Har det plutselig blitt ytringsfrihet i Midtøsten


Bildene av demonstrasjoner og brenning av norske flagg har gått så mange dager på rad på fjernsynet at jeg knapt nok gidder å bry meg om dem. Men etter en samtale med venninne i dag begynte jeg å tenke gjennom situasjonen en gang til. Hvor kommer egentlig alle disse demonstrantene fra, for så vidt jeg huser eksisterer det verken demokrati eller ytringsfrihet i noen av disse landene??

Jeg får litt av den samme følelsen når jeg ser gamle reportasjer fra den kalde krigen. Som når Sovjet myndighetene kommanderte ut mengder av mennesker for  lage såkalte protesttog mot de fæle kapitalistene i vest.
Nå er det plutselig svære prostester i Midtøsten og ambassader blir angrepet. Hvor har det nå blitt av terrorpoliti og etterretning som til dagelig arresterer folk for den minste detalj?? Hvor har det blitt av den knallharde sensuren som stopper den minste ytring om hva det en måtte være.
Jeg misstenker en del krefter her får å ha en helt annen agenda og lar dette skje i en bevist maktkampstrategi. I så fall ville det ikke vært noe som helst nytt, for vi vesten har brukt denne taktikken i århundrer. Vi burde jo være stolt, se de har jo lært noe av vår kultur.

Én kommentar

Mathias

13.02.2006 kl.21:34

Så lenge demonstrasjonene er godkjent av myndighetene, er det jo ikke noe problem. Men det er ikke hvem som helst som får lov til å demonstrere, ellers ville det være en fare for at andre grupper også ville løpe ut i gatene. Ikke for å demonstrere mot Muhammed-tegningene, men mot regimet i det enekelte land som Iran og Syria. Dette kunne jo skapt problemer.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits