Tåpelig av svensk ekspert 

Jeg stiller seg uforstående til påstandene fra taggeekspert David Warnberg om at lovlige graffitivegger bidrar til ulovlig tagging.

 

Den svenske eksperten sto frem i BA som svært kritisk til Bergen kommunes lovlige graffitivegger. Jeg mener personlig at han setter problemstillingen på hodet.

 

Problemet er ikke at det er for mange graffitivegger i Bergen, det er at det er for få.

 

Warberg skiller ikke mellom graffiti og tagging. Graffiti er urban gatekunst, tagging er hærverk. Vi kan ikke forby et lovlig kulturuttrykk fordi noen driver med ulovligheter.

 

Venstre ønsker seg flere graffitivegger, og vi gjerne etablere såkalte ?street art galleries? rundt omkring i byen.

 

En av grunnene til at tagging foregår, er at det er vanskelig å drive med lovlig graffiti. Byer rundt om i Europa som tar denne kunstformen på alvor har ikke like store problemer med tagging. Erfaringene fra Sverige viser snarere at jo strengere man er, jo større blir problemet

 

Trond Wathne Tveiten

8 Plass for Venstre i Bergen 2011

 
Én kommentar

Det er jo ingen tvil om at det blir mer ulovlig tagging med færre lovlige graffitivegger. Akkurat som det er med ulovlig skateing hvor det ikke er noe skatepark i nærheten.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits