Politiets herlige verden
Man skal ha respekt for politiet sier man, men det dukker av og til opp saker som jeg mener man bør stille spørsmål ved. Det å kritisere politiet er ikke det samme som å si at man ikke ønsker et effektvit og bra politi, tvert der imot. Kunne man tålt litt kritikk så hadde nok t vist dødsfall i Trondheim blitt behandlet anderledes. Vel her er to saker som fanget min oppmerksomhet.

Her er noe: Sindre Egenes (15) ble tissetrengt i gymtimen og slo lens på utsida. Saken ble politianmeldt av skolen.
Jeg respekterer at politiet prioriterer små og store saker, men ikke at de prioriterer tulle saker. Offentlig urinering er en ting, men dette direkte latterlig. Vet ikke hvor mye tid politiet brukte på denne saken, men en ting er helt sikket. De skulle aldri ha brukt tid på den så overhodet. 

En mann i midten av 40-årene har fått ei bot på 8.000 kroner, blant annet for å ha kløpet en polititjenestemann i baken.
Jeg syntes dette er til å le av. Når jeg selv ble skambankt på byen og måtte sykemeldes en uke fikk jeg 6000 kroner i erstatning. Bot er en ting, men her samsvarer den ikke med graden av alvorlighet.

Har dere flere eksempler? Jo kom med dem

4 kommentarer

Konrad

09.02.2010 kl.15:06

Helt klart. Når jeg kritiserer politiet er det jo fordi jeg ønsker et bedre, mer effektivt og mer pålitelig politi.

Ganske pussig av skolen å politianmelde sine egne elever, de er jo mindreårige. Tilsnakk fikk vi i min tid. Politiet burde ha avvist hele saken og brukt tiden på litt viktigere saker.

Vel, for å opprettholde respekten for politiet er det ganske strengt å ikke etterkomme lovlig pålegg eller antaste politimann (dette gjelder forsåvidt også andre offentlige tjenestemenn som ligningsfunksjonærer, såvidt jeg har forstått). Problemet her er vel at straffen for å utøve vold samt erstatning til offer er urimelig lavt.

Trond

09.02.2010 kl.15:18

Jeg bare syntes at straffen for å klyppe en politmann i rompa var vel drøy. Så fort det gjelder politi så setter man bøtene på helt latterlig høyt nivå uannsett hva det gjelder.

Konrad

09.02.2010 kl.16:24

Forsåvidt enig, politiet må også tåle litt, selv om jeg er enig i prinsippet at en offentlig tjenestemann på lovlig oppdrag skal ha et særlig vern mot trusler og legemlige krenkelser.

Trond Wathne Tveiten

09.02.2010 kl.18:07

Konrad:Alrdi sagt at det ikke bør komme en reaksjon, jeg syntes bare bøt nivået ikke samsvarer med handlingen.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits