Ida Wulf er søppel

ida wulfFor et par måneder siden var jeg hjemme hos en venninne for å drikke øl. Plutselig fikk hun det innfallet at vi skulle se på paradise hotell, noe som i mine øyne er er en like stor lidelse som å høre på Siv Jensen. Men siden hun bød på konjakk så så lot jeg det gå. Det ble ganske mye konjak etterhvert og når programmet var ferdig var flasken tom.


Hvorfor sier jeg dette? Jo fordi det er den samme følelsen fikk jeg når jeg leste i bloggen til Ida Wulf. Norges såkalt mest populære blogger som stort sett skriver en helt ordinær dagbok som kunne tilhørt hvilke som helst fjortis. På en måte er jeg veldig fascinert av bloggen siden den beviser at man kan tjene penger på blogging uten at man har noe spesielt å melde. Litt som se og hør, men bare enda billigere. Såpass mye penger har hun tjent og så mye billig pr har hun fått av bloggere som Sladdr og andre skrotnisser.


Når jeg leser bloggen hennes luer jeg på hva som faktisk er interessante med den? Er det spennende liv hun lever? Har hun gjort noe stort? Mener hun noe spesielt? Eller har hun bidratt til noe spesielt her i samfunnet. Mitt svar må bli, nei det har hun ikke. I likhet med folkene i paradise hotell har hun blitt kjendis ved hjelp av absolutt ingenting. Man har blitt hyppet opp slik at alle bare må lese om henne, snakke om henne og blogge om henne. Kritiserer man henne så tilhører man de personene som lever etter Janteloven og slikt skal man ikke ha noe av. Man skal jo ikke kritisere noe som man mener er søppel, men bare akseptere og være glad for at andre gjør det bra.

Jeg har absolutt min fulle rett til å syntes noe er søppel, mens andre har sin fulle rett til å mene at det jeg skriver er søppel. Å tro meg, Ida Wulf er virkelig søppel. Hennes skriverier om absolutt ingenting har faktisk gjort at hun tjenere penger? Tjene penger på å ikke bidra eller gjøre noe som helst, høres ikke det bra ut? Jeg har fem nitendo konsoller tenkt hvis jeg kunne fått betalt over 10.000 i måneden for å kun sitte å spille på dem og ta rekordene samtlige spill. Hadde ikke det vært en drøm for mange unge sjeler.


Ida Wulf må gjerne tjene penger på sin blogg og bli kåret til Norges største blogger for min del, men jeg syntes det er litt trist. Med tanke på at det finnes bloggere som faktisk gjør en innsats som er verdt noe. Bloggere som bruker tid og krefter på å presentere noe nyttig. Bloggere som faktisk har hjerne og tør å bruke den. Her er en liten liste med slike bloggere som verken Ida Wulff, Lene Alexsandra og alle de andre lettfattelige bimbobloggerne ikke når opp til tærende.Disse bloggerene vil aldri komme på toppen av noen liste av ulike grunner. De har faktisk en velfungerende hjerne og kan faktisk skrive om noe interessant.

     

9 kommentarer

Konrad

08.11.2009 kl.21:18

Jeg er beæret over å bli klassifisert over fjortis-dagbok-nivået. Håper det er mer enn en divisjon over. :)

Trond Wathne Tveiten

08.11.2009 kl.23:39

Konrad: fjortis bloggerene er ikke i noen divisjon. Du er i eliteserien

Pleym

17.11.2009 kl.18:38

Tror nok ikke Trond ville legge oss så lavt som fjortisbloggerne, Konrad.

Jeg skal tilstå at jeg av og til er innom Wulf-bloggen, som et aldri så lite sosiologisk studium av dagens ungdom. Den upolitiske ungdommen.

Det skal sies at Wulf har forsøkt på gjøre en innsats.

26.12.2009 kl.12:04

Folk som bruker en realityserie til å bli populære er mer feil mener nå jeg. Ida Wulf har jobbet seg opp, og en grunn for at hun har så mange lesere er fordi hun er pen og skriver bra. Man trenger ikke noe mere grunn!

Pastor Trond

26.12.2009 kl.21:33

Skriver bra?? Bloggen hennes er et eksempel på hvordan en hype kan ta av uten å ha noe å melde. Minner meg litt om reklamen der julenissen er fra coca cola.

Ida SO

04.03.2010 kl.16:38

Det er en grunn til at Ida Wulff har flere lesere enn deg da. De fleste som leser blogger er tenåringsjenter, og Ida skriver om ting som opptar dem. Tviler på at så mange i den alderen gidder å lese om det de bloggerne du listet opp skriver om.

Trond Wathne Tveiten

04.03.2010 kl.16:41

Ida SO: Kan så være at hun er mer populær, men dete r ikke det som er poenget mitt. Jeg mensr at kvaliteten hennes er laber og at media og andre bloggere hyper henne opp uten grunn. Hvis folk vil lese dagboken hennes så er de velkommen til å gjøre det, men å kalle det kvailitet gjør jeg ikke.

Eline

15.04.2010 kl.22:13

HAHA! Pastor Trond. pwnd. den jule nissen som vi kjenner idag, som har røde klær og stor og feit og klatrer ned pipa. den er det faktisk Coca Cola som kan ta æren for!

Trond Wathne Tveiten

15.04.2010 kl.22:16

Eline:Hva hadde julen vært uten Coca Cola nissen og marsipan i oktober.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits