menneskets mening og mål!

Jeg skjønte det ikke. Nu er det for sent.
Min dom er rettferdig. Min straff er fortjent.
Jeg trodde på fremgang, jeg trodde på fred,
på arbeid, på samhold, på kjærlighet!
Men den som ikke vil dø i flokk
får prøve alene, på bøddelens blokk!

Jeg roper i mørket - å, kunne du høre!
Der er en eneste ting å gjøre:
Verg deg, mens du har frie hender!
Frels dine barn! Europa brenner!

Jeg skaket av frost. Jeg fikk på meg klær.
Ute var glitrende stjernevær.

Bare en ulmende stripe i øst
varslet det samme som drømmens røst:
Dagen bakenom jordens rand
steg med et skjær av blod og brann,
steg med en angst så åndeløs,
at det var som om selve stjernene frøs!

Jeg tenkte: Nu er det noget som hender. -
Vår tid er forbi - Europa Brenner!


Arnulf Øverland

14 kommentarer

greker

26.05.2009 kl.16:53

Gå og vask munn din først når du snakker om FRP, din dust.

Konrad

26.05.2009 kl.17:03

Nei, Trond, nå må du slutte å kritisere Frp, det er urettferdig!Om ikke totalitært så i allefall militært/autoritært. Heldigvis finnes til og med i Frp folk som har forstått forskjellen på politi og militære.Ellers en smule komisk når vi vet at Frps egne politikere har mer på rullebladet enn andre politikere. På seg selv kjenner man andre?

NIP

26.05.2009 kl.20:01

FRP får tyn. Fordi de fortjener det.

fråKjetil

26.05.2009 kl.22:39

Er det slik å forstå at me berre skal la islam få islamisera Noreg?Får ikkje islam Europa og andre verdsdelar til å brenna?Eg seier ikkje at det er rett å tvinga muslimar til å bli ikkje-muslimar.Men Noreg burde styrast av folk som forstår at islam aldri er for trusfridom og ytringsfridom, men er for undetrykking og mord.Eg er ikkje tilhengar av noko politisk parti.

Trond

26.05.2009 kl.22:45

Jeg klarer ikke helt å være med på konspirasjonsteroiene dine. Jeg forstår at dere kristen konservtive har blitt litt gretne etter at f religionsmonopolet ble att fra dere, men dere må lære å leve i den nye verdne som alle andre. Vel når ble kristen konservative for trosfrihet? dere vil jo ha den ene loven etter den andre som påtvinger oss vanlige menensker deres livsyn. Forstpår du Islam? Tviler sterkt sterk eller så hadde du ikke vært så skråsikker som du her er.

fråKjetil

27.05.2009 kl.00:30

Hehe, måtte vel koma noko slikt skvulp frå ein politisk korrekt ateist. Eg held meg til koranen for å vita kva islam er og eg held meg til Bibelen, for å vita kva kristendommen er, og i følgje Bibelen fekk Paulus kristendommen først av alle menneske som har eksistert. Kristendommen står berre hos Paulus. Og trusfridom og ytringsfridom er frå kristendommen og frå Bibelen. Og sidan du påstår du veit kva slags retning eg høyrer til, kan du vel seia meg det kva slags retning eg høyrer til. For eg er ikkje katolikk eller pinseven, eller lutheraner eller nokre av det andre tradisjonelle.

Trond

27.05.2009 kl.00:36

Hvordan kan d vite at jeg atetis? Fordi jeg ikke deler ditt syn? Hva mener du egentliug med politisk korekt? dete r et ord jeg føler at kristen konservative som deg bruker hver gang dere enten taper politsk terreng eller ikke klarer å svare for dere. Så du trenger kun bibelen for å fortelle verden at Islam er farlig og forsøker å ta over verden? Så mener du at dete r kristendommen og bibelen som skal bestemme rammene for trosfrihet og ytringsfrihet? Det er frihet kun fordi bibelen beskriver det slikt? Det står mye rart i bibelen som jeg tviler på du ville støtte, men det som imponerer medg med personer som deg er at de ofte trekker ut de tingende som passer dem selv og lar annet bare stå. jeg har ikke sagt hvilke retning du hører til bare konstanterer du har et konservativt kristendomssyn. det er noe du deler med en rekke andre personer innfor ulike kristne trosretninger.

fråKjetil

27.05.2009 kl.00:59

Hehe, kjære deg. Eg er ikkje skuldig i å ta frå folk ytringsfridom og trusfridom og eg har ikkje tenkt å taka frå folk slikt heller. Dessutan har du hoppa over Bibelen, i staden for å prova at eg berre sa dei versene eg ville. Bibelen har tidsperiodar, der kvar tidsperiode har si spesielle lære som dei andre tidsperiodane ikkje har. I det evangelium Paulus fekk først av alle menneske som har eksistert og som berre står hos Paulus, er all vatndåp synd, og det er Paulus sitt evangelium som er Guds spesielle lære som tilbod til menneske i dagens tidsperiode. Påstår du kanskje at eg vil plassera folk i fengsel fordi dei er homoseksuelle? Dei som sørga for trusfridom og ytringsfridom i Europa, kalla ikkje seg for ateistar, men for kristne. Dessutan seier Bibelen sjølv at ingen land og ingen folkeslag ville koma til å bli kristne i dagens tidsperiode. Så dei såkalla "kristne" som ville tvangs"kristna" folkeslag og land, har ikkje heldt seg til det som Bibelen seier om det. Og eg skreiv då at eg held meg til koranen for å vita kva islam er.

Trond

27.05.2009 kl.01:07

Jeg sa ikke at du var skyldig i noe som helst jeg spurte deg bare om hvordan du definerte det da jeg fant bibel begrunnelsen din merkelig. Du kan ikke si bibelen i det ene sekundet og deretter fokusere alt på Paulus. Er det Paulus du står innenfor bør du ta avstand fra andre deler av bibelen og ikke snakke det som en enhet sammen med alle de andre tekstene. De som kjempet for ytringsfrihet i norge og resten av Europa ble i århundrer slått ned på av både katolikker og protestanter. Kriken har kjempet imot ytringsfrihet, stemmerett pluss en rekke av de andre rettighetene vi har i dag. Så mener du at det ikke finnes noen kristne i dag? Å hva mener du med begrepet politisk korekt som du i likhet med så mange andre finner så morsomt å bruke mot liberalere som meg.

fråKjetil

27.05.2009 kl.01:29

hehe, gått av banen, du tek jo å definerer kyrkja etter det at berre folk kallar seg kristne.Politisk korrekt=den politiske moten. Og slutt å lata som om du forstår Bibelen, eg gjennomskodar deg jo! Paulus sjølv trudde heile Bibelen er fakta, men han trudde ikkje at heile Bibelen er til folk i dagens tidsperiode. Han trudde at det er generelle sanningar i Bibelen som ikkje gjeld berre for ein tidsperiodar, men fleire. Paulus er dagens Moses. Folk blir bedd om å imitera Paulus, slik Paulus fulgte Kristus(1Kor11,1) og Paulus sa at han seier den same læra i alle sine forsamlingar(1Kor4,17). og gløym dine såkalla "reelle" anklager om at eg tek ut av samanhengen dei versene eg vil ha. Bibelen har over 38 000 vers og ikkje alle av dei seier det same, ein kan jo derfor berre visa til dei og dei versene som snakkar om dei og dei tingene andre vers ikkje snakkar om. Det er forresten ikkje vits i at menneske leser Bibelen, dersom menneske ikkje vil ha med tidsperspektive og tidsrekkefølgja til Bibelen på ting og tang.

fråKjetil

27.05.2009 kl.01:30

jo, eg meiner det eksisterer ein del kristne i dag

Trond

27.05.2009 kl.01:42

Din modenhet imponerer meg siden du må begynne hver eneste kommentar med hehe. Hvis du tro sarkasmen din funker så må jeg nok dessverre skuffe deg. Jeg har møtt dyktigere folk en deg i min tid og de har forsøkt det samme uten særlig stor resultat.Politisk korekt er den politiske moten? Dette er jo klasik retorikk fra personer som er i mindretall eller ikke klarer å få gjennomslag for sine meninger. Ja det er ikke lett å være en slik fæl politisk korekt mann. Vi blir jo som politiske korrekte hjernevasket til å tro at homofile fortjener like rettigheter, miljøvern, menneskerettigheter, sekularisme og alel slike onde PK ideer. Dete r bar at vi har personer om deg som tenker og kan frelse oss. Jaså gjennomskuer du meg, du er jammen en unik kar. Dine tolkninger er selvfølgelig rett siden du er en lysende kristen sjel mens jeg er uviten Politisk korekt mann. Hvis Paulius har rett så må noen andre har feil? Hvis du mener at Paulus viser veien så må andre deler av bibelen være utdatert. Du kan gjerne refere til Paulus vers, men det hjelper deg ikke stort. I likhet med din sarkasme så funker det ikke som et verktøy til å overbevise meg eller alle de andre fæle politiske korrekte menneskene her i verden. Du vet oss osm drives av mote og ikke dyp tenking som deg. Forresten tror jeg du hadde elsket den andre bloggen min Anti-Konservativt forum som du finner lenken til i linkregisteret mitt. Der er det bøttevis med Politiske koekte meninger om religion og mye annet snacks. Nok til å gi deg våte drømmer.

Mathias

09.07.2009 kl.18:43

Typisk kristne som aldri klarer å argumentere noe som helst uten å sitere bibelen. De tror at de kommer med noe vettugt, men det er jo bare svada. Og hva har kriminelle og Bibelen eller Koranen med hverandre å gjøre. Saken er den at Sorteviken her prøver seg på et grep som har lange tradisjoner i Latinamerika blant tidligere tiders diktatorer som Pinochet i Chile, Vedela i Argentina osv. Å sette inn hæren mot dem man ikke liker. De brukte hæren mot komunister, og Sortevik vil bruke det mot kriminelle som komunister også ble kalt av de latinamerikanske diktarorene.

Ola

03.11.2009 kl.21:40

Frp kan vel karakteriseres og er vel også det, som de såkaldte brune.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits