Litt å tenke på før fredspris utdelingenTil dem som tviler sjekk dette.

- Kina: Vil skade forholdet til Norge: Talsperson for kinesisk UD mener Nobelkomiteen har «skjendet» fredsprisen.

- Et stort øyeblikk for det kinesiske folk: Blogger og myndighetskritiker Isaac Mao jubler over at kameraten Liu Xiaobo har mottatt årets Nobels fredspris. - Dette er en seier for oss alle, sier han til Aftenposten.no.

- Norge beklager Kina sin reaksjon: Utenriksminister Jonas Gahr Støre har overfor Kinas ambassadør beklaget Kinas reaksjoner etter tildelingen av fredsprisen til Liu Xiaobo, opplyser UD til NTB.

- Obama krever løslatelse Liu: USAs president Barack Obama ønsker velkommen tildelingen av Nobels fredspris til Liu Xiaobo og ber Kina om å løslate ham så snart som mulig.

- Norges ambasadør kalles inn på teppet: Ambassadør Svein O. Sæther ble i dag kalt inn til møte i det kinesiske utenriksdepartementet, etter at landets myndigheter har uttrykt misnøye med nobelprisutdelingen.

- Cnn sine sendiger: CNNs sendinger fra Nobelinstituttet gikk i svart for tv-tittere i Kina.

- Kinesiske partiveteraner krever ytringsfrihet: En gruppe på 23 veteraner fra Kinas kommunistparti krever at den nåværende partiledelsen fjerner begrensningene på ytringsfriheten i landet.

- Den kinesiske ambasaden:Xiaobo er kriminell: Den kinesiske ambassaden mener Nobelkomiteens valg er blasfemi.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits