Merkelige argumenter

Jeg har full respekt for de mennesker som sier nei til EU, men å bruke 2 verdenskrig inn i EU debatten er direkte useriøst. Det som skjer Europa nå er noe av det viktigste som skjer i Europeisk historie. Frie demokratiske stater sitter ved samme bord og vedtar politikk som kommer alle i Europa til gode. Land som tidligere var i krig med hverandre jobber så sammen om viktige saker som miljø, fred og velferd. Klarer jammen ikke å se parallellen til tyskerenes okkupasjon av Norge eller store deler av Europa for femti år siden noe som helst i sammenheng med dagens EU og gjøre. At Tyskland er en stormakt i Europa stemmer, men at de er hevngjerrig etter tap av to verdenskriger tviler jeg sterkt på. Tyskland er ikke alene i EU og motsetning for femti år siden så er det demokratiske valget politikere fra flere lang som styrer. Ikke et naziregime i med en fører i Berlin. At politikere i Storbritannia og Frankrike i perioder kan være uenig med Tyskland i diverse spørsmål er ikke rart. Forskjellige politikere og forskjellige land har ofte ulike syn på hvordan ting skal foregå. Med det samarbeidet som har foregått de siste femti årene er ikke presset nedover halsen til de andre landene fra Tysklands side, men blitt vedtatt i fellesskap disse landene i mellom.  EU har ingen interesse å presse Norge inn i noe som helst. Det norske folk har uheldigvis sagt nei til å være med i utviklingen i Europa, men EU har ingen interesse av samarbeide med et folk som overhodet ikke har lyst. Norge har valgt gjennom folkeavstemning å si nei, men det er aldri for sent og snu.

8 kommentarer

Knut Stian Olsen

13.02.2006 kl.16:46

Enig med deg Trond.Det er synd vi har sagt nei til EU to ganger, men jeg håper på at vi om ikke så altfor mange år vil si ja...

Andreas

13.02.2006 kl.17:59

Nå er det flere av tinga du skriver jeg er uenig i, jeg er glad vi står utenfor EU, men den debatten skal jeg ikke ta her nå.Det jeg derimot lurer litt på er: Hvordan har 2. verdenskrig blitt brukt av Nei folk? Jeg har aldri brukt andre verdenskrig i min argumentasjon. Om det er rett/galt å gjøre det kommer jo ann på sammenhengen, og den har du ikke skrevet noe om.

Conad

13.02.2006 kl.18:53

2. verdenskrig (og forsåvidt 1. og de andre krigene dette kontinentet har vært plaga av) er ett godt argument i denne sammenhengen. Men da for EU, siden det er kun ved sammardbeid og vennskap over landegrensene man kan unngå en gjentagelse.Jeg ligger nok fremdeles på nei-siden (om enn bare såvidt) - men de konfliktene som har herjet Europa er uten tvil ett av de (om ikke det) beste ja-argumentet som eksisterer.

Martin

13.02.2006 kl.19:07

Jeg ligger også på nei-siden foreløpig, men er mindre skeptisk akkurat nå. Tenk hvordan verden hadde vært uten en europeisk union...

Trond

14.02.2006 kl.00:06

Jeg ligger meget klart på ja sieden. Jeg mener det er takket være EU at vi har hatt den lengste fredsperioden i europeisk historie. EWu er ikke perfekt, men det er absolutt muligheter til å gjøre det enda bedre.

Mathias

14.02.2006 kl.10:07

Argumentet om 2. verdenskrig er ikke useriøst for eldre folk som har opplevd 2. verdesnskrig. De hadde et enormt hat mot tyskerne, og hva skjer i dag? Det kommer tusenvis av tyskere som turister i Norge og de kjøper hytter osv. Hva kan skje hvis Norge melder seg inn? Enda flere tyskere kommer. Det er vel derfor dette argumentet brukes. Men jeg personlige kjøper ikke helt argumentetet, men useriøst er det ikke.

Trond

14.02.2006 kl.13:11

Gruppen menneske rsom syntes dette argumentet er bra er stort sett dem som frykter innvandring uannsett hvilke land de skulle finne på å komme fra.

Mathias

14.02.2006 kl.13:28

Trond! Mulig? En god del FRPere er innbitte motstandere av EU. Jeg har snakket med en hel del i de årene jeg var telefonintervjuer ved OPINION. Men jeg tror nok dette argumentet er reelt for noen. Det finnes en hel del i ditt eget parti som er motstandere av EU, særlig de eldre. Du kan spørre dem? Jeg lurer litt på om det var derfor min far var så innbitt EU-motstander pga. opplevelser fra krigen, men desverre har han reist til de evige jaktmarker.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits