Utlever Roman Polanski

romanpolanski3


I likhet med flere andre filmfans er jeg stor fan at filmkunsten til Roman Polanski. Filmer som Rosemaryes baby, Chinatown og Pianisten er filmer jeg mener enhver bør ha i sin filmsamling. Kunsteneren Polanski er det ingenting å si på, men jeg jeg vemmmer litt over hykleriet mange kjendiser nå kommer med når det gjelder saken om at han skal bli utleveret til Usa. Hva Sveits sine hensikter oppe i dette er spiller liten rolle i det hele. Saken er at han er skyldig i en meget alvorlig forbrytelse som han har rømt fra straffeforfølgelse, etter selv å ha sagt seg skyldig.


Mange kjendiser vil ha ham fri, men hva er egentlig forskjellen på Polanski og andre som har gjort seg skyldig i sex forbrytelser? Hadde Polanski vært en helt vanlig mann hadde ikke dette vært en diskusjon en gang.


Jeg liker vil fortsatt se på Polanski sine filmer, men jeg tar sterkt avstand fra de handlinger han har blitt funnet skyldig i. På samme måte som jeg fortsatt vil lese Hamsun, høre på musikken til Miles Davis pluss mye annet. Mennesker har både gode og onde sider og det er selvfølgelig alltid rom for tilgivelse. Men han bør ta sin straff som enhver person som gjør seg skyldig i en slik forbrytelse, uannsett hvor stor kunstner han er.

Én kommentar

Konrad

08.11.2009 kl.21:32

"Leietakeren" og "En ren formalitet" bør også nevnes, selv om det er mer sært, og Døden og piken naturligvis.

Han er dømt og må sone sin straff som andre, Fru Justitia er vel blind? På den annen side er det betydelig forskjell på sex med en mindreårig (i lovens forstand) og et barn før puberteten. Den moralske fordømmelsen har ikke med en juridisk definisjon av "utukt" (selv om det selvsagt må være en slik definisjon), men hvilket overgrep det dreier seg om. Mange 16-åringer er like umodne som en del 14 åringer. Uansett: En voksen mann skal ikke drive på med 13-åringer, de (vi) skal vite bedre.

Hamsun er forøvrig er like ujevn som Polanski. Hamsun var på mange måter en skikkelig utrivelig type, det er kanskje Polanski også.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits