Hemmelige fiender

Hemmelige fiender


Det skrives stadig reportasjer om det hemmelige samfunnet frimurerne. Det hemmelige samfunnet har i årevis brakt oss mange underholdene fortellinger, nyheter og sist men ikke minst tv serier og filmer. . Hvem ville ikke ha likt å vite hva som foregikk bak de murene der? Jeg må bare med en gang bare innrømme at jeg ikke er mindre nysgjerrig enn folk flest, selv om det ikke holder meg våken om nettene. Allikevel er det alltid noe jeg undrer meg over hver gang jeg leser disse artikler og reportasjer om disse farlige mennene, enten de kommer fra noenlunde seriøse aviser eller andre og det er: hva er egentlig målet? Det er farlig med slike hemmelige brorskap heter det, og enda farligere er det jo når det er mennesker i høye stillinger og med høy utdannelse som er involvert i slike aktiviteter. Men er disse menneskene egentlig et så stort problem som vi skal ha det til? Det finnes mengder av hemmelige forbindelser her i samfunnet som jeg heller ville ha satt et sterkere søkelys på, som blant annet mellom næringslivstopper. I USA har disse tendensene ført til gigantkonkurser og mange fattige mennesker, noe Enron skandalen er et godt bevis på. For å ikke snakke om Elf skandalen i Frankrike der Eva Jolly kjempet så tappert for å rydde opp.  Her i Norge er jo setningen.  noen snakker sammen blitt et allment begrep. Avlyttinger av politiske fiender, Arbeiderpartiets bruk av fagbevegelsen  til sine egne formål, Youngstorgets hemmelige møter der Norges fremtid blir penslet ned uten å gi folket mulighet til innsikt er bare noen eksempler på dette.  Flere steder i landet har partier som blant annet Arbeiderpartiet gjort sitt ytterste for mer hemmelighold og lukkede møter i de forskjellige kommunestyrene. Her er det verdt å nevne at Arbeiderpartiet også var det partiet som stemte imot åpne høringer på stortinget i sin tid. Tilfeldig? Neppe.
Man kan sikkert ta flere eksempler, men jeg skal la være for denne gang. Men en ting er sikkert hvorfor blir ikke all denne hemmeligholdningen satt fokus på. Denne har forgått i årevis uten at verken media eller en del andre for den saks skyld ser ut til på ha noen stor interesse av dette.
En ting som er inntresant er ikke alltid å se hvem fienden eventuelt kan være, men hva slags fiende  fienden har. I frimurernes tilfelle blir dette meget inntresant. Nazistene gjorde sitt ytterste under Hitler tyskland å forfølge frimurerne. Utenom dette har både den katolske kirke med paven i spissen, kommunister og andre religiøse fanatikere kommet med stadige inntresante artikler mot disse menneskene. For en stund siden hadde den ultrakristne fundamentalistiske nettsiden magazinet en artikkel om frimurerne der de offentliggjorde medlemslistene deres. Skulle ha likt til å se alle medlemslistene til disse organisasjonene og ikke minst et aldri så lite innsyn i de politiske avtalene som blir gjort mot en god slump penger.  Når det gjelder en del organisasjoner på venstresiden skjønner jeg ikke helt hva de snakker om siden de gjør sitt ytterste for å hemmelighetsholde det meste av det de gjør. Akp har til og med hemmelige landsmøter. Når man ser disse folkene under et og samtidig ser hva de har stelt i stand historisk kan man egentlig begynne å lure på hva deres motiver er. Jeg kjenner ikke stort til frimurernes aktiviteter og det kan jo hende at mange konspirasjons teoretikerne har et poeng. Men allikevel mener jeg at man heller burde sette mer fokus på deres motstandere og deres agenda og se litt rundt hva som foregår i samfunnet ellers. Jeg er selv medlem av et samfunn som er hemmelig. Det hetter laagen.com. men jeg kan betrygge dere med en ting og det er at vi ikke planelegger verdensbedømme med det første..


 

6 kommentarer

14.11.2005 kl.00:43

Ser ikkje som at laagen.com planlegg verdsherredømme, nei. Sidan laagen.com ikkje eingong er eit registrert domene.

Trond

14.11.2005 kl.00:47

Glemte meg det er faktisk dialogen.com

Lasse G. Dahl

14.11.2005 kl.10:12

Forskjellen på politiske parti, fagbevegelse, Næringslivets hovedorganisasjon og så videre på den ene siden og Frimurerlosjen og lignende på den andre, er at de førstnevnte er åpen for alle og demokratisk styrte, mens lukkede losjer er ... vel, ikke noen bombe: Lukkede og udemokratiske.Jeg har etter hvert sett at denne forskjellen er veldig vanskelig å forstå for mange mennesker. Hvis noen har et godt tips til hvordan det kan forklares så til og med Einar Dørum skjønner det, er jeg mottagelig for tips.

14.11.2005 kl.13:47

Frimurerne bedriver åndelige aktiviteter. Aktiviteter som ville skremt vettet av deg hvis du visste hva de gikk ut på

Trond

14.11.2005 kl.19:26

Mangelen på åpenhet og besluttninger bak lukkede dører er etter min mening udemokratisk i utgangspunktet. Men kjeg lurer på hva slags argument du har Lasse for at arbeiderpartiet kan opptre på denne måten.Hvorvidt frimurerene driver med et eller annet er egentlig ikke så viktig. Spørsmålet hva er motivene til de personene som angriper demm. I de fleste tilfeller viser det seg at isse gruppene på langt nær har rent mel i posen.Andre spørsmålet er hvorfor blir ikke hemmelighetetskulturen og politiske samrøret ellers i samfunnet diskutert??

Martin

15.11.2005 kl.10:44

Jeg ser også på frimurerne som tvilsomme men; Godt poeng. Alle slike eksempler burde sees på med argusøyne- også ( men samtidig SPESIELT ) i politikken.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits