Grenser for frihet

Mine angrep på den kristne blekka Magazinet ble ikke like godt mottatt i alle leire. En av de kristne bloggerene Are Karlsen var ikke like fornøyd med det jeg skrev. Dette har jo full rett til og ingen av han kommentarer eller innvendinger mot mine innlegg vil verken bli slettet eller sensurert. En del av kommentaren forundrer meg litt. Are sier dette: Jeg mener at man ikke skal håne andres religion, som Magazinet gjør. I Norge, derimot, mener man for tiden at det skal være tillatt å håne kristendommen.
Hva er å håne kristendommen?? Leve ut sine seksuelle legning?? Skrive og presentere ting i media som du mener strider mot bibelen eller rettere sagt leve det livet man ønsker selv.
Skal grenser for frihet gå der kristen konservative tolker bibelen??

Den eneste måten å få en best mulig samfunn på er at enhver ting er mulig å debattere. Om noen mennesker føler seg støtt og såret av dette er en risiko man bør ta. Jeg føler meg såret når mine homofile venner blir fremstilt som dyr, men jeg ville aldri sensurert verken Envald Flåten eller tatt fra han retten til å si eller mene det han gjør. Men tro meg jeg vil bruke mye energi på å snakke ham imot.
Denne kommentaren fant jeg også meget inntresant: Liberalfundamentalist het før i tiden libertinist.
Ja vel her Karlsen kan stemme det og hvis dette er et faktum er det heller ikke så rart. De første liberale måtte kjempe hardt mot både kristenfolk og andre som både satt dem i fengsel eller straffet dem på andre måter for at de utrykte det de følte og mente. Blandt myndighetene og kirken ble nok disse personene sett som noen ytterliggående fundamentalister.  I stedet for å lage store statuer av generaler og hæreførere burde disse friheten apostler få sine minnesmerker. De var mennesker som torde å ofre sitt liv for at det frie ord skulle bli en realitet.
Jeg kommer her fortsatt til å føre ordet fritt her Karlsen, selv om jeg blir kalt libertinner, liberal fundamentalist eller om utrykkene mine skulle være i strid med blasfemiparagrafen. Ordet er og bør være fritt.

3 kommentarer

Knut Stian Olsen

13.01.2006 kl.20:18

Du har min fulle støtte Trond...

Conad

13.01.2006 kl.23:34

....og min!

Trond

13.01.2006 kl.23:57

Takk takk da er det ikke noe poeng å sake farten nei.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits