Ja til Grafitti i UndergangendeJeg fikk denen utallesen vedtatt med små endringer på tirsdag.

Laksevåg har flere underganger som egner seg godt til å bli  utsmykket med grafitti. Unergangene er ofte mørke eller tilgriset med tagging. Ved å la grafittikunstnere få utfolde seg i undergangene vil de fremstå som hyggelige omgivelser som det er trivelig å ferdes i.
 

- Det har flere andre steder i Bergen vært prøvet ut å tillate grafitti på enkelte "lovlige" vegger i byrommet. Det er viktig å skille mellom grafitti og tagging. Grafitti er en kunstform og mange grafittikunstnere holder et høyt nivå. Tagging er hærverk. Ved å tillate grafitti kan man fortrenge tagging. Nakne gråe vegger kan oppfattes som en invitasjon til tagging, mens det kan være en høyere terskel for å tagge på vegger som allerede er utsmykket med grafitti.

 
Laksevåg bydelsstyre ønsker derfor  undergangene i bydelen skal åpnes helt for for grafittikunstenrene.  I tillegg ønsker Laksevåg bydelstyre en plan over hvilke andre offentlige rom spm kan være mulig å tilrettelegge for denne kunstformen.

2 kommentarer

teg

08.03.2010 kl.01:17

Når kan blir de åpen for folket?

Trond Wathne Tveiten

08.03.2010 kl.09:22

teg:Når vi får det igjennom i bystyret, men det ser tu til at byråden ikke har lyst å foreta seg noe som helst.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits