Idiotisk av leieboerforeningen


Leirboerforeningen i Bergen klager sin nød fordi de mener at studentene overtar hele leiemarkedet. Leder for leieboerforeningen sier til BT:
Hvis ikke noe gjøres frykter vi at Bergen vil få flere hjemløse og familier som må gi tapt for studentene. De utkonkurrerer andre leieboere både på pris og hvor de ønsker å bo. Mødre med barn har ikke noe å stille opp med mot studenter som slår seg sammen i kollektiv, sier Høisæther

Jeg kan at forstå din frustrasjon, men jeg savner kanskje litt mer kreativt forslag til løsning.
Grunnen til at studenter går ut på det private markedet er to. For det første mangler det vesentlig mange studentboliger i Bergen. I tillegg er det i mange tilfeller faktisk billigere å slå seg sammen i kollektiv eller leie på det private markedet.
Kan ikke heller leieboerforeningen ta en kamp for å få flere og billigere studentboliger enn å nærmest fremstille studentene som at de raner boligmarkedet.
Dagens boligsitasjon kommer av flere år med løfter som ikke har blitt holdt av politikerne og leierboerforeningen bør derfor heller rette kritikken dit og la være og sette utsatte grupper opp mot hverandre.


8 kommentarer

Brom

13.03.2006 kl.19:41

"Han understreker at Leieboerforeningen i Bergen har ikke noe imot studenter.- Men nå krever vi en stopp, sier han."Jeg tror dette er noe av det verste jeg har lest, faktisk. Krever en stopp på hva? At folk bestemmer selv hvor de vil bo? Hva vil han gjøre - sette opp kaserner og tvangsinnflytte studenter, til uholdbare leiepriser? Skal bli interessant å se om dette fører noe vei i det hele tatt :=)

Andreas

13.03.2006 kl.20:39

Uten å ha lest artikelen (link?) så synes jeg dette høres idiotisk ut av leieboerforeningen, jeg kan forstå frustrasjonen, men å angripe folk som leier bolig og er (potensielle) medlemmer i egen forening høres nå ut som en dårlig strategi, må jo være langt lurere klandre huseiere, utbyggere og politikere som ikke sørger for at det er mange nok plasser å leie :/

Trond

13.03.2006 kl.21:19

Linken ligger der den Andreas

anonymikon

13.03.2006 kl.21:25

Stig Høisæther er en ordentilg kranglebøtte. Han er en slik type som kommer på kant med omverdenen og burde ikke være leder i noen organisasjon.Studenter er velkommen til å bo hvor de vil.

Andreas

13.03.2006 kl.21:41

hmm, enten så jeg dårlig etter, ellers har du lagt den til etter at jeg skrev den forige komentaren min....

Trond

13.03.2006 kl.22:43

Nope den lå der hele tiden

- O.

14.03.2006 kl.20:05

Velvel, nå er det vel faktisk slik at en god del av studenthyblene på Fantoft faktisk er ledige, ettersom studenter kun vil bo i gangavstand til Nygårdshøyden og byens fasiliteter. Men så lenge de er villig til å bruke 60-70% av studielånet sitt på bolig, må de da virkelig få lov til det, så kan barnefamiliene bruke pengene på noe fornuftig, og bo på landet.

Trond

14.03.2006 kl.21:39

Det stemmer ikke helt. De er ofte rot i begynnelsen av semesteret som gjør at en del av dem ikke blir ledige før ute i oktober.Men ofte er det slik t et kollektiv mer sentralt er billigere en fantoft.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits