Hva er alternativet til sprøyterom?

 

Motstanderne av sprøyterom er raske med å kritisere oss som ser at sprøyterom er tvingende nødvendig for å håndtere narkotikaproblematikken i Bergen, men hva er alternativet til sprøyterom for motstanderne bortsett ifra moralsk fordømmelse?

Narkotikamisbruk knyttet opp mot Nygårdsparken er et stort problem for de narkomane selv og ikke minst for nærmiljøet. Brukte sprøyter ligger strødd over alt rundt parken, beboerne i Nygårsparkens nærområde opplever at enkelte av rusmisbrukerne opptrer truende, kjøp og salg av narkotika skjer åpenlyst og nesten ingen offentlige toaletter i hele sentrum kan holdes åpne uten vakthold siden disse brukes til sprøytesetting.

- Rydding av Nygårdparken er ingen løsning på dette problemet. Det er opplagt at de narkomane trenger behandling og oppfølging, dagens behandlingstilbud er elendig og det er en lang vei frem til vi får et fungerende behandlings- og ettervernstilbud. Sprøyterom er i seg selv ingen løsning på den enkeltes narkotikaproblem, men det gir en mulighet til å sette sprøyter i rene og ryddige omgivelser under oppsyn av kvalifisert personell.

Motstanderne av sprøyterom setter sine moralske kvaler og hykleri over trygge nærmiljø og de narkomanes helse. Nå må disse moralistene komme seg ned fra sin høye hest og fortelle hvordan de vil løse narkotikaproblemet i Bergen.

Trond Wathne Tveiten

8 Plass på Venstres liste 2011

 

Én kommentar

Konrad

01.03.2011 kl.17:56

100 eller 200 overdosedødsfall i Norge. Like mange døde som i trafikken. Alle dør i trafikken, men overdose skjer innen en liten del av befolkningen. Hvorfor er det mer moralsk høyverdig å dø i trafikken enn å dø av heroin? Dør man så dør man. Svært mange dødsfall i trafikken er selvforskyldte (kanskje 50%): alkohol, ikke bilbelte, høy fart etc. Likevel ropes det på tiltak i 10 eller 100 mrd klassen.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits