Ta vare på nærmiljøet


Det er ingen tvil om at tilretteleggingen og oppussingen av friluftsområdet rundt Storavatn har vært til stor glede for de fleste innbyggerne på Laksevåg. Med tilholdssted på Melkeplassen har jeg og min samboer flere ganger nytt både turer og bading i dette området. Derfor sårer det meg litt det synet som traff meg sist søndag da vi tok en tur rundt vannet. Her fant vi flere steder nemlig både etterlatte engangsgriller, håndklær, flasker, chipsposer, grillpølseemballasje, oppblåsbart badeutstyr og annet skrot. Dessverre var det langt ifra første gangen vi har opplevd dette. Man skulle tro at folk hadde såpass dannelse at de tok søppelet sitt med seg, men det har de tydeligvis ikke alltid.


Jeg er ingen moralist, men helt vanlige høfligheter som å ta med seg sitt eget søppel fra offentlige turområder og badeplasser burde være en selvfølge. Det snakkes så pent om miljøvern, men saken er at miljøvern starter med holdninger som må læres meget tidlig. Eller for å sitere ordene til en kjent norsk politiker: Tenke globalt, handle lokalt.


Området rundt Storavatn er et vakkert og nydelig område, men det kan fort også ødelegges. Her har Krohnegårdens miljøforening lagt ned et stort stykke arbeid som bør respekteres. Selv om man ikke alltid finner et ledig søppelspann burde det ikke være noe som helst unnskyldning for å ikke rydde opp etter seg. Om dere ikke bryr dere om naturen, så tenk i det minste på dem som skal gå på tur eller bade etter dere. Hvordan ville dere selv ha likt det om dere måtte skyve vekk gammelt søppel for å kunne sette dere ned og grille eller ble møtt med en gammel chipspose flytende foran ansiktet når dere skulle svømme?


Trond Wathne Tveiten

Bydelstyre representant for Venstre


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits