Halvparten bryr seg ikke om politikk

Nordmenn flest har ofte problemer med å forstå politikk, og halvparten av oss er lite interessert eller ikke interessert i det hele tatt.

Kan dette ha en sammenheng med FRP sin oppsluttning?? Hvis man hadde klart i stimulere innteressen for politikk blandt befolkningen kanskje FRP sin oppsluttning hadde havnet på et normalt nivå, langt under sperregrensen.

Men etter å ha sett valgkamsendingene på nasjonal fjernsyn forstår jeg godt hvorfor folk mister innteressen. Det er ikke politikk det dreier seg om, men brød og sirkus.

8 kommentarer

Hasse@tungskyts.no

13.06.2006 kl.16:58

Interessann problemstilling, løsningen er som følger: AT FRP for tiden er landets største parti betyr at velgerne er kloke. Velgerne er lei av at et ubetydelig parti som venstre har hatt makt til å holde FRP ute fra regjeringskontorene, der de hører hjemme. Velgerne er lei av de andre partiene som hetser med Kong Karl Co, som alltid viser seg å ha rett.Brød og sirkus er det mediene selv som vil ha for å få lesere/seere, Sponheimen ser ut til å trivs med dette. Frp har den beste politikken for folk flest, basta.

Trond

13.06.2006 kl.23:01

Frp har holdt seg selv ute fra regjeringskontorene med sin manglende lojalitet og sine vingelte standpunkter.Husk hvem som stemte det såkalt ubetydelige partiet inn i regjeringskontorene.Frp har politikken for folk flest ahaha. Parti somn fortsatt bruker ord som femtekolonister i programmet sitt fortjener ikke p bli tatt seriøst.Men at partiet har vært dyktig til å vinne på stattakrs alle forfølger oss taktikken er meget klar. Nå klarer jeg ikke å slutte å le, så nå tar jeg en pause.

Mathias

14.06.2006 kl.01:22

Hadde folk forstått at det er vesentlig forskjell å si at man skal gjør det eller det og at man ikke har flertall og gjøre det mens man har flertall bak seg. Folk tror at sier en politiker at vi vil arbeide for lavere matvarepriser, så har de lovet å gjøre det. Det de har lovet er at de vil arbeide for lavere priser, ikke at de vil klare å gjennomføre det. Her svikter folks forståelse som ikke ser forskjellen mellom å love å arbeide for en sak og lov å gjennomføre et vedtak. Løsningen er å innføre politikk som fag i skolen fra barneskolen, da ville folks generelle politiske forståelse forbedres betraktelig.

Shoaib

14.06.2006 kl.21:34

Mathias: Man har jo noe politikk i skolen, gjennom samfunnsfag. Det er vel større behov for å lære logikk som et fag. :)

Trond

14.06.2006 kl.21:50

Det er lite man lærer oim politikk gjennom samfunnsfaget spør du meg. Litt idehistorie og idelogi hadde gjort seg i tillegg.

Hasse@tungskyts.no

14.06.2006 kl.22:01

Jeg anbefaler alle som er interesserte i politikk å ta FRPs egen politikerskole, noe jeg har gjort.Den er kanon bra, man blir en veldig god debattant og politiker av det. Her har mange andre partier veldig mye og lære.

Trond

14.06.2006 kl.22:32

Jo det skal du ha. På det organisatoriske har FRP vært flinke. Men politikken deres lukter fortsatt meget dårlig.Lukter litt sofisme av det hele spør du meg.

Mathias

14.06.2006 kl.23:45

Shoaib! Det også, men samfunnsfagene er kanskje litt for overfladiske. Innfør 8 timers fag i politikk og samfunn, med noen logiske emner innlagt i faget. Da ville fått svært få Fpr-velgere blant unge gutter mellom 18 og 20 år i løpet av få år.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits