SV legger seg på rygg for petroliumsnæringen!

Dette strålende innlegget er laget av en god venn og kollega Anders Skoglund som er bysyrerepresentant i Bergen.
-At SV kan akseptere at Statoil får bygge gasskraftverk uten rensning fra dag en kan bare kalles et historisk miljøsvik!, det sier Venstres gruppeleder i bystyret, Anders Skoglund i en kommentar til regjeringens vedtak om å gi grønt lys til bygging av gasskraftverk i Bergens nabokommune Lindås.
-Et parti med troverdighet kan ikke fortsette i regjering etter å ha lidd et slikt nederlag, miljøpartiet Venstre forlot regjeringskontorene sammen med resten av sentrumsregjeringen i år 2000 da den daværende opposisjonen i stortinget ville  endre forurensingsloven slik at gasskraftverk kunne bygges. SV burde fulgt Venstrers  eksempel i stedet for å legge seg på rygg for den gasskåte petroliumsnæringen, fortsetter Skoglund.
-SV har etter dette definitivt inntatt rollen som et regjeringsparti som er villig til å legge til side fundamentale politiske målsetninger i betaling for regjeringsmakt, vi i Venstre tror velgerne for lengst har gjennomskuet dette og fra nå av vil vende seg mot landets eneste reelle miljøparti, vi gleder oss til valget! avslutter Skoglund.

27 kommentarer

14.10.2006 kl.13:52

Birger Senås is back in Norway, flyttelasset ankom Bergen for noen dager siden. (dvs. min lille toyota Corolla 1981 modell var lastet til langt over pipa.) Jeg takker alle kjente for all fanpost når jeg flagget ut til Lysekil i Sverige pga. at SV inntok regjeringslokalene. Jeg ble bla. omtalt i svenske medier, men flytter nå tilbake i protest mot at den nye svenske regjeringen har insatt en neger i regjeringen. Dessuten så fører SV så mye FRP politikk at det ikke lenger er noe problem :-).FRP er landets mest suverene parti, er der rart? regjeringen driter seg ut og asylsøkere og innvandrere dreper hverandre og andre både på Aker Brygge og andre plasser. Oslo har takket være snillistisk innvandringspoltikk blitt farligere enn en bak gate i Bronx i New York.Jeg smiler med meg selv om dagen ,det er deilig å være FRP er, og jeg har overtattt huset til min gode venn Max Anus, som for tiden har et proffesorat ved Harward University, fyren er lynende intelligent.Jeg har ikke tenkt å bruke tid på denne svadabloggen til venstremannen Trond Vetne. Men, jeg er her for å hilse og takke for alle som har kjøpt boken min og besøkt meg i Lysekil.Beste hilsen Birger Sensås/Nordmann.

Trond

14.10.2006 kl.14:05

Nei se det er det ikke den missforståte Birger som er tilbake. Utrolig at personer som ikke liker denen bloggen bruker så god tid med å fortelle at e ikke liker den.Kan godt forstå at du holder deg borte fra bloggen. Dskusjoner på et høyt nivå er jo ikke noe du er kjent for.

Birger Senås

14.10.2006 kl.14:49

Trond Vetne, så det du skriver er at alle som skal ha lov til å ytre seg politisk i et demokratisk samfunn må holde et svært høyt akademisk nivå, på nivå som du selv hevder å være, for å få lov til å delta i en poliitisk debatt ? Det er jo helt utrolig at du som politiker kan hevde noe sånn.Du er sannsynligvis missunnelig på meg som sitter her og knasker billige svenske pølser og spiser svenske kjøttbullar med vin til svenske priser, mens du må sitte på en hybel sammen med dine kaniner og gnage på en tørr gullrot.Min politiske ideologi er som følger:Vi trenger lovlydige innvandrere som jobber legalt og som betaler skatt til vaske jobber og annet.Alle krin\minelle innvandrere skal sendes på første tog ut av landet.Vi skal bruke mer oljepenger til norske syke og eldre.Skal man komme fra langt vekk i stan til norge skal man bestå en norsk test, samt bestå en omfattende eksamen i norske lover og regler , samt samfunnsliv.Dette er et samfunn jeg vil arbeide for skal bli sånn.

Birger Senås

14.10.2006 kl.14:54

Forøvrig, jeg hadde med flere kasser med kyllingvinger i kasser, disse ble kjøpt i Strømstad, og er mer en hva jeg klarer å spise opp, derfor:KYLLING VINGER TIL SALGS!!jEG HAR NOEN KASSER MED DEILIGE KYLLINGVINGER TIL SALGS FOR BARE KR. 89 PER HG. LØP OG KJØP, KAN BESTILLER HER.::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::JA, TAKK, JEG VIL GJERNE KJØPE EN KASSE MED BILLIGE SVENSKE KYLLINGVINGER TIL BARE KR. 89 PER HG. VINGENE KAN VARMES I MICROEN.LEVERES FRITT I BERGEN, UNDER FORUTSETNING AV AT DU OGSÅ AKSEPTERER Å KJØPE BOKEN AV BIRGER SENÅS, "KAN SISTE MANN SOM FORLATER LANDET SLUKE LYSET" BARE KR. 298,- UTGITT PÅ SENÅS FORLAG AS.::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Trond

14.10.2006 kl.14:56

Jeg har ikke hevdet noe slikt. Men jeg hevder der imot at du er en gigntis idiot som ikke inne har noen store argumentasjonteknikker. Det eneste du gjør er i likheten med Max og kjøre på hvor teite venstre er, hvordan frp bhar blitt urettferdig behandlet og innvandring inn i hver eneste debatt. Nei jeg er ikke sjalu på deg å overhodet. Du vet Birer for enkelte av oss betyr ikkke billige pølser og billigere vin alt for oss når det gjelder politiske prioriteringer.

Birger Senås

14.10.2006 kl.14:58

Forresten, jeg legger meg overmett hver kveld, og slenger på røret når noen ringer og samler inn penger.men, jeg tenkte å være litt snill og vil medele følgende:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::KYLLINGVINGER TIL SALGS, BARE KR. 89,- PER HG, FOR SVENSKE DEILIGE KYLLINGVINGER, FYLL UT BESTILLING UNDER:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::JA, TAKK, JEG VIL GJERNE SLÅ TIL OG KJØPE KYLLINGVINGER, OG BESTILLER HERVED ANTALL PAKKER_____________ PÅLYDENDE KR. 89,- PER HG. JEG TAKKER OG SÅ JA, TIL BOKA "KAN SISTE MANN SOM FORLATER LANDET SLUKE LYSET" en bok av Birger senås, utgitt på Senås forlag AS.Eksp. gebyr på kr. 150,- + frakt kommer i tillegg.Beste hilsen Birger Senås.

Trond

14.10.2006 kl.15:01

Dette har jo å mye emd denne debatten å gjøre. Men hvca annet kan jeg forvente meg av Birger.

Lasse G. Dahl

14.10.2006 kl.21:27

Birger Senås skriver:> Skal man komme fra langt vekk i stanJeg tror det korrekte begrepet er "Langtvekkistan", ellers bør du bruke korrekt norsk, for eksempel "langt borte fra".> til norgeNorge er et egennavn, og skal skrives med stor forbokstav.> skal man bestå en norsk test,Jeg regner med du mener "norsktest". Særskriving er ikke lov.> samt bestå en omfattende eksamen i norske lover> og regler , samt samfunnsliv.Det skal ikke være mellomrom før komma.Hvis din forståelse av "norske lover og regler samt samfunnsliv" står i stil til din innsikt i det norske språket, vil du nok antageligvis bli nektet innreise til Norge dersom reglene dine innføres.Jeg synes likevel de er en dårlig idé.

Birger Senås

15.10.2006 kl.10:01

Lasse G. Dahl, det er en ide som vil bli iverksatt så snart FRP er i regjeringslokalene, noe de er i 2009. Dermed basta! At du gjør narr av alle i Norge som av ulike grunner skriver feil, sier hvor desperate SV er om dagen, for du er jo en SVer. Det du sier er at alle dysslektikere og andre med skrivefeil, ikke bør få oppholdstillatelse i Norge, selv om de er etnisk Norske.SV er et dritt parti! , dere driter dere så ut i regjeringslokalene at det lukter møkk langt ut på gaten.SV er med som gratis passasjerer i samfunnet, vi som driver med verdiskapning i samfunnet (som Birger Senås Forlag A/S) og andre suksessfulle bedrifter, skal dere løpe etter og skattlegge slik at det blir mer penger til å sy puter under armene til slasker og innvandrere/asylsøkere som kommer hit og plyndrer landet. Dere legger opp til at folk blir uføretrygdet og at vi som er suksessfulle foretningsfolk skal betale regningen.Jeg sier som Stein Ørnhaug sa til en kollega på et kontor i Bergen som jeg overhørte."Ørnhaug sier, det er så mye gnål og skriking med KRistin Halvorsen, og lite innhold."

Trond

15.10.2006 kl.11:53

Fuint at du har drømmer Birger, du får håpe at meningsmålinger er valg. sELVFØLGLIG ER DET IKKE TRe år til valget, regejring med frp bør selvfølgelig dannes nå på grunnlag av meningsmpålingende.Mye hyling og bvråk i sv sier?? Jeg vet ikke hvor lenge du har vært med i frp, men i de 14 årene jeg har drevbet med politikk ahr det knapt nok vært noe annet en syting og skriking i frp.Utrensinger, beskylder og utskjelling av politiske motstandere på det groveste har nærmest vært deres kultur ( hvis ordet kultur eksisterer i frp )

Birger Senås

15.10.2006 kl.12:36

Gjeeeeesp...

Birger Senås

15.10.2006 kl.12:37

Det som er bra med denne bloggen er at jeg tar utskrifter som jeg bruker som tørkepapir på dassen.

Trond

15.10.2006 kl.12:44

Du ligger hardt papir i rompa. Takk for den oppslysningen som jeg virkelig tror folk flest satt pris på å få høre.

Birger Senås

15.10.2006 kl.13:16

Jeg er i det gode lune i dag pga. alle de positive meningsmålingene for FRP, derfor:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::STOPP!! SE HER!!SPESIALTILBUD TIL ALLE LESERE AV TROND BLOGGEN - BOKA AV BIRGER SENÅS GÅR FOR BARE KR. 98,- !! "KAN SISTE MANN SOM FORLATER LANDET SLUKE LYTES"::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::ja, TAKK, OGSÅ JEG VIL KJØPE BOKEN, NAVN OG ADRESSE:_____________________________________________________________________________:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Se hvilken bokanmeldelser jeg har fått.Lysekilposten skriver: "haha...vi lo oss skakke av Senås beskrivelse av det politiske miljø i Norge, og fikk enda større respekt for den politiske lederen Carl I. Hagen, for en karriere, denne boken bare må leses"

Trond

15.10.2006 kl.14:13

Birger har du ikke noe sakelig å komme med s[ kommer jeg snart til å sperre deg ute fra denne bloggen. Lær litt av Mattihas, Kaptlismus, Martin, Lasse osv osv. Disse personene er jeg også uenige med politisk, men de evner faktisk klare å argumentere og v'ære sakelige

Mathias

15.10.2006 kl.21:25

Du sier noe der Trond. Problemet er at de fleste norsktester som foreligger for utlendinger tar sikte på at elevene klarer å tilegne seg boklig norsk, altså tilegne seg teoretiske kunnskaper i norsk. Man kan altså stryke på en slik test og allikevel snakke relativt flytende norsk som trenger i arbeidslivet. Mange innvandrere som kommer til Norge kan være analfabeter og da kan de falle fullstendig igjennom en slik test. Derfor er en norsktest for innvandrere et dårlig forslag.Han Birger kan ikke være noen "kløpper" i økonomi når han vil selge kyllingvinger til 89 kr. hekto, som lett omregnet blir 890 kroner kg. Du finner vel neppe noe sted i Norge kyllingvinger til denne prisen, derimot kan det jo være at de selges til 89 kr. kg. Men det kan jo være at denne Birger har blitt lurt i Sverige. Men når det gjelder prisene i Norge så kunne både vinen og brennevinet blitt dobblet i pris, og baconet kunne også blitt doblet i pris da jeg ikke liker bacon noe særlig. For å ikke snakke om flesket. Noe mer usunn mat skal man lete lenge etter, da stekt mat stort sett er kreftfremkallene. Avslutningsvis, kan jeg aldri tenke meg at Birger Senås Forlag A/S går noe særlig godt, da han først tilbyr boken til 298 kroner, men lengre nede er den sunktet til 98 kroner, eller er første tilfellet snakk om "hardback",mens sistnevnte er snakk om "papeback". De fleste forlag med unntak av de store går noe særlig godt, og i Bergen er det bare et forlag som går bra og det er Fagbokforlaget. Nei denne Birger driver neppe noe forlag. At han er bokforlegger må vel være en dårlig spøk.

Trond

15.10.2006 kl.22:11

Tipper at man snart får den gratis hvis man kjøper en vaffel i valgkampboden til frp

Birger Senås

16.10.2006 kl.18:16

jeg kan røpe en hemmelighet fra FRPs strateginotat, og det er at legale og hardtarbeidende innvandrere i Norge blir en av FRPs viktigste målgrupper og velgere fremover. Dette fordi innvandrerne er best tent med FRP politikk for at de skal bli tatt på alvor og bli respektert i det norske samfunnet.

Trond

16.10.2006 kl.19:32

Så morsomt. Skal se hvordan de nå skal ønske å stemme dere etter åresvis med latterliggjøring.Vet du hva jeg tror?? jeg tror at du og Max er en og samme person. I tillegg til at du har like lite tilgang til interne frp dokumenter som at du er nprofessor ved haward.

Birger Senås

16.10.2006 kl.20:09

FRP har mange velgere fra innvandrerbefolkningen, og vi kommer til å få mange tusen fremover nå.Du har vel mer enn nok med å forsvare at 8 av 10 asylsøkere fra Somalia bløffer med at de kommer fra krigsområdet og at de blir likvidert ved hjemkomst, mens realiteten er at de kommer fra fredelig del av Somalia og trygt kan reise hjem.Men, du og det lille venstrepartiet er så naive at det polisen sier er tullprat mener vel dere.At du sammenligner meg med Max Anus tar jeg som et særdeles stort kompliment. Ja, hadde jeg vært like klok og smart som min venn som jeg leier leiligheten av så hadde jeg vært fornøyd med meg selv.

Trond

16.10.2006 kl.20:14

Ja det kan jeg tro, især etter det Hagen sa på studentersamfunnet om Polakker i våres. FRP har ingen plan for noe som helt. Bare evig syttning og dømming. Så Birger er du enig i spekulasjonen jeg kom med i forigge kommentar?? Jeg kan tippe hvorfor du ungår å svare.

Conad

16.10.2006 kl.21:41

Prøver meg på å kommentere innlegget, jeg.....Jeg synes Venstre heller bør fokusere på hvor katastrofalt dette vedtaket egentlig er fremfor å kaste stein på kanskje den eneste skikkelige allierte i miljøspørsmål. Ja, jeg ser at SV har sviktet sik høyt profilerte miljøgjerning - og jeg ser helt klart fristelsen i å bombardere dem med fullt fortjente steiner - men SV har kjempet og tapt i denne regjeringa, på samme måte som Venstre vel gjorde når det gjaldt utslippene fra Melkøya.Jeg mener at dette vedtaket er katastrofalt på grunn av to ting. Det ene er det innlysende at de har gått fra prinsippet "dag 1" til "dag 1759". Det betyr sinnsykt mye CO2 ut i atmosfæren - noe som vi med all tydelighet ser at gjør situasjonen mer og mer alvorlig.....Den andre siden er etter mitt syn faktisk enda mer alvorlig: Regjeringa har gått med på at reginga for å rydde opp i dette skal i all hovedsak gå til staten. Hvordan i all verden kunne de finne på det? Forurenser skal betale har vært prinsippet - nå er det motsatt. Støtte til utvikling av teknologi har jeg ingen problemer med, men at staten skal dekke utgiftene til rensingen er helt uakseptabelt. Snakk om å støtte de som har penger på bekostning av allmennheten...!!!!Og, ja, jeg vet at Statoil er statlig - og dermed "ett fett" - men lista er lagt, og hvordan kan ett annet svar forsvares ovenfor ett multinasjonalt oljeselskap for vil finansiere rensing med statlige penger har jeg vanskelig for å se.

Trond

17.10.2006 kl.02:25

Grunnen til at vi har gått litt løs på SV i denne saken er for å belys lkitt av den hyklerske holdningen deres. Under forigge regjering var de ikke sene om å skjelle ut venstre i tilfeller der vi ble stemt ned. Når de i tillegg går ut og garanterer seier på en av de viktigste miljøsakene de siste årene blir oppførselen deres rimlig hyklersk. Venstre og KRF sin regejring gikk på denne saken i 99. Hadde sv hatt litt verdighet igjen burde de ha gjort det samme.

Mathias

17.10.2006 kl.20:52

At fremmedkulturelle innvandrere skal stemme Frp har jeg lite tro på selvom de er aldri så hardtarbeidende. De fleste innvandrere jeg kjenner stemmer AP, SV eller RV. Men jeg vet at det finnes noen som stemmer Høyre, men det er sannsynligvis fordi de driver med en eller annen form for næringsvirksomhetet som hun Rafik eller hva hun heter som satt på Stortinget for Høyre i Oslo. De innvandrere som eventuelt stemmer Frp er av europeisk herkomst. Snakket med en gang en italiensk innvandrer som skulle stemme Frp på telefon i forbindlese med en meningsmåling for Opinion. Så har vi denne Max Anus som både vedkommende selv og Birger påstår er professor. La oss si at det er sant, og da vil jeg ha en liste over de 10 mest betydligste artikler og/eller bøker Max Anus har skrevet, samt referanse til andre innen Max Anus sitt fagområde som referer til han i sine artikler eller bøker. Kommer hverken Max Anus eller Birger med dette nokså snart, må vi (både undertegnede og Trond Tveiten og andre) anse Max Anus' kvalifikasjoner som en STOR STOR LØGN FRA ENDE TIL ANNEN, og da bør både Birger og Max slutte å påstå at Max Anus er professor eller lignende. Punktum og finale. .

Mathias

17.10.2006 kl.20:54

Skulle også likt å vite hvilket fagområde han er professor i også.

Conad

17.10.2006 kl.23:49

Joda, Trond - jeg ser SV's hykleri i denne saken. At ledelsen i SV kan klare å forsvare dette er ufattelig (også for store deler av deres egne medlemmer ser det ut som).Likevel sitter jeg med inntrykk av at den saklige kritikken fra Venstre (som er sinnsykt viktig å få frem) drukner i at man banker løs på SV - som tross alt er miljømessig det beste partiet i regjeringa. Her mener jeg at saken er for viktig til at man skal "kaste bort" medieoppmerksomhet på å dælje løs på SV - selvom det er fortjent.

Trond

18.10.2006 kl.02:33

Jo det kan jeg v're enig i Conad. Men nå er det mange som har v'rt ute etter SV meget lenge har jeg fått følesen av, de har jammen fått smake pisken.Når det er sagt har ordene fra oss vært meget sterke. Ikke fordi vi hr et ønske om å ramme SV spessielt, men fordi de ga oss utrolig juling i den borgelige regjeringen og i sentrumsregjeringen. det var ikke grenser for hvor mye bedre de skulle være på disse spørsmålene enn oss. Nå håper jeg sv har lært og at de i fremtiden kn bli en god alliert når det gjelder å kjempe igjennon en bedre miljøpolitikk. Noe regjeringssammerbeid kommer aldri på tale, men sammerbeide om det vi er enige om på stortinget kan vi så absolutt.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits