voldelige videospill


For noen uker siden hadde jeg den fornøyelsen av å titte på en reportasje på det amerikanske programmet 60 minnuts. Den omhandlet videospillet Grad thef auto, som er et spill der man stort sett skal drepe det som finnes av mennesker. Her hadde selskapet som lagde spillet blitt saksøkt for å være skyld i delaktighet til drap, da en ung gutt hadde skutt og drept tre personer etter å spilt spillet i flere døgn på rad. Også undersøkelser viser at ungdommer skal ha blitt mer voldelige etter å spilt voldelige spill i timevis.

http://www.dagbladet.no/pds/2000/04/24/202053.html

Det er flere spørsmål kan stilles i en slik situasjon, for det første er det spillet sitt skyld eller er det rett og slett dårlige foreldre og dårlig oppdragelse som har skylden. Eller er det bare den gode gamle unnskyldningen man gir når man vet at man har dritet seg. Ingen har lenger noe ansvar for sine egne handlinger

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits